Meillä on kysyntää palveluille ja tilaa uusille yrityksille.

Ii on osa Oulun 250 000 asukkaan talous- ja työssäkäyntialuetta. Läpi kulkevan valtatie 4:n (E-75) liikennemäärä Iin kohdalla on noin 12 500 autoa vuorokaudessa. 
 
Rakennusteollisuuden sekä konepaja- ja puuteollisuuden rinnalla Iissä toimii ympäristöteknologian, energiantuotannon, kumi- ja muoviteollisuuden, pakkausteollisuuden sekä hienomekaniikan ja metallialan yrityksiä, näiden alihankkijoita sekä lukuisa määrä palveluyrityksiä. 
 

Huippu sijainti

Hyödynnä nelostien viisi miljoonaa potentiaalista asiakaskontaktia vuodessa. Valokuituyhteys kattaa koko teollisuusalueen.


Vain uusiutuvaa energiaa

Iissä kaikki käy vihreällä energialla ja energiaa tuotetaan kymmenkertaisesti kulutukseen verrattuna. 


Osaava työvoima

Teollisuuden ja palveluiden osaajat ovat käytössänne. Euroopan toiseksi suurin sisäkampus sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä.


Yrityksesi on meille tärkeä

Me palvelemme sinua henkilökohtaisesti. 


Pentinkangas keskeinen pysähdyspaikka ja palvelukeskittymä valtatien 4 varressa Oulun ja Kemin välissä.

Pentinkangas sijaitsee näkyvällä paikalla Nelostien varrella. Etäisyys Iin keskustaan noin kolme kilometriä ja Oulun keskusta sijaitsee noin 33 kilometrin etäisyydellä.

Pentinkankaan kohdalla kulkee keskimäärin 12 500 ajoneuvoa vuorokaudessa tarjoten alueen toimijoille yli viisi miljoonaa potentiaalista asiakaskontaktia vuodessa.

Pentinkankaalla sijaitsevat nykyisellään mm. Micropoliksen yrityskeskittymä (toimisto- ja kevyt tuotantotilat), Kärkkäisen kauppakeskus, sekä useita huoltoasemia ja ravintola- ja erikoisliikkeitä. Alueella on valokuituyhteys. Nelostien ja Sorosentien risteykseen valmistui liikennevalot vuonna 2019.

Uutta kaupan pinta-alaa vapautuu hieman yli 7 000 k-m2.  
Alueelle on mahdollista sijoittaa esimerkiksi vähittäiskaupan suuryksikkö ja paljon tilaa vaativan erikoiskaupan liiketiloja. Liiketoimintamahdollisuuksia on esimerkiksi rautakaupan, huonekalu- tai autokaupan aloille sekä teollisuusalan yrityksille.

Niille yrityksille, jotka eivät halua sijoittaa omaa pääomaansa rakentamiseen, on vaihtoehtona vuokrata tilat kunnan omistamalta kiinteistöyhtiö Iilaakso Oy:ltä. Iilaakson verkkosivuilta löytyvällä investointilaskurilla voi laskea toimitilan vuokratason ennakkoon ja lunastaa tilat myöhemmin omaksi. Maksettu vuokra huomioidaan lunastushinnassa. 

Lataa:

Pentinkankaan kaavaseloste (pdf)

Pentinkankaan kaavakartta (pdf)


Esittelemme Pentinkankaan yritystontteja paikan päällä, ota yhteyttä!

Helena Illikainen 
Iin kunnan elinvoimajohtaja, Micropolis Oy:n toimitusjohtaja 
p. 040 620 5881, helena.illikainen [at] ii.fi

Noora Huotari 
Yrityskehittäjä 
p. p. 040 683 0541, noora.huotari [at] micropolis.fi


Tutustu myös

Asukkaita Iissä on 10 000 ja seudulla toimii noin 500 yritystä. Työpaikkoja on noin 2 500.

Ota yhteyttä!

