Koulun ja kirjaston yhteistyö

Kirjastopolku

Koulun ja kirjaston välinen yhteistyösuunnitelma on nyt Kirjastopolku! Kirjastopolku on myös uudessa OPS:ssa. Lue lisääpdf, 177 kb.

Alakoulun kirjallisuusdiplomi

Alakoululaiset voivat suorittaa Iin kirjaston kirjallisuusdiplomin. Alakoulun jokaisella vuosiluokalla voi suorittaa lukudiplomin, johon luetaan 5-6 kirjaa. Kirjallisuusdiplomi on valmis, kun oppilas on suorittanut 1.- 6. luokkien lukudiplomit.

Diplomin suorittamista valvoo opettaja ja suorittamistavat voivat vaihdella. Oppilaat voivat esimerkiksi kirjoittaa tai piirtää kirjoista tai vinkata kirjaa kaverille. Luetuista kirjoista toivottavasti myös keskustellaan.

Kirjallisuusdiplomin suorittamisesta annetaan oppilaalle todistus. Välitodistuksena annetaan lukudiplomi, kun oppilas on lukenut yhden luokan kirjat. Kun kaikki 1. - 6. luokkien kirjat on luettu, palkitaan suorittaja kirjallisuusdiplomilla. Todistuksen pohjana opettaja voi käyttää joko alla olevia valmiita pohjia tai tehdä todistuspohjan itse.

Kirjalistat auttavat kirjojen valinnassa. Kirjalistat ja tehtävävinkit löytyvät alla olevista liitteistä.

Lukuiloa!

1. luokka pdf, 181 kb
2. luokkapdf, 179 kb
3. luokkapdf, 179 kb
4. luokkapdf, 254 kb
5. luokkapdf, 180 kb
6. luokkapdf, 180 kb

Tehtävävinkitpdf, 195 kb

Diplomipohjat:
Kirjallisuusdiplomipdf, 3251 kb
Lukudiplomipdf, 3247 kb

Yläkoulun kirjallisuusdiplomi

Yläkoululaiset voivat suorittaa Iin kirjaston kirjallisuusdiplomin. Joka yläkoulun vuosiluokalle on oma kirjallisuusdiplominsa. Diplomiin luetaan vuoden aikana kuusi kirjaa. Kun kirja on luettu, tehdään tehtävä, jonka äidinkielenopettaja hyväksyy. Diplomiin luettavista kirjoista ja niihin liittyvistä tehtävistä sovitaan äidinkielenopettajan kanssa.

Kirjallisuusdiplomin suorittaja palkitaan todistuksella. Opettaja tulostaa todistuksen pohjan tältä sivulta. Tulostettavat diplomipohjat lisätään lähiaikoina.

Kirjalistat auttavat kirjojen valinnassa. Luettavaa voi valita myös kirjalistojen ulkopuolelta kuitenkin kirjaryhmiin sopien. Kirjalistat ja tehtävät löytyvät alla olevista liitteistä.

Lukuiloa!

7. luokkapdf, 440 kb
8. luokkapdf, 410 kb
9. luokkapdf, 421 kb

Tehtävätpdf, 636 kb

Diplomipohjat:
7. luokkapdf, 12 kb
8. luokkapdf, 12 kb
9. luokkapdf, 12 kb

Äidinkielen oheislukemisto

Iin alakoulujen äidinkielen oheislukemistosarjoja säilytetään pääkirjaston varastossa. Kirjojen lainaus ja palautus toimii itsepalveluperaatteella. Lisätietoja saa kouluilta ja kirjastosta.

Iin alakoulujen kirjasarjat 1-2 lk.pdf, 169 kb
Iin alakoulujen kirjasarjat 3-4 lk.pdf, 168 kb
Iin alakoulujen kirjasarjat 5-6 lk.pdf, 108 kb

Kirjastokortin hakulomakepdf, 190 kb

Lomakkeen voi tulostaa oppilaalle kotona täytettäväksi ja tuoda se luokkakäynnin yhteydessä kirjastoon.