Ympäristöpalkinto

Kunnanhallituksen myöntämä nimitys julkistettiin Iin IlmastoAreenassa perjantaina 23.8.2019 Iin ympäristöyhdistyksen esityksestä.

Iin ympäristöpalkinto Antti J. Leinoselle

Antti J. Leinonen on iiläinen video- ja valokuvaaja, joka on Iin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tuonut esille paikallisesti, valtakunnallisesti ja globaalisti ihmisen ja luonnon välistä suhdetta ja ilmastomuutoksenvastaista työtä.

Hänen töitään on julkaistu monissa kotimaisissa viestimissä – töitä näkyy niin televisiossa ja sanomalehdissä kuin aikakauslehdissäkin. Leinonen toimii KulttuuriKauppilan hallituksen jäsenä sekä Valto Pernu Photo Maratonin taiteellisena johtajana.

Kunnan ympäristöpalkinnon tavoitteena on tukea Iin kestävän kehityksen periaatteita sekä tarjota kannustava esimerkki kuntalaisille, alueen yhdistyksille ja yrityksille. Ympäristöpalkinnon saaja jaetaan aina kuluvaa vuotta edeltävälle vuodelle.

Kuva, näyttely: Antti J. Leinonen, sarjasta Last Man Fishing.

Säännöt:
Palkinnon voi saada sellainen, joka on teoillaan edistänyt asuinympäristön turvallisuutta ja viihtyisyyttä, rakennusperinteen säilyttämistä, luonnon- ja maisemansuojelua, luonnonvarojen kestävää käyttöä, energian säästämistä, luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä tai muuta kestävän kehityksen kannalta tärkeää tavoitetta.

Palkinnosta päättää Iin kunnanhallitus Iin ympäristöyhdistyksen esityksestä. Tarvittaessa kunnanhallitus voi jakaa kunniamainintoja. Voittaja saa Vuoden ympäristöpalkinto –tunnuksen sekä 500 euron lahjashekin.

Aikaisemmin palkitut:

2017: Paula Suutari, edistänyt paikallisuutta ja kulttuuriympäristön säilyttämistä vaikuttamalla Niittysaaressa sijainneen Iijoen uiton majoitusrakennuksen siirrättämiseen Huilingin museo- ja kahvilakäyttöön.
2016: Sanna Koivisto, edistää teoksillaan ja opetustoiminnallaan luonnonvarojen ja kulttuuriympäristön säilyttämistä sekä ihmisoikeuksia ja -arvoja.
2015: Juho Tauriainen, yhteisöllisen siivousprojektin järjestäminen kuntataajaman ilmeen ja viihtyisyyden parantamiseksi.

Lisätiedot

Iin kunta, hallintojohtaja Annastiina Junnila
p. 040 6464 011, annastiina.junnila [at] ii.fi

Iin ympäristöyhdistys ry, puheenjohtaja Teijo Liedes
p. 040 718 8401, teijo.liedes [at] ii.fi