"Rakennamme tai vuokraamme yrityksellenne sopivat tilat Iihin. Sovitaan aika katselmukseen."

Antti Tuomaala 
toimitusjohtaja, Iilaakso Oy 
p.040 672 1389 
antti.tuomaala [at] iilaakso.fi

iilaakso.fi


Iilaakso Oy on rakennuttanut Iihin noin kymmenen tuotantolaitosta.

Yksi tuotantolaitoksista on V.A.V. Groupin tehdas, jossa työskennellään tiivisteratkaisujen, raaka-aineiden ja asennustekniikan parissa. 

”Teemme tuotantotiloja yrityksen toimialasta tai koosta riippumatta. Katsomme yhdessä asiakkaan kanssa, minkälaiset tarpeet hänellä on ja minkälaista apua he tarvitsisivat”, Antti Tuomaala kertoo. 

Lue lisää Kalevasta: Iissä tehdään ai­nut­laa­tuis­ta yh­teis­työ­tä yrit­tä­jien ja kunnan kesken – ”Y­rit­tä­jäl­lä va­pau­tuu varoja esi­mer­kik­si lai­te­in­ves­toin­tei­hin ja hen­ki­lös­tön kou­lut­ta­mi­seen”


”Saimme neuvoja Iin yrityspalveluista toiminnan alkuun ja Iistä löytyi nopeasti sopivat toimitilat uudelle yritykselle.”

Vesa Hyrkäs 
toimitusjohtaja 
Pohjolan Rakennusvalvonta Oy 

pohjolanrakennusvalvonta.fi


Kuivaniemen Biotalousalue

Valmistaudu Suomen metsäteollisuuden suurimpaan investointiin sijoittumalla Iin Kuivaniemeen.

Biotalousalueella valtatie 4:n varrella vapaita yritystontteja noin 40 km:n päässä Kemin biotuotetehtaasta. Puunkäyttö vuodessa tulee olemaan 7,6 milj. kuutiota puunhankinta-alueen ulottuessa Lappiin, Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle. Tehtaan työllistävä vaikutus on arvoketju huomioiden 2500 henkilöä.

Kuivaniemen biotalousalue sijaitsee valtatie neljän vieressä, rautatien yhteydessä. Alueeseen kuuluu energiayhtiöiden ylläpitämä energiaterminaali, jota kehitetään biotalouden jalostustoimet edellä. Kuivaniemellä toimii metsäalan toimijoita kuten kuljetusliikkeitä ja metsäkoneyrityksiä.

 

Heti vapaat yritys- ja teollisuustontit Kuivaniemellä

Kortteli 104, yhteensä 17 700 m2 
Rakennusoikeus 5 310 kerros-m2, e=0,3. 
Lataa tonttikartta (pdf)

Vuokraa tai osta omaksi! 
Vuosivuokra on 5% tontin myyntihinnasta, myyntihinta 3 € / m2. Kadut, vesi- ja viemäriverkosto valmiina sekä mahdollisuus valokuituyhteyteen.

Vesijohto- ja viemäriliittymien liittymismaksut määritellään kun rakennuksen pinta-ala on tiedossa. Liittymismaksun suuruus määräytyy rakennuksen kerrosalan ja kiinteistötyypin mukaan. Liittymistä vastaa Iin vesiliikelaitos. Sähköliittymästä vastaa Rantakairan sähkö (katso liittymähinnat). 
 

Vapaina tontit 
Tontti 3: koko 6 100 m2 
Tontti 4: koko 6 500 m2 
Tontti 5: koko 5 000 m2

Sijoittamalla yritystoiminnan Kuivaniemelle mahdollistat työntekijöillesi hyvän elämän puitteet: perheen työntekoalueeseen voi kuulua niin Oulu kuin Kemikin, ja tarjolla on omakotitontteja Kuivajoen sekä Perämeren äärellä.


Iin muut teollisuus- ja liiketilat tontit