Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Ammattikalastajat kokoontuvat Iihin

Iihin kokoontuu noin 80 ammattikalastajaa tiistaina 12.4. Kokoontuminen on osa valtakunnallista koulutusohjelmaa. Iin Micropoliksessa pidettävän tilaisuuden osallistujat ovat Tornion ja Kokkolan väliseltä alueelta.

Koulutus on tarkoitettu kalastajille ja kalanviljelijöille ja se on pakollinen niille kalastajille, jotka aikovat hakea hyljesietokorvauksia. Koulutustilaisuuksia on pidetty jo Helsingissä, Turussa, Paraisilla, Kotkassa, Porissa sekä ruotsinkielisenä Vaasassa.

Euroopan komission hyväksymän toimintaohjelman mukaan yksi hyljesietopalkkioiden maksamisen edellytys on koulutukseen osallistuminen. Iin 12.4. koulutuksen on tarkoitus olla viimeinen.

Koulutusmateriaalin ja koulutustilaisuuksien asiasisällöstä vastaa Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos yhdessä riistakeskuksen aluetoimistojen kanssa.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos on toteuttanut EKTR-varoilla tutkimus- ja kehittämishankkeita tavoitteena löytää menetelmiä hyljevahinkojen vähentämiseksi sekä lisätä tutkimustietoa harmaahylkeen ja Itämeren norpan biologiasta sekä vaikutuksesta kalakantoihin.

LISÄTIETOJA:
Iin kalastuksen puuhamies Risto Tolonen, p. 050 3950 304 tai risto.tolonen(a)iilaakso.fi

jaa