Meillä on kysyntää palveluille ja tilaa uusille yrityksille.

Ii on osa Oulun 250 000 asukkaan talous- ja työssäkäyntialuetta. Läpi kulkevan valtatie 4:n (E-75) liikennemäärä Iin kohdalla on noin 12 500 autoa vuorokaudessa. 
 
Rakennusteollisuuden sekä konepaja- ja puuteollisuuden rinnalla Iissä toimii ympäristöteknologian, energiantuotannon, kumi- ja muoviteollisuuden, pakkausteollisuuden sekä hienomekaniikan ja metallialan yrityksiä, näiden alihankkijoita sekä lukuisa määrä palveluyrityksiä. 

Huippu sijainti

Hyödynnä nelostien yli viisi miljoonaa potentiaalista asiakaskontaktia vuodessa. Valokuituyhteys kattaa koko teollisuusalueen.

Vain uusiutuvaa energiaa

Iissä kaikki käy vihreällä energialla ja energiaa tuotetaan kymmenkertaisesti kulutukseen verrattuna. 

Osaava työvoima

Teollisuuden ja palveluiden osaajat ovat käytössänne. Euroopan toiseksi suurin sisäkampus sijaitsee vain 20 minuutin ajomatkan päässä.

Yrityksesi on meille tärkeä

Me palvelemme sinua henkilökohtaisesti. 


”Saimme neuvoja Iin yrityspalveluista toiminnan alkuun ja Iistä löytyi nopeasti sopivat toimitilat uudelle yritykselle.”

Vesa Hyrkäs
toimitusjohtaja
Pohjolan Rakennusvalvonta Oy 

pohjolanrakennusvalvonta.fi

 


Kaavoitamme uusia yritystontteja

Asukkaita Iissä on 10 000 ja seudulla toimii yli 400 yritystä. Työpaikkoja on noin 2 500.

RAKENNAMME PUOLESTASI

Asemakaava-alueella käytössäsi on nopea valokuituyhteys ja kunnallistekninen valmius. Iilaakso Oy tarjoaa tilat vuokralle ja mahdollisuuden lunastusoptioon.

HETI VAPAAT TILAT

Iilaakso Oy vuokraa toimisto- ja liiketiloja, teollisuustiloja Iin kuntakeskustassa sekä Micropoliksessa.

KUIVANIEMEN BIOTALOUSALUE

Erinomainen sijainti Kemin ja pohjoisessa käynnistyvien biotalouden investointien vaikutusalueella sekä  nelostien varrella, lähellä Pohjois-Ruotsin markkinoita. 

PENTINKANGAS

Keskeinen pysähdyspaikka ja palvelukeskittymä valtatien 4 varressa Oulun ja Kemin välissä. 

Etäisyys Iin keskustaan noin kolme kilometriä. Oulun keskusta sijaitsee noin 33 kilometrin etäisyydellä.

 

 

 

Ota yhteyttä!

"Rakennamme tai vuokraamme yrityksellenne sopivat tilat. Sovitaan aika katselmukseen."

Antti Tuomaala
Toimitusjohtaja
p.040 672 1389
antti.tuomaala [at] iilaakso.fi

iilaakso.fi

"Ii on päätöksenteossa nopea, joustava, ja helposti tavoitettavissa."

Ari Alatossava
Kunnanjohtaja
p. 040 567 6700
ari.alatossava [at] ii.fi

 


Pentinkangas - Tilaa vaativan kaupan alue

Kaavoituksessa on noin 20 hehtaarin kaupan keskittymä valtatien 4:n varrella Iin keskustaajamassa. Uudet yritykset pääsevät sijoittumaan alueelle arviolta syksyllä 2021.
 
Alueella sijaitsee jo Kärkkäisen tavaratalo, jonka oheisliikkeinä on ravintolapalveluja, kampaamo, päivittäistavarakauppa, kolme polttoaineenjakelupistettä sekä puutarhamyymälä. Alueella sijaitsee myös yrityskeskittymä Micropolis, jonka toimitilojen vuokrauksesta vastaa Iilaakso Oy. 
 
Valtatien 4:n ja Sorosentien risteyksessä on liikennevalot. Tonteilta on näkyvyys nelostielle, joka on myös keskeinen joukkoliikenteen väylä, sekä paikallisliikenteelle että pitkän matkan linja-autoille. 
 

(Havainnekuva: Pentinkankaan kaavaseloste)

Kunnan tavoitteena on, että valtatie 4:lle mahdollisesti tulevaisuudessa rakennettavan Iin ohitustien eteläinen liittymä sijoittuisi Pentinkankaan kasvukäytävälle. 

Katso Pentinkankaan kaavaluonnos

 


Kuivaniemen Biotalousalue

Suomen metsäteollisuuden suurin investointi on toteutumassa Kemin biotuotetehtaalle. Luvassa on arviolta 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua, joka vaatii 7,6 miljoonaa kuutiota puunhankintaa, ja työllistää arvoketjuunsa  2 500 henkilöä. Iin Kuivaniemen biotalousalue tarjoaa tilat yrityksille, jotka valmistautuvat kasvamaan biotuotetehtaan investointiin.
 
Kuivaniemen biotalousalue sijaitsee valtatie neljän varrella, rautatien yhteydessä. Alueeseen kuuluu energiayhtiöiden ylläpitämä energiaterminaali, jota kehitetään biotalouden jalostustoimet edellä.

Tonttikoot

Kortteli 102: 11 800 m2 (e=0,2)

Kortteli 104: 17 700 m2 (e=0,3)

Kortteli 106: 4 350 m2 (e=0,3)

Myyntihinta 3€/m2
 tai vaihtoehtoisesti vuosivuokra 5 % tontin myyntihinnasta.

Lataa tonttikartta (pdf)

Sijoittamalla yritystoiminnan Kuivaniemelle mahdollistat työntekijöillesi hyvän elämän puitteet: perheen työntekoalueeseen voi kuulua niin Oulu kuin Kemikin, ja tarjolla on upeita merenrantatontteja rakentamiseen.