Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Lisää vaihtoehtoja harrastamiseen – Iihin rakennetaan uusi liikuntakeskus

Iiläisten pitkäaikainen toive monipuolisimmista liikuntamahdollisuuksista toteutuu vihdoin, kun kunnanvaltuusto päätti talousarviokäsittelyn yhteydessä (27.11.2017) noin 3,6 miljoonan euron sisäliikunta- ja tapahtumakeskuksen rakentamisesta. Noin 2800 neliön liikuntakeskuksen rakentaminen käynnistyy ensi syksynä ja se valmistuu vuoden 2019 lopulla.

Kyseessä on yksi kunnan merkittävimmistä investoinneista tukea kuntalaisten elinikäistä liikkumista ja hyvinvointia.

Toiveet paremmista liikunta- ja harrastusmahdollisuuksista ovat olleet vahvasti esillä kuntalaisten ja harrasteseurojen palautteissa. Kasvavat harrastajamäärät ja tilojen huono saatavuus on vaikeimmillaan pakottanut osan harrasteseuroista etsimään käyttövuoroja ja täysmittaisia pelikenttiä muista kunnista. Uudesta liikuntakeskuksesta odotetaan alueen vetovoimatekijää, joka kokoaa eri ikäisiä liikkujia yhteen. Rakennuttajainsinööri Jukka Härkin mukaan suunnittelussa on kuunneltu laajasti alueen kouluja, kuntalaisia ja harrasteseuroja, jotta tilat palvelisivat mahdollisimman monipuolisesti eri lajien eri tasoisia harrastajia.

Ensimmäisessä vaiheessa liikuntakeskuksen toiminnot rakentuvat kahteen kerrokseen, josta alakertaan sijoittuu noin 1430 neliön liikuntahalli sekä kuntosali. Tilat voidaan tarvittaessa jakaa neljään erilliseen lohkoon, jotta ne soveltuvat erilaisten pallo- ja mailapelien kuten salibandy, kori-, lento- ja sulkapallon pelaamiseen sekä urheilu-, musiikki- ja kulttuuritapahtumien ja kisojen järjestämiseen. Tilat toimivat myös alueen väestönsuojatiloina. Liikuntakeskuksen yläkerrokseen rakennetaan tilat juoksuradalle, pituushyppy- ja lyöntilajeille sekä lasten – ja nuorisotyön toimijoille. Noin 180 hengen yläkatsomosta pystyy seuraamaan hallin yleisötapahtumia.

Härkinin mukaan tilojen monikäyttöisyydellä, muunneltavuudella ja hukkaneliöiden minimoinnilla pyritään energiatehokkaaseen rakentamisratkaisuun. Uusiutuvasta energiatuotannostaan tunnettu Ii tuottaa osan kiinteistön sähköntarpeesta aurinkovoimalla ja lämmityksen maalämmöllä. Liikuntakeskuksen suunnitelmassa on lisäksi tilavaraukset harjoitusjäähallin ja uimahallin rakentamiselle. Näiden toimintojen osalta kunta tekee rakentamispäätökset vuosien 2020-2021 aikana.

Ii panostaa lasten ja nuorten harrastustoimintaan lisäksi vakinaistamalla liikuntaneuvojan tehtävän. Kunnanvaltuusto myönsi myös talousarviokäsittelyssä Iin kansalaisopiston opetukseen lisämäärärahan, jotta suosittuja musiikin, laulun ja soitonopetuksen ryhmiä voidaan lisätä. Vuoden alusta Iin kuntaan liittyvällä Jakkukylällä järjestetään myös monipuolisesti kansalaisopiston kursseja.

Iin ydinkeskustaan rakennettava liikuntakeskus sijoittuu yleisurheilukentän viereen. Alueen lähikouluissa on noin tuhat oppilasta kävelymatkan etäisyydellä liikuntakeskuksesta.

Lisätiedot:
Rakennuttajainsinööri Jukka Härkin
p. 040 7541 011, jukka.harkin@ii.fi

jaa