Kadut, viher- ja ulkoilualueet

Puisto Lähde.
Ympäristöpalvelut tehtäviin kuuluvat mm. katujen ja yleisten alueiden sekä liikunta-, leikkipuistojen ja viheralueiden kunnossapito.

Katujen ja teiden kunnossapito

Kunnan hoidossa olevia katuja on noin 60 km ja kevyenliikenteenväyliä noin 6 km. Kaduista noin 90 % on päällystetty ja niillä on valaistus.

Yleiset tiet
Liikenneviraston hallinnoimien yleisten teiden tienpitäjänä toimii Destia Oy, Pohjoiskalotti. Ilmoita tien kunnosta Tienkäyttäjän linjalle, joka palvelee 24h/vrk p. 0200 2100. Soitto paikallisverkkomaksun tai matkapuhelumaksun hinnalla. Lisätiedot: https://vayla.fi/.

Teiden talvikunnossapitoa voi seurata reaaliaikaisesti verkkopalvelusta, josta löytyy tieto mm. siitä, mitkä Liikenneviraston hallinnoimat tiet tai kevyen liikenteen väylät on aurattu, suolattu tai hiekoitettu viimeisen tunnin tai vuorokauden aikana. Verkossa: https://liikennetilanne.liikennevirasto.fi

Kadut
Iin kunnan hallinnoimien kaavateiden talvikunnossapidon hoitaa kaudella 2020 - 2022

  • Keskustan alue:
  • Alarannan alue:
  • Kauppila - Illi -alue:
  • Tikkanen - Micropolis -alue:
  •  Kuivaniemi:

Tievalaistus
Iin kunnan tekninen lautakunta on päättänyt, että tie- ja katuvalaistukset sammutetaan yöaikaan sunnuntai-illasta perjantaiaamuun. Valot syttyvät normaalisti hämärän saapuessa mutta ne sammutetaan klo 23.00. Valot syttyvät uudelleen klo 05.00 ja sammuvat päivän valjetessa. Viikonloppuisin valot palavat yöaikanakin. Sammutus koskee kaikkia Iin kunnan omistamia ja ohjauksessa olevia tie- ja katuvalaistuksia. Keväällä valot sammutetaan kokonaisuudessaan toukokuun puolenvälin tienoilla ja sytytetään syksyisin ennen koulujen alkamista.

Yhteystiedot

Ympäristöpalvelupäällikkö Paula Kettunen
p. 040 702 1388, paula.kettunen [at] ii.fi

Käyntiosoite: Piisilta 1, Ii,
Micropolis, päärakennuksen 1 krs

Liikuntapaikkamestari Pasi Rajala
p. 050 344 4947, pasi.rajala [at] ii.fi

Liikuntapaikanhoitaja Erkki Mäkipaaso
p. 040 620 7927, erkki.makipaaso [at] ii.fi

Kunnallistekniikan työntekijä Mikko Tammi
p. 050 395 0403, mikko.tammi [at] ii.fi

Kunnallistekniikan työntekijä Ilpo Tumelius
p. 050 388 1802, ilpo.tumelius [at] ii.fi