Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Ministerit pyöräilevät Jakkukylään vauhdittamaan Skandinavian pisintä riippusiltahanketta

Jakkukylän kyläyhdistys järjestää kaikille avoimen ja ilmaisen 15 km:n Jakkukylä-pyöräilyn 6.7.2018 klo 17. Tapahtumalla vauhditetaan kyläyhdistyksen käynnistämän siltahankkeen rahankeräystä.

Pyöräilyyn osallistuvat pääministeri Juha Sipilä sekä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila.

Jakkukyläläisten haaveena on Skandinavian pisin kevyenliikenteen riippusilta Iijoen yli Jakun koulun kohdalta. Silta yhdistää kylän sekä parantaa koulu-, päivähoito- ja liikuntapalvelujen saavutettavuutta. Ennen kaikkea se lisää elinvoimaa sekä edesauttaa kylän ja sen elinkeinorakenteen kehittymistä.

Iin kunta on käynnistänyt maaperätutkimukset ja yleissuunnittelun, jotka valmistuvat kesän 2018 aikana. Suunnittelun myötä sillan 0,5 milj. euron kustannusarvio täsmentyy. Jakkukylän kyläyhdistyksen tavoite on yksityisen rahan keräyksellä edistää siltahankkeen rahoituksen toteutumista.

Pyöräily käynnistyy Jakun koululta (Jakuntie 85, Jakkukylä), siirtyen kyläyhdistyksen järjestämällä turvallisella kuljetuksella riippusillan paikalta Iijoen yli. Lähtöseremonia pidetään joen ylityksen jälkeen. Matka jatkuu Iijoen eteläpuolta Raasakka-koskelle SM-tukkilaiskisojen harjoituksiin. Matkan aikana pyöräilijöille tarjotaan juotavaa ja kisabuffetti on avoinna. Kisapaikalta matka jatkuu Iijoen pohjoispuolta Jakun koululle, jossa rannalle tehdyn nuotion äärellä kerrotaan tarkemmin siltahankkeesta ja sen rahan keräyksestä. Jakun koulun leirikoululaiset myyvät rantanuotiolla lättyjä, kahvia, mehua ja makkaraa.

Tervetuloa Jakkukylä-pyöräilyyn ja vauhdittamaan riippusiltahanketta!

Riippusiltahanketta voi tukea ostamalla nimen riippusillan rakenteisiin pyöräilytapahtumassa tai Jakkukylän kyläyhdistyksen verkkokaupasta: jakkukyla.fi/riippusilta

Lisätietoja:
Pyöräilytapahtuman vastuuhenkilö Erkki Niskala p. 040 7659 981
Siltahankkeen vastuuhenkilö Hannu Kaisto p. 0500 306 239

Jakkukylän kyläyhdistys ry, jakkukyla.fi

jaa