Kadut, viher- ja ulkoilualueet

Puisto Lähde.
Ympäristöpalveluiden tehtäviin kuuluvat mm. katujen ja yleisten alueiden sekä liikunta-, leikkipuistojen ja viheralueiden kunnossapito.

Katujen ja teiden kunnossapito

Kunnan hoidossa olevia katuja on noin 60 km ja kevyenliikenteenväyliä noin 6 km. Kaduista noin 90 % on päällystetty ja niillä on valaistus.

Yleiset tiet
Väyläviraston hallinnoimien yleisten teiden tienpitäjänä toimii Destia Oy. Ilmoita tien kunnosta Fintrafficin Tienkäyttäjän linjalle, 24 h, p. 0200 2100 tai sähköisesti liikenne.palautevayla.fi. Tienkäyttäjän linjalle kuuluvia ilmoituksia ovat akuutit tieliikennettä vaarantavat asiat valtion tieverkolla. Tällaisia akuutteja asioita ovat esimerkiksi tiellä oleva vesi tai tielle kaatunut puu, jotka estävät normaalin tienkäytön. Tienkäyttäjän linjalle on mahdollista soittaa myös 112 Suomi -sovelluksen kautta, jolloin soittajan sijaintitieto välittyy puhelun mukana.

Teiden talvikunnossapitoa voi seurata reaaliaikaisesti verkkopalvelusta, josta löytyy tieto mm. siitä, mitkä Väyläviraston hallinnoimat tiet tai kevyen liikenteen väylät on aurattu, suolattu tai hiekoitettu viimeisen tunnin tai vuorokauden aikana. Verkossa: https://liikennetilanne.fintraffic.fi/

Yhdistetty näkymä Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskusten hoidon ja ylläpidon alueurakoiden toimenpiteistä; http://office.autori.fi/public/alueurakat.

Kadut

Palaute katujen ja kevyen liikenteen väylien hoidosta pyydetään antamaan tekniset [at] ii.fi (tekniset[at]ii[dot]fi)

Tontin liittymän puhdistus lumesta kuuluu liittymän omistajalle eli asukkaalle ja sama pätee liittymärummun auki pitäminen hulevesiä varten (puhdistus ja sulattaminen tarvittaessa).

Iin kunnan hallinnoimien kaavateiden talvikunnossapidon hoitaa kaudella 2022 - 2024

  • Keskustan alue: Traktoriurakointi A. Wiik
  • Alarannan alue: Traktoriurakointi A. Wiik
  • Kauppila - Illi-alue: Koneurakointi J-M Paakkola
  • Tikkanen - Micropolis -alue: Koneurakointi J-M Paakkola
  • Kuivaniemen alue, Kaakkurinniementie ja Rynkyntie: ELP Ojala Oy

Tievalaistus
Tie- ja katuvalaistukset sammutetaan yöaikaan arkisin klo 22.30 ja viikonloppuisin 23.00, Kirkkotien ja Paloasemantien valot sammuvat viikonloppuisin klo 4.00. Kaikki valot syttyvät uudelleen arkisin ja viikonloppuisin klo 06.00 ja sammuvat päivän valjetessa. Sammutus koskee kaikkia Iin kunnan omistamia ja ohjauksessa olevia tie- ja katuvalaistuksia. Keväällä valot sammutetaan kokonaisuudessaan toukokuun puolenvälin tienoilla ja sytytetään syksyisin ennen koulujen alkamista.

Yksityistiet