Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Harmittaako sähkölaskun suuruus?

Haemme nyt kokeiluun mukaan 20 iiläistä perhettä, ilmoittaudu 25.5. klo 12 mennessä.

Mukaan pääsee 10 suorasähkölämmitteistä (patteri- tai kattolämmitys) ja 10 varaavaa sähkölämmitystä (lattialämmitys) käyttävää kotia, joihin asennetaan lämmityksensäätöjärjestelmä, jolla optimoidaan kulutusta automaattisesti vuorokauden edullisimmille tunneille. Ohjaus perustuu sähköpörssin tuntihintoihin, Ilmatieteen laitoksen sääennusteeseen ja asiakkaan mieltymysten mukaan asetettuihin huonelämpötiloihin.

Mukaan ilmoittautuneet kotitaloudet saavat hankkeelta 50 % tuen (maksimissaan 800 euroa) sähkönohjausjärjestelmän hankinnalle. Laitteistot on valmiiksi kilpailutettu kotitalouksille. Laitteen lopullinen hankintahinta riippuu kodin neliöistä ja huonelukumäärästä. Kotitalouden maksuosuudeksi jää tuen jälkeen noin 750 – 1 500 euroa.

Perheiden ilmoittautumiset ja lisätiedot: Johanna Jakku-Hiivala, p. 040 3519 208, johanna.jakku-hiivala@micropolis.fi

Toukokuussa 2018 käynnistyneessä Iisisti Energinen Ii -hankkeessa tavoitteena on lisätä kotitalouksien uusiutuvan energian käyttöä ja energiatehokkuutta.

Hanke tutkii erityisesti kuntalaisten energiatiedon lukutaitoa ja kykyä ymmärtää energiaan liittyviä asioita sekä motiiveja ja asenteita yhteisöllisiin, esim. alustatalous-tyyppisiin energiapalveluihin. Hanke tuottaa tutkimusten ja kokeilujen avulla monistettavia ja skaalattavia toimintamalleja, joita voidaan käyttöönottaa myös muissa kunnissa.

Kokeilussa tutkitaan myös miten edelläkävijäkunnan Iin esimerkki vaikuttaa kuntalaisten tietoisuuteen ja käyttäytymiseen energia-asioissa vertaamalla tuloksia vastaavan kokoisen ja elinkeinorakenteeltaan samantapaisen verrokkikunnan asukkaisiin. Tutkimusta tehdään yhteistyössä Oulun yliopiston BCDC Energia –hankkeen kanssa.

Hanketta toteuttavat yhdessä Micropolis Oy, Iilaakso Oy sekä Iin Energia Oy. Hanketta rahoittavat Sitra (Suomen itsenäisyyden juhlarahasto), Iin Energia Oy ja Iin kunta. Hanke toteutetaan ajalla 1.5.-31.12.2018 ja hankkeen kokonaisbudjetti on 100 000 €.

jaa