Hakeminen, hoitoaikojen ilmoittaminen

Varhaiskasvatuspalveluihin voi hakea ympäri vuoden.

Kunnallinen varhaiskasvatus

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen ilmoittaudutaan verkkopalvelussa sekä ilmoitetaan myös lapsen hoitoajat. Käytössä on eAsiointiportaali, johon kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla tai mobiilivarmentein. Tarvittavat liitteet toimitetaan ko. hoitopaikkaan tai kunnantalon varhaiskasvatuspalvelutoimistoon.

Kunnalliseen varhaiskasvatukseen hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen varhaiskasvatuksen toivottua alkamisajankohtaa. Mikäli tarve ei ole ennakoitavissa ja äkillinen tarve johtuu työllistymisestä, opiskelusta tai muusta koulutuksesta, tulee hakemus täyttää ja toimittaa mahdollisimman pian, kuitenkin vähintään kaksi viikkoa ennen varhaiskasvatuksen alkua.

Hakemus on voimassa yhden (1) vuoden hakemuksen jättöpäivästä alkaen. Hakemuksen jättämisen jälkeen voitte halutessanne tiedustella käsittelytilannetta ottamalla yhteyttä varhaiskasvatuksen palveluohjaukseen p. 040 623 3550.

Yksityinen varhaiskasvatus

Yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan ottamalla yhteyttä suoraan yksityiseen päiväkotiin. Palveluntuottaja päättää sekä lasten valinnasta että asiakasmaksuista. 

Ladattavat ohjeet: