Tiedotteet

Tällä sivustolla tiedotetaan Iin ajankohtaisista asioista.
Kuntalaisten kannattaa seurata myös kunnan virallisia ilmoituksia.

Yllätetään yhteiskunta Iissä!

Iin kunnassa ideoidaan keinoja nuorisotyöllisyyden edistämiseksi 13.10.2014.

Iin kunnan edustajat osallistuivat tämän vuoden helmikuussa järjestettyyn Yllätetään yhteiskunta JAMiin ja kiinnostuivat sen innovatiivisesta tavasta tarttua asioihin.

Iin kunnanjohtaja Markku Kehus oli mukana Helsingissä järjestetyssä helmikuun Yllätetään yhteiskunta JAMissa: "Tilaisuus oli ainutlaatuisen innostava ja kaikki mukana olleet lähes 100 osallistujaa heittäytyivät upealla tavalla kehittämään uusia ideoita nuorten hyvinvoinnin ja työllisyyden edistämiseksi. Me ilmoittauduimme saman tien yhden idean kokeilukunnaksi ja idea onkin etenemässä hyvää vauhtia kokeiluvaiheeseen."

Iin Yllätetään yhteiskunta JAMiin kutsutaan laaja kirjo kuntalaisia julkiselta sektorilta, yrityksistä, järjestöistä sekä luonnollisesti nuoria. Näin saadaan mukaan mahdollisimman monia näkemyksiä ja kokemusta eri toimijoilta.

Kehus odottaa tulevalta Yllätetään yhteiskunta JAMilta ennen kaikkea konkreettisia ideoita: "Vaikka emme voi ennakkoon tietää kuinka paljon ja millaisia ideoita JAMissa syntyy, olen varma että niitä syntyy ja että niiden joukossa on sellaisia, joita pääsemme kokeilemaan nopeastikin. Nuorten työllisyys on asia, jonka edistämiseen tarvitaan aivan uusia keinoja. Niitä taas syntyy uudenlaisella ajattelulla ja sitä kautta uudenlaisella tavalla toimia."

Yllätetään yhteiskunta JAMeissa on synnytetty tänä vuonna 31 nuorten hyvinvoinnin ja työllisyyden edistämiseen liittyvää ideaa, joista noin puolet on jo edennyt tai etenemässä kokeiluvaiheeseen. Iin kunnan kanssa järjestettävä Yllätetään yhteiskunta JAM on lähtölaukaus konseptin laajenemiselle.

Lisätiedot:
Yllätetään yhteiskunta / Jari Raitanen, p. 050 995 4440
jari.raitanen(a)devoi.fi

Iin kunnanjohtaja Markku Kehus, p. 050 388 1800
markku.kehus(a)ii.fi

yllatetaanyhteiskunta.fi
facebook.com/YllatetaanYhteiskunta


Ryhmä ennakkoluulottomia yritysjohtajia perusti Yllätetään yhteiskunta-ryhmän vuonna 2007 synnyttämään uudenlaista public-private-people-yhteistyötä. Yllätetään yhteiskunta -hankkeista pisimmälle on ehtinyt Kohti hiilineutraalia kuntaa eli HINKU, jota tällä hetkellä vetää Suomen Ympäristökeskus. Toinen merkittävä ja tunnettu idea on nuorten työttömyyden ehkäisemiseen pyrkivä Uusien mahdollisuuksien tori. Yllätetään yhteiskunta luo ennakkoluulottomia ja ennen näkemättömiä toimintamalleja yhteiskunnallisten ongelmien ratkaisemiseen yritysten ja julkisen sekä kolmannen sektorin yhteistyönä.

jaa