Vatungin palvelu- ja kalasatama

Kuivaniemen Vatungin monipuolinen satama tarjoaa palveluja niin mereltä kuin maalta tuleville. Satama-alueella on hyvätasoinen huoltorakennus lomailijoille, polttoaineen myyntipiste sekä matkailuvaunualue. Huviveneilijät ovat saaneet ajanmukaisen palveluvarustuksen kalasataman yhteyteen. Satama huoltorakennuksineen ja saunoineen tarjoaa miellyttävän tervetulotoivotuksen myös vierasveneilijöille.

Kalastus on kuulunut aina Vatungin elämään. Alueen kotitarve- ja ammattikalastus on monien vaikeuksien, muun muassa hylkeiden aiheuttamien tuhojen vuoksi vähentynyt voimakkaasti. Luonnonkalaa voi saada vain satunnaisesti kalasatamasta, mutta kalaa Vatungissa on kuitenkin ajoittain hyvin runsaasti.

Vatungissa oli aikoinaan Perämeren ensimmäiset kalankasvatusaltaat. Nykyisinkin alue on käytännössä ainoa Suomen puoleisen Perämeren kalanviljelykeskittymä. Kirjolohta ja pienemmässä määrin siikaa kasvatetaan merialueella verkkokasseissa. Sataman alueella on Vatungin Kalatuotteen nykyaikainen kasvatetun kalan tuotantolaitos, perkaus- ja fileointi- ja nahoitus- ja muine koneineen.

Vatunki on tuulivoimatuotannon edelläkävijä Iissä. Nykyisin Vatungissa on kahdeksan Leppäkosken Sähkön omistamaa tuulivoimalaa.