Liikenne- ja kuljetuspalvelut

Oulun seudun joukkoliikenne

Toimialueeseen kuuluu Oulu, Ii, Muhos, Kempele, Tyrnävä, Liminka ja Lumijoki.

Koulukuljetus

Iikka linja

Iikka kuljetuspalvelu on siirtynyt vuoden alusta Oulunkaaren kuntayhtymältä Iin kunnan järjestämäksi. Kuljetuspalvelusta vastaa 1.2.2023 alkaen JS Matkat Oy, asiakaspalvelu p. 050 5485671.

Iikka on avoin kaikille matkustajille. 
Iikka liikennöi arki aamuisin ja iltapäivisin Kuivaniemen, Olhavan ja Iin välillä mahdollistaen esimerkiksi lukiolaisille kyydin Iihin. Lisäksi Iikka liikennöi kerran viikossa Ojakylän, Oijärven, Jakkurannan, Jakkukylän ja Seljanperän alueella. 

Iikka-autoon voi nousta aikatauluun merkityiltä pysähtymispaikoilta. Kyytiin ja kyydistä pääsee myös ennalta sovituista paikoista reitin varrelta. Palvelussa on erityisesti huomioitu ikääntyneiden ja huonosti liikkuvien matkustajien tarpeet siten, että heidät noudetaan tarvittaessa kotipihalta kyytiin.

Nykyisen käteismaksumahdollisuuden lisäksi käyttöön on kevään aikana tulossa Oulun seudun joukkoliikenteestä tuttu Waltti-maksujärjestelmä. Järjestelmä mahdollistaa vaihdolliset yhteydet Oulun seudun joukkoliikenteen busseissa.

Aikataulut ja reitit ovat voimassa maanantaista perjantaisin lukuun ottamatta arkipyhiä. Koulujen loma-aikana Kuivaniemi – Ii vuoroa ei kuitenkaan ajeta.

Iikka ennakkotilauksella kutsuohjaus numerosta 050 548 5671
Iikan voi tilata ennakkoon puhelimitse lyhyisiin siirtokuljetuksiin, esim. kotoa terveyskeskukseen, kauppaan tai apteekkiin. Kutsuohjaukselle varatut liikennöintiajat on merkitty aikatauluihin jokaiselle arkipäivälle. Kuljetukset suoritetaan ennakkotilauksista muodostuvien reittien mukaan. Kutsuohjattu kuljetus rajoittuu lyhyen ajan vuoksi pääsääntöisesti Haminan ja lähikylien ympäristöön. Kuljetuksesta peritään asiakkaalta joukkoliikenteen vyöhykehinnoittelun mukainen maksu.


Iikka hinnasto
Hinnat perustuvat Oulun seudun liikenteen vyöhykehinnastoon. Esimerkiksi pankkikortilla tai Waltti-kortin arvolipulla maksettaessa matkan hinta yhden vyöhykkeen sisällä on 2,05 € (esim. Jakkukylä – Ii) ja kahden vyöhykkeen välillä 4,05 € (esim. Kuivaniemi - Ii). Käteisellä ostettujen kertalippujen hinnat yhden vyöhykkeen sisällä on 3,30 € ja kahden vyöhykkeen välillä 5,80 €.  Iikassa voi maksutta matkustaa pyörätuolimatkustaja ja saattaja, sekä veteraanit.

Jos matkustat muutaman kerran viikossa bussilla, kannattaa ladata Waltti matkakortille rahaa eli arvoa. Voit ladata arvoa kortille Waltti-verkkokaupasta tai Iisi-areenan lippuautomaatista sekä muissa Oulun seudun myyntipisteissä. Waltti-kortille on mahdollista ladata myös 30 tai 90 päivän kausilippu, jolla voi matkustaa rajattomasti Oulun seudun joukkoliikenteessä valitsemillasi matkustusvyöhykkeillä.
Oulun seudun joukkoliikenteessä voi vaihtaa bussia ilman lisämaksua vaihtoajan puitteissa. Leimaa matkakortti tai näytä kertalippu kuljettajalle, kun vaihdat. 

Ateriakuljetuspalvelut

Koko kunnan alueelle ateriakuljetuspalvelut hoidetaan niiden yrittäjien taholta, joilla on joukkoliikenne-, taksi- tai tavaraliikennelupa. Palvelu kilpailutetaan ja palvelun hoitamisesta tehdään sopimukset yhden tai kahden vuoden ajanjaksoiksi. Hankintaan sovelletaan hankintalakia.

Ateriakuljetuspalvelujen yhteyshenkilö on palveluesimies Anitta Laurila, p. 050 395 0508, anitta.laurila [at] ii.fi