Puutyöosasto

IiPajan puutyöosasto on suunnattu kaikenikäisille iiläisille työttömille työnhakijoille. Puutyöosastolla tehdään monenlaisia korjaus- ja kunnostustöitä sekä tilaustöitä. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa työkokemusta, sillä työhön opitaan sitä tehdessä. Työt tehdään yleensä pajan työsalissa, mutta osaston valmentautujat pääsevät toimimaan myös pajan ulkopuolella. Kulloisetkin työtehtävät riippuvat valmentautujan taidoista sekä pajan tilauskannasta. Jokainen valmentautuja perehdytetään puuosaston koneisiin ja laitteisiin. Valmentautujien osaamista tehdään näkyväksi ohjattujen itsenäisten tai parityötehtävien kautta. Pajalla tehdään myös oppilaitoskäyntejä ja tutustutaan työelämään.
 

Puutyöosastolla tehdään yksilöllisiä puusepäntöitä sekä kunnostetaan vanhoja huonekaluja. Tilauksesta valmistetaan muun muassa aitaelementtejä, postilaatikkokatoksia, roskakatoksia ja penkkejä. Yleisimpiä kunnostuksen kohteita ovat tuolit, pöydät ja pirttikalusteet. Työvaiheet ja -välineet tulevat asiakkaalle tutuiksi töitä tehdessä, sillä työvalmentajat ohjaavat ja seuraavat työn etenemistä ja valmentautujat pääsevät itse kokeilemaan eri työvälineitä ja tekniikoita turvallisesti.

Puutyöosaston työvalmennuksessa käytetään ”kisälli-mestari-valmennusta”. Työvalmennus sisältää erilaisten puutöiden valmistuksen lisäksi myös työelämän pelisääntöihin tutustumista ja työnhaun dokumenttien tekemisen opettelua.

 

Tilausasioissa ota yhteyttä puutyöosaston työvalmentajaan.