Kirjaston palvelut

Iin lisäksi OUTI-kirjastoihin kuuluvat Hailuodon, Kempeleen, Kuusamon. Limingan, Lumijoen, Muhoksen, Oulun, Pudasjärven, Pyhäjoen, Raahen, Siikajoen, Taivalkosken, Tyrnävän ja Utajärven kirjastot. OUTI-kirjastoilla on yhteinen asiakas- ja aineistorekisteri sekä kirjastojärjestelmä. Tutustu Outi-kirjastojen käyttösääntöihin.

Iin kirjaston asiakkaana voit asioida samalla Outi-kirjastokortilla kaikissa OUTI-kirjastoissa ja palauttaa aineistoa mihin tahansa Outi-kirjastoon.
Käytössäsi on Finna-verkkokirjasto, jossa voit etsiä ja varata aineistoa, uusia lainojasi ja tarkistaa omat tietosi sekä maksaa kirjastomaksuja verkkopankin kautta.
Lue lisää palveluista.


Kirjastoissa on käytettävissä asiakastietokoneita, monitoimilaite tulostusta, kopiointia ja skannausta varten,langaton internet-yhteys sekä tabletti.

Tulostaminen, kopiointi ja skannaus on maksullista (kts. maksut).

Asiakas voi varata tietokoneen käyttönsä tunniksi kerrallaan. Lisäksi käytettävissä on yksi ns. pikakone ilman ajanvarausta, jolla voi olla n.15min kerrallaan.

Kirjastossa järjestetään myös satutuokioita, erilaisia tapahtumia ja rakennetaan vaihtuvia näyttelyitä. Näistä tiedotetaan tarkemmin kirjaston ajankohtaista -sivulla, Ii-kalenterissa ja kirjaston Facebook-sivuilla.

Asiakas voi digitoida kirjastossa VHS-videokasettinsa eli siirtää omalla VHS -kasetilla olevat tallennuksensa DVD-levylle. Digitointilaitteen voi varata 2 tunniksi kerrallaan kirjaston henkilökunnalta, tarvittaessa pidemmäksikin ajaksi. Laitetta kierrätetään myös Kuivaniemen kirjastossa.

Digitointilaitteen käyttö on maksutonta. Käyttöoikeudet on asiakkailla, joilla on lainausoikeus Iin kunnankirjastossa. Laite on omatoimisesti käytettävissä kirjaston aukioloaikoina. Asiakas saa kirjalliset ohjeetpdf, 457 kb, ja henkilökunta neuvoo tarvittaessa. Digitointia varten kirjastossa on VHS-DVD-yhdistelmälaite, näyttöruutu ja kuulokkeet. Tallentamista varten kirjastossa on myytävänä DVD+RW-levyjä (2 euroa/levy). Asiakas voi käyttää myös omia levyjään.