Meillä on kysyntää palveluille ja tilaa uusille yrityksille.

Ii on osa Oulun 250 000 asukkaan talous- ja työssäkäyntialuetta. Läpi kulkevan valtatie 4:n (E-75) liikennemäärä Iin kohdalla on noin 12 500 autoa vuorokaudessa. 
 
Rakennusteollisuuden sekä konepaja- ja puuteollisuuden rinnalla Iissä toimii ympäristöteknologian, energiantuotannon, kumi- ja muoviteollisuuden, pakkausteollisuuden sekä hienomekaniikan ja metallialan yrityksiä, näiden alihankkijoita sekä lukuisa määrä palveluyrityksiä. 
 

Valmistaudu Suomen metsäteollisuuden suurimpaan investointiin sijoittumalla Iin Kuivaniemeen.

 


Huippu sijainti

Hyödynnä nelostien viisi miljoonaa potentiaalista asiakaskontaktia vuodessa. Valokuituyhteys kattaa koko teollisuusalueen.


Vain uusiutuvaa energiaa

Iissä kaikki käy vihreällä energialla ja energiaa tuotetaan kymmenkertaisesti kulutukseen verrattuna. 


Osaava työvoima

Teollisuuden ja palveluiden osaajat ovat käytössänne. Euroopan toiseksi suurin sisäkampus sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä.


Yrityksesi on meille tärkeä

Me palvelemme sinua henkilökohtaisesti. 


 

Kaavoitamme uusia yritystontteja

Asukkaita Iissä on 10 000 ja seudulla toimii yli 400 yritystä. Työpaikkoja on noin 2 500.

KATSO VAPAAT TEOLLISUUS- JA LIIKETONTIT  (PDF)

Asemakaava-alueella käytössäsi on nopea valokuituyhteys ja kunnallistekninen valmius.

HETI VAPAAT YRITYSTILAT

Iilaakso Oy vuokraa toimisto, liike- ja teollisuustiloja Iin kuntakeskustassa sekä Micropoliksessa.

KUIVANIEMEN BIOTALOUSALUE

Erinomainen sijainti Kemin ja pohjoisessa käynnistyvien biotalouden investointien vaikutusalueella sekä  nelostien varrella, lähellä Pohjois-Ruotsin markkinoita. 

PENTINKANGAS

Keskeinen pysähdyspaikka ja palvelukeskittymä valtatien 4 varressa Oulun ja Kemin välissä. 

Etäisyys Iin keskustaan noin kolme kilometriä. Oulun keskusta sijaitsee noin 33 kilometrin etäisyydellä.

 

 

 

Ota yhteyttä!

"Rakennamme tai vuokraamme yrityksellenne sopivat tilat. Sovitaan aika katselmukseen."

Antti Tuomaala
Toimitusjohtaja
p.040 672 1389
antti.tuomaala [at] iilaakso.fi

iilaakso.fi


Iilaakso Oy on rakennuttanut Iihin noin kymmenen tuotantolaitosta.

Yksi tuotantolaitoksista on V.A.V. Groupin tehdas, jossa työskennellään tiivisteratkaisujen, raaka-aineiden ja asennustekniikan parissa. 

”Teemme tuotantotiloja yrityksen toimialasta tai koosta riippumatta. Katsomme yhdessä asiakkaan kanssa, minkälaiset tarpeet hänellä on ja minkälaista apua he tarvitsisivat”, Antti Tuomaala kertoo. 

Lue lisää Kalevasta: Iissä tehdään ai­nut­laa­tuis­ta yh­teis­työ­tä yrit­tä­jien ja kunnan kesken – ”Y­rit­tä­jäl­lä va­pau­tuu varoja esi­mer­kik­si lai­te­in­ves­toin­tei­hin ja hen­ki­lös­tön kou­lut­ta­mi­seen”


”Saimme neuvoja Iin yrityspalveluista toiminnan alkuun ja Iistä löytyi nopeasti sopivat toimitilat uudelle yritykselle.”

