IiPaja - Työpajatoiminta

Iin kunnan työpaja eli kotoisemmin IiPaja on paikka kaikenikäisille työttömille, jotka kaipaavat arkeensa rytmiä, apua ja mielekästä toimintaa.

Pajajakson aikana perehdymme asiakkaan tarpeisiin niin arki- kuin työelämässä ja autamme löytämään seuraavan askeleen kohti koulutusta, kuntoutusta tai työelämää. Asiakkuuden aikana yksilövalmentaja tukee ja auttaa henkilökohtaisen suunnitelman tekemistä ja toteutumista.

Et tarvitse aikaisempaa kokemusta, vaan meillä on eri osastoja, jotka kaikki tarjoavat mielekästä tekemistä riippuen omista mielenkiinnonkohteistasi. IiPajalla on myös keittiötilat, joita käytetään aktiivisesti monenlaisten ruokien ja leivonnaisten valmistuksessa. Myös puhtaanapitoa harjoitellaan kaikkien pajalaisten toimesta.

Tilausasioissa ota yhteys työvalmentajiin, joilta voit pyytää tarjouksen. Tarjouksista sovitaan tapauskohtaisesti.

Puutyöosasto - Ideointia ja rakentamista

Puutyöosastolla pääset tekemään monensorttisia korjaus- ja kunnostustöitä sekä tilaustöitä. Työt tehdään yleensä pajan työsalissa, mutta myös pajan ulko-puolella.

Puutyöpajalla tehdään yksilöllisiä puusepäntöitä sekä kunnostetaan vanhoja huonekaluja. Valmistamme tilauksesta mm. aitaelementtejä, hyllyjä, sänkyjä ja penkkejä. Yleisimpiä kunnostuksen kohteita ovat sängyt, tuolit, piirongit, pöydät, pirttikalusteet sekä väliovet. Työvaiheet ja -välineet tulevat tutuksi töitä tehdessä, sillä neuvokkaat työvalmentajat ohjaavat ja seuraavat työn etenemistä ja valmentautujat pääsevät itse kokeilemaan eri työvälineitä ja tekniikoita turvallisesti.

IiPajