Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Iin keskustan ja sen ympäristön asukkaat.

VESIJOHTOVERKOSTON ALAVESISÄILIÖN HUOLTO IIN KESKUSTASSA

Iin vesiliikelaitos huoltaa vesijohtoverkostoon liittyvää Illintien alavesisäiliötä viikolla 38 eli 17.-21.9.2018. Huollon yhteydessä joudutaan säiliö kokonaisuudessaan tyhjentämään ja tämä aiheuttaa painevaihteluja vesijohtoverkostossa eri vuorokaudenaikoina. Painevaihtelujen johdosta veden laatu saattaa tilapäisesti huonontua johtosaostumien irtoamisen vuoksi. Laatuvaihteluja voi esiintyä erityisesti:

- Iin keskustan ja Illinsaaren,

- Kauppilan, Lakson ja Alarannan sekä

- Konin, Hiivalan ja Pohjois-Iin alueilla

Saostumat poistuvat nopeasti juoksuttamalla vettä kiinteistöjen kylmävesihanoista. Mikäli vettä joudutaan juoksuttamaan huomattavia määriä, voitte olla yhteydessä Iin vesiliikelaitokseen sopiakseen tarvittavista toimenpiteistä.

Ennen alavesisäiliön käyttöönottoa säiliö desinfioidaan kloorilla. Vesijohtovedessä voi olla kloorin hajua ja makua. Klooripitoisuus on kuitenkin niin alhainen, että vettä voi käyttää täysin normaalisti ja turvallisesti. Lähtevään veteen ei syötetä enää lisää klooria, vaan klooripitoisuus laimenee veden käytön myötä. Vettä ei kannata juoksuttaa kloorin hajun / maun laimentamiseksi.

Huoltotoimenpiteistä ei aiheudu vaaraa talousveden saastumiselle. Mikäli kuitenkin havaitsette talousvedessänne jotain erityisen poikkeavaa, niin pyydämme ilmoittamaan asiasta puhelimitse tai sähköpostilla:

- vesilaitoksen johtaja Pekka Paaso 050-3881840, pekka.paaso@ii.fi tai

- vesihuoltomestari Visa Kämäräinen 050-3950380, visa.kamarainen@ii.fi.

Virka-ajan ulkopuolella voitte olla yhteydessä vesiliikelaitoksen päivystyspuhelimeen 0400-383 061.

Pahoittelemme huoltotoimenpiteistä aiheutuvaa häiriötä.

Pekka Paaso

vesiliikelaitoksen johtaja

050-3881840

jaa