Iistä kasvua yrityksille

PT Pohjanteko Oy

”Nuorelle yritykselle koulun pohjaurakka oli silloin kolme vuotta sitten iso juttu. Siinä otettiin pikkuisen riskiä ja myös onnistuttiin!”, kertaa PT Pohjanteko Oy :n toimitusjohtaja Joona Österberg. Iin uuden lukion pohjatyöt vuonna 2014 olivat vasta perustetun yrityksen ensimmäisiä työmaita ja projekti toimi hyvänä ponnahduslautana yrityksen kasvun tiellä.

Iissä kotipaikkaa pitävä PT Pohjanteko Oy tarjoaa maanrakennus- ja suunnittelupalveluita, joihin kuuluu muun muassa pohjatutkimusten ja rakennesuunnitelmien tekemistä sekä perustuksia aina piha- ja vihertöihin asti. Näiden lisäksi mukana on myös erikoistöitä kuten paalutusta ja louhintaa.

Projektien koko on lisääntynyt hiljalleen ja henkilöstöä on palkattu yritykseen kasvun myötä lisää ja tällä hetkellä työntekijöitä yrityksessä on jo noin 20.
Ammattitaitoiset työntekijät ja hyvät kontaktiverkostot alalla ovat olleet PT Pohjanteko Oy :n kasvun taustalla. Hyvien kontaktiverkostojen kautta on päästy kiinni uusiin projekteihin ja ammattitaitoiset työntekijät varmistavat työn korkean laadun.
Viimeisen kolmen vuoden aikana on otettu isoja harppauksia eteenpäin, joten tänä vuonna yrityksessä kehitetään liiketoimintaa ja haetaan uusia asetelmia tulevaisuutta varten. Yrityksen suunnittelupuoleen tullaan panostamaan ja suunnitteluun tullaan myös rekrytoimaan lisää työntekijöitä tulevaisuudessa.

Iin eduiksi Österberg nostaa hyvät toimitilat sekä liikenneyhteydet. Yrityksen toimistot ovat Iin kunnan omistamissa vuokratiloissa, ja ne ovat järkevän hintaiset sekä yrityksen tarpeisiin muokattavat. Myös nelostie valtaväylänä on kätevästi vieressä ja siitä pääsee nopeasti liikkeelle tarvittaessa.

JBE Service Oy

”Huimaa kasvuvauhtia on menty eteenpäin, sillä vuoden 2016 aikana yrityksen liikevaihto kasvoi 88 %”, toteaa JBE Service Oy :n toimitusjohtaja Jarmo Berg. Iin kunnan tuulivoimamyönteisyys ja positiivisuus yrittäjyyttä kohtaan ovat Bergin mukaan olleet mukana vauhdittamassa yrityksen kasvua ja laajentumista.

Iissä kotipaikaa pitävä JBE Service Oy tarjoaa laaja-alaisesti tuulivoimaloiden pystytykseen, huoltoon ja purkamiseen liittyviä palveluita. Määräaikaishuoltojen lisäksi tuulivoimaloihin voidaan joutua suorittamaan myös erikoishuoltoja, pystytyksiä ja purkuja.

Tärkein syy yrityksen menestykseen ja kasvuun ovat olleet hyvät työntekijät. ”Meidät tunnetaan alalla hyvin ammattitaitoisena ja joustavana porukkana”, Berg kertoo. Osaavien työntekijöiden ympärille on ollut hyvä rakentaa menestystä.

Tällä hetkellä yritys toimii globaaleilla markkinoilla. Työprojekteja on pääasiassa ympäri Pohjoismaita, tänä keväänä on käyty Tšekissä ja kauimmaisin projekti on ollut Australiassa. Ensimmäinen läpimurtoprojekti oli kesällä 2013 Ruotsin Vänern-järvellä, jonne vaihdettiin neljä vaihdetta. Tämän projektin jälkeen yritys on kasvanut vahvasti ja kysyntää yrityksen tarjoamille palveluille on ollut runsaasti. Nyt suunnitelmissa onkin perustaa uusia sivutoimipisteitä Etelä-Suomeen, jotta yrityksen palveluita voidaan tarjota tehokkaasti ympäri Suomea.