Rakennusvalvonta

Rakentamisesta määrää maankäyttö- ja rakennuslaki sekä -asetus. Rakennus-, toimenpide- ja ilmoituslupapäätökset tekee rakennustarkastaja.

Rakennustoimintaa Iissä valvoo rakennuslautakunta. Rakennusvalvonta ohjaa ja neuvoo mielellään rakennushankkeeseen ryhtyviä rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä. Rakennusluvan keskimääräinen myöntämisaika luvan jättämisestä on noin 3 viikkoa.

Rakennusluvan mukaiset työt on aloitettava (aloitusilmoitus) kolmen vuoden kuluessa ja saatettava loppuun (loppukatselmus) viiden vuoden kuluessa luvan antamisesta. Muistathan sopia katselmusajan luvan voimassaoloaikana. Katso lisätiedot: katselmukset

Katselmusten ajankohta tulee erikseen sopia rakennustarkastajien kanssa. HUOM! Vuonna 2018 myönnetyt rakennusluvat raukeavat vuoden 2023 aikana, jos loppukatselmusta ei ole tehty.

Rakennustarkastajat

Asiakkaita ei oteta toistaiseksi vastaan kunnanvirastolla. Pyydämme asioimaan puhelimitse tai sähköpostitse. Rakennustarkastajat tavoittaa puhelimitse maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 9 - 15 välisenä aikana.

Lupien hakeminen

Kaikki rakentamiseen liittyvät luvat (rakennus-, toimenpide, suunnittelutarveratkaisu, poikkeamis-) haetaan verkossa: lupapiste.fi. Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla. Eri osapuolet pystyvät hankenäkymän kautta reaaliajassa seuraamaan asioinnin etenemistä palvelussa sekä täydentämään tarvittavia tietoja – ajasta ja paikasta riippumatta.

Liitteitä

Linkkejä

Yhteystiedot

Rakennustarkastaja Urpo Hyry
p. 050 430 2615, urpo.hyry [at] ii.fi (urpo[dot]hyry[at]ii[dot]fi)
- lomalla 15.7. - 4.8.2024

Rakennustarkastaja Jukka Lehtola
p. 040 585 2119, jukka.lehtola [at] ii.fi (jukka[dot]lehtola[at]ii[dot]fi)
- lomalla 28.6. - 4.8.2024

Toimistosihteeri Paula Tolonen
p. 050 310 6859, paula.tolonen [at] ii.fi (paula[dot]tolonen[at]ii[dot]fi)
- lomalla 1. - 31. 7.2024