Kelan palvelut yhteispalveluna

Iin kunnan asiointipiste tarjoaa yleistä tietoa Kelan palveluista. Voit hakea Kelan esitteitä ja hakemuslomakkeita sekä jättää Kelalle osoitetut etuushakemukset ja/tai hakemusten liitteet. Voit saada opastusta myös hakemuslomakkeiden täyttämisessä. Asiointipiste toimittaa jättämäsi hakemukset tai hakemuksen liitteet Kelan Oulun toimistoon.

Asiointipisteen asiakaspäätteellä voit asioida sähköisesti Kelan palveluissa. Saat myös opastusta ja neuvontaa tarvittaessa sähköisessä asioinnissa www.kela.fi

Sähköisesti voit hakea lähes kaikkia Kelan etuuksia, tehdä muutosilmoituksia ja lakkauttaa etuuden maksamisen. Voit myös seurata onko hakemuksesi ratkaistu, paljonko etuutta maksetaan ja milloin on etuuden maksupäivä. Näihin tarvitset pankkitunnukset.

Voit tulostaa etuushakemuslomakkeet netistä ja täyttää ne manuaalisesti. Voit laskea mahdollisuutesi saada Kelan maksamaa etuutta laskureiden avulla. Näihin et tarvitse pankkitunnuksia.

Asiointipisteessä saat neuvontaa myös Kelan etuuskohtaisen puhelinpalvelun käytössä. Puhelinpalvelusta saat tietoa etuushakemuksesi käsittelyvaiheesta, voit lisätä hakemukseesi liittyviä tietoja. Lisäksi saat yleistä tietoa Kelan etuuksista.

Kela palvelee 6.9.2016 lukien tiistaisin vain ajanvarauksella. Ajan voit varata osoitteesta www.kela.fi/ajanvaraus tai soittamalla Kelan puhelinpalveluun klo 8.00-16.00 http://www.kela.fi/palvelunumerot
Voit varata ajan myös puhelinajanvaraukseen, jolloin Kelalta soitetaan sinulle.
Ajanvaraus voidaan tehdä myös asiointipisteessä puh. 050-3103 458.