Ehdota ympäristöpalkinnon saajaa

Ehdottaa voi verkossa 7.5.-10.6.2018 ajalla.

Ehdota verkossa: https://link.webropolsurveys.com/S/8CE52D5516A54073 (linkki avautuu maanantaina 7.5.2018)

Ympäristöpalkinnon saajaa voivat ehdottaa yksityiset ihmiset, yritykset, yhdistykset, järjestöt ja muut toimijat.

Palkinnon tavoitteena on tukea Iin kestävän kehityksen periaatteita sekä tarjota kannustava esimerkki kuntalaisille, alueen yhdistyksille ja yrityksille. Saaja julkistetaan Iin kotiseutuviikon pääjuhlassa 1.7.2018.

Säännöt:

Palkinnon voi saada sellainen, joka on teoillaan edistänyt asuinympäristön turvallisuutta ja viihtyisyyttä, rakennusperinteen säilyttämistä, luonnon- ja maisemansuojelua, luonnonvarojen kestävää käyttöä, energian säästämistä, luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä tai muuta kestävän kehityksen kannalta tärkeää tavoitetta.

Palkitseminen:

Palkinnosta päättää Iin kunnanhallitus Iin ympäristöyhdistyksen esityksestä. Tarvittaessa kunnanhallitus voi jakaa kunniamainintoja.

Voittaja saa Vuoden ympäristöpalkinto –tunnuksen sekä 500 euron lahjashekin. Palkinto julkistetaan vuosittain heinäkuussa Iin kotiseutujuhlan yhteydessä.

Aikaisemmin palkitut:

2016: Sanna Koivisto, edistää teoksillaan ja opetustoiminnallaan luonnonvarojen ja kulttuuriympäristön säilyttämistä sekä ihmisoikeuksia ja -arvoja.
2015: Juho Tauriainen, yhteisöllisen siivousprojektin järjestäminen kuntataajaman ilmeen ja viihtyisyyden parantamiseksi.

Lisätiedot:
Iin kunta, hallintojohtaja Annastiina Junnila
p. 040 6464 011, annastiina.junnila@ii.fi

Iin ympäristöyhdistys ry, puheenjohtaja Teijo Liedes
p. 040 718 8401, teijo.liedes@ii.fi