Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Koko perheen ulkoliikuntapaikka Valtarin Areena avataan 2017

Pohjois-Suomen Aluehallintovirasto (AVI) on myöntänyt Iin kunnalle valtionavustusta 104 000 euroa käytettäväksi uuden ulkoliikuntaan keskittyvän Valtarin Areenan rakentamiseen. Areenan kokonaiskustannusarvio on 349 529 euroa.

Valtarin Areenasta tulee kaikille avoin ja maksuton ympärivuotinen lähiliikuntapaikka, joka varustetaan jääkiekkokaukalolla sekä erilaisilla pienpelikentillä, jotka mahdollistavat salibandyn, koripallon, futsalin ja tenniksen harrastamisen. Uusina liikuntamahdollisuuksina Iihin saadaan repepallo, joka muistuttaa amerikkalaista jalkapalloa sekä speedmington, joka on sulkapallon ja squashin välimuoto. Areenalle rakennetaan myös skeittiparkki ja käytettävissä on myös voimailu-, leikki- ja tasapainovälineitä.

Valtarin Areenan rakennustyöt aloitetaan alkusyksystä ja avajaisia vietetään syksyllä 2017 osana Itsenäisen Suomen 100 Juhlavuoden Iin kunnan ohjelmaa.

Monitoimiareenan selvitys on vielä kesken
Kunta selvittää edelleen sisäliikuntahallin, uima- ja terapia-altaan sekä jääharjoitushallin toimintojen rakentamista ja omistajuusmuotoa. Monitoimiareenan sijainniksi on kartoitettu keskustassa sijaitsevan yleisurheilukentän tai pesäpallokentän läheisyyttä, jotta se palvelisi mahdollisimman hyvin alueen kouluja sekä myös iltakäyttäjiä riittävin yleisin kulkureitin ja parkkitiloin.

jaa