Hakeminen, hoitoaikojen ilmoittaminen

Varhaiskasvatuspalveluihin voi hakea ympäri vuoden.

Kunnallinen varhaiskasvatus

Hakeminen varhaiskasvatukseen tapahtuu sähköisesti Daisy-asiointipalvelussa. Varhaiskasvatuspaikat ovat haettavissa ympäri vuoden.

Jätä hakemus viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee varhaiskasvatuspaikkaa. Mikäli hoidon tarpeen alkamisajankohta ei ole ennakoitavissa ja varhaiskasvatuspaikan tarve johtuu äkillisestä työllistymisestä tai äkillisestä opiskelupaikan saamisesta, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin varhaiskasvatuksen tarve alkaa.

Varhaiskasvatukseen haetaan sähköisesti eDaisy asiointipalvelussa https://ii.daisynet.fi/eDaisy 
 
Daisy-asiointipalvelu 
Varhaiskasvatuksen sähköisen eDaisy-asiointipalvelun avulla huoltajat voivat mm. hakea varhaiskasvatuspaikkaa, toimittaa tuloselvitykset ja irtisanoa lapsen varhaiskasvatuspaikan. 

eDaisyyn kirjaudutaan aina Suomi.fi-palvelun kautta vahvalla tunnistautumisella eli joko pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
Daisy-asiointipalvelussa tehdään sekä varhaiskasvatuspaikan hakeminen että erilaiset ilmoitukset varhaiskasvatuspalveluihin liittyen.

Yksityinen varhaiskasvatus

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan ottamalla yhteyttä suoraan yksityiseen päiväkotiin. Kun hoitopaikasta on sovittu yksityisen palveluntuottajan kanssa, tehdään palvelusetelihakemus Daisy-asiointipalvelussa osoitteessa: https://ii.daisynet.fi/eDaisy