Etäisyyksiä – Lähde! -hankkeen osallistujien taidetta

Alkaa

Päättyy

Taidekeskus KulttuuriKauppilan kesänäyttely 2021 ''Etäisyyksiä'' on kuvataiteilija Tuomo Kangasmaan koostama näyttelykokonaisuus aineistosta, joka on syntynyt hänen työskennellessään Lähde! –hankkeissa Iissä ja Utajärvellä vuosina 2019–2021. Osa näyttelyn teoksista dokumentoi IiPajan ja Utajärven Toimintakeskuksen asiakkaiden omatoimisia taiteellisia tuotoksia, ja osa teoksista on syntynyt ryhmäprosessin tuloksena. Kangasmaa on koonnut näyttelyyn muun muassa piirustuksia, valokuvia ja äänitallenteita.

Kangasmaan lähtökohtana työskentelyyn on ollut, että mikä tahansa toiminta ja tekniikka voi olla taiteellisen ilmaisun lähtökohtana. Taiteen sanotaan olevan prosessissa silloin, kun osaset eivät ole vielä muotoutuneet kokonaisuudeksi. Tuo muotoutumisen vaihe on kiinnostava ja usein kokemuksellisin osa taiteen tekemistä. Kangasmaa on pohtinut osallistujien kanssa muun muassa polkupyöräilyn ja kierrätyksen taiteellisia mahdollisuuksia. Tällä he ovat halunneet kiinnittää huomion siihen, että taide ei ole arjesta irrallinen ilmiö.

Näyttely avoinna 4.6.–31.7. ti–pe klo 12–17, la klo 11–16. Suljettu juhannuksena 25.6.–26.6. Avajaiset 3.6. klo 17. Vapaa pääsy!

Revitty esitelehtinen

Kohderyhmä

Näyttelyt

Tapahtumapaikka

KulttuuriKauppila

Tapahtumapaikan osoite

Kauppilantie 15, 91100 Ii

Järjestäjä

Taidekeskus KulttuuriKauppila

Yhteyshenkilön nimi

Jetta Huttunen

Yhteyshenkilön yhteystieto

jetta.huttunen@ii.fi

Tapahtumat