IIn vesiliikelaitos tiedottaa Iin keskustan ja sen ympäristön asukkaita

VESIJOHTOVERKOSTON ALAVESISÄILIÖN HUOLTO

Iin vesiliikelaitos on huoltanut vesijohtoverkostoon liittyvää Illintien alavesisäiliötä ke 12.1.2022 - 14.1.2022 välisenä aikana. Huollon yhteydessä alavesisäiliö on jouduttu kokonaisuudessaan tyhjentämään. Alavesisäiliö on otettu uudelleen käyttöön 14.1.2022. Käyttöönoton yhteydessä veden laatu saattaa tilapäisesti huonontua. Painevaihteluiden ja veden virtaussuuntamuutosten vuoksi on mahdollista, että verkostosta irtoaa johtosaostumia, mikä aiheuttaa laatuvaihtelua vesijohtovedessä.

Ennen alavesisäiliön käyttöönottoa säiliö on desinfioitu kloorilla. Vesijohtovedessä voi olla kloorin hajua ja makua. Klooripitoisuus on kuitenkin niin alhainen, että vettä voi käyttää täysin normaalisti ja turvallisesti. Lähtevään veteen ei syötetä enää lisää klooria, vaan klooripitoisuus laimenee veden käytön myötä.
 
Laatuvaihteluja voi esiintyä erityisesti:
- Iin keskustan ja Illinsaaren,
- Kauppilan, Lakson ja Alarannan sekä
- Konin, Hiivalan ja Pohjois-Iin alueilla

Mahdolliset saostumat poistuvat nopeasti juoksuttamalla vettä kiinteistöjen kylmävesihanoista. Mikäli vettä joudutaan juoksuttamaan huomattavia määriä, voitte olla yhteydessä Iin vesiliikelaitoksen laskutukseen 050-375 3930 sopiaksenne tarvittavista toimenpiteistä. Kloorin hajun / maun laimentamiseksi vettä ei ole tarpeellista juoksuttaa.

Huoltotoimenpiteistä ei aiheudu vaaraa talousveden saastumiselle. Mikäli kuitenkin havaitsette talousvedessänne jotain erityisen poikkeavaa, niin pyydämme ilmoittamaan asiasta puhelimitse tai sähköpostilla:
- vesilaitoksen johtaja Pekka Paaso 050-388 1840, pekka.paaso [at] ii.fi tai
- vesihuoltomestari Visa Kämäräinen 050-395 0380, visa.kamarainen [at] ii.fi.

Virka-ajan ulkopuolella voitte olla yhteydessä vesiliikelaitoksen päivystyspuhelimeen 0400-383 061.

Pahoittelemme huoltotoimenpiteistä aiheutuvaa häiriötä.

 

Pekka Paaso
vesiliikelaitoksen johtaja
050-388 1840