Vesa Hyrkäs
toimitusjohtaja
Pohjolan Rakennusvalvonta Oy 

pohjolanrakennusvalvonta.fi

 


Pentinkangas - Tilaa vaativan kaupan alue

Kaavoituksessa on noin 20 hehtaarin kaupan keskittymä valtatien 4:n varrella Iin keskustaajamassa.

Alueella sijaitsee jo Kärkkäisen tavaratalo, jonka oheisliikkeinä on ravintolapalveluja, kampaamo, päivittäistavarakauppa, kolme polttoaineenjakelupistettä sekä puutarhamyymälä. Alueella sijaitsee myös yrityskeskittymä Micropolis, jonka toimisto- ja kokoustilojen vuokrauksesta vastaa Iilaakso Oy. 

Valtatien 4:n ja Sorosentien risteyksessä on liikennevalot. Tonteilta on näkyvyys nelostielle, joka on myös keskeinen joukkoliikenteen väylä, sekä paikallisliikenteelle että pitkän matkan linja-autoille. 

 

(Havainnekuva: Pentinkankaan kaavaseloste)

Kunnan tavoitteena on, että valtatie 4:lle mahdollisesti tulevaisuudessa rakennettavan Iin ohitustien eteläinen liittymä sijoittuisi Pentinkankaan kasvukäytävälle.

Katso

Pentinkankaan kaavaehdotus

Pentinkankaan kaavaehdotuskartta

 


Kuivaniemen Biotalousalue

Valmistaudu Suomen metsäteollisuuden suurimpaan investointiin sijoittumalla Iin Kuivaniemeen.
Biotalousalueella valtatie 4:n varrella vapaita yritystontteja noin 40 km:n päässä Kemin biotuotetehtaasta. Puunkäyttö vuodessa tulee olemaan 7,6 milj. kuutiota puunhankinta-alueen ulottuessa Lappiin, Kainuuseen ja Pohjois-Pohjanmaalle. Tehtaan työllistävä vaikutus on arvoketju huomioiden 2500 henkilöä.

Kuivaniemen biotalousalue sijaitsee valtatie neljän vieressä, rautatien yhteydessä. Alueeseen kuuluu energiayhtiöiden ylläpitämä energiaterminaali, jota kehitetään biotalouden jalostustoimet edellä. Kuivaniemellä toimii metsäalan toimijoita kuten kuljetusliikkeitä ja metsäkoneyrityksiä.

 

Heti vapaat yritys- ja teollisuustontit Kuivaniemellä
Kortteli 104, yhteensä 17 700 m2

Rakennusoikeus 5 310 kerros-m2, e=0,3.
Lataa tonttikartta (pdf)

Vuokraa tai osta omaksi!
Vuosivuokra on 5% tontin myyntihinnasta, myyntihinta 3 € / m2. Kadut, vesi- ja viemäriverkosto valmiina sekä mahdollisuus valokuituyhteyteen.

Vesijohto- ja viemäriliittymien liittymismaksut määritellään kun rakennuksen pinta-ala on tiedossa. Liittymismaksun suuruus määräytyy rakennuksen kerrosalan ja kiinteistötyypin mukaan. Liittymistä vastaa Iin vesiliikelaitos. Sähköliittymästä vastaa Rantakairan sähkö (katso liittymähinnat).
 

Vapaina tontit
Tontti 3: koko 6 100 m2
Tontti 4: koko 6 500 m2
Tontti 5: koko 5 000 m2

Sijoittamalla yritystoiminnan Kuivaniemelle mahdollistat työntekijöillesi hyvän elämän puitteet: perheen työntekoalueeseen voi kuulua niin Oulu kuin Kemikin, ja tarjolla on omakotitontteja Kuivajoen sekä Perämeren äärellä.


Muut teollisuus- ja liiketilat tontit