Uusiutuva energia ja resurssiviisaus

Onnistuneen energia- ja ilmastotyön tuloksena, Ii on noussut valtakunnan kärkeen puolittamalla hiilidioksidipäästönsä vuosien 2007-2015 aikana.

Iin kunta tavoittelee 80 prosentin hiilidioksidipäästövähennystä vuoteen 2020 mennessä, joka on jopa 30 vuotta EU:n ilmastotavoitetta ripeämpi. Vähähiilisyyden tavoittelussa fossiilisia raaka-aineita korvataan uusiutuvilla energialähteillä ja materiaalivirtoja käytetään aikaisempaa tehokkaammin. Konkreettisten säästöjen lisäksi Iin kunnan energia- ja ilmastotyöllä monipuolistetaan alueen taloutta ja edistetään kestävää hyvinvointia.

Päästövähennys (v. 2007-2015) 49 500 000 kgCO2 vastaa noin 4500 iiläisen vuosittaista hiilijalanjälkeä.

Ii on Euroopan paras ilmastotyössä (10.10.2017)

Tutustu Iin Resurssiviisauden tiekarttaan (helmikuu 2018)pdf, 1926 kb

Valtakunnallisetenergiatehokkuussopimukset

Iin kunta on yksi Suomen ympäristökeskuksen Kohti hiilineutraalia kuntaa - hankkeen jäsenistä (HINKU) ja sitoutunut työ- ja elinkeinoministeriön energiatehokkuussopimuksen mukaiseen säästöön. Tavoitteena on uusiutuvan energian käytön lisääminen sähkön ja lämmön tuotannossa, hajautetun energiatuotannon tukeminen ja energiatehokkuuden parantaminen kunnan omissa toimissa, iiläisissä yrityksissä ja kotitalouksissa.

Iin kunta valittiin helmikuussa 2016 jäseneksi FISU (Finnish Sustainable Communities) verkostoon, jonka jäsenet tavoittelevat hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. FISUssa edustettuina ovat Sitra, ympäristöministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, Tekes, Kuntaliitto, Motiva ja Suomen ympäristökeskus.

PAIKALLISTA merkin yritykset ovat antaneet lupauksen hyödyntää resursseja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja vähentää hiilidioksidipäästöjänsä.

Lue lisää:

Lisätietoja:

Hinku toimenpiteet
energia-asiantuntija Kari Manninen
p. 040 152 1511, kari.manninen@iilaakso.fi

Fisu toimenpiteet
ohjelmapäällikkö Irja Ruokamo
p. 050 354 8200, irja.ruokamo@micropolis.fi