Lämpö ja energia

Sähkön myynti ja toimittajat

Iin Energia Oy ja Kuivaniemen alueella Rantakairan Sähkö Oy.

Kaukolämpö

Iin alueella Oulun Seudun Lämpö Oy

Kuivaniemen alueella BioTermo Oy, yhteyshenkilö Hietala Petri p. 040 522 4021
- Kaukolämpö päivystysnumero 040 187 4795
- sähköposti päivystykseen paivystys@biotermo.fi
- muut asiat info@biotermo.fi

Energia- ja korjausavustukset

Kotitalouksien energia- ja korjausavustusten hakuaika on 24.3.2016 asti. Kyseessä on Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n vuosittain jaettava avustus. Kunnasta voi myös pyytää neuvontaa avustuksen hakemiseen.

Pientalojen energia-avustus
Pientalojen energia-avustusta myönnetään omakotitalon tai pientalon energiatehokkuuden edistämiseen. Avustus myönnetään tarveharkinnan perusteella pienituloisille ruokakunnille Lue tarkat hakuohjeet Aran sivuilta

Avustus on harkinnanvarainen ja riippuu kotitalouden tulotasosta ja henkilömäärästä. Bruttotulojen maksimimäärä määräytyy oheisen listan mukaan:
1 hlö talous: 1760 euroa
2 hlö talous: 2940 euroa
3 hlö talous: 3920 euroa
4 hlö talous: 4995 euroa

Korjausavustus vanhusten ja vammaisten asuntoihin
Korjausavustuksen saaminen edellyttää, että asunnossa asutaan pysyvästi ja ruokakunnasta ainakin yksi henkilö on vähintään 65-vuotias tai vammainen. Ruokakunnan tulot eivät myöskään saa ylittää asetettuja rajoja eikä ruokakunnalla saa ole varallisuutta siinä määrin, että se kykenee korjaamaan asuntonsa ilman avustusta.

Korjausavustuksen määrä on enintään 40 % hyväksytyistä korjauskustannuksista mutta voi poikkeustapauksissa olla enintään 70 %. Rintamaveteraanit tai rintamaveteraanin lesket voivat saada poikkeustapauksissa veteraanilisän, enintään 30 %. Lue tarkat hakuohjeet Aran sivuilta!

Avustushakemukset löytyvät ylläolevien linkkien kautta ARAn nettisivulta ja ne tulee toimittaan kuntaan.

Lisätiedot:

Tekniset palvelut / Eija Kieri, p. 050 3106 860, eija.kieri(a)ii.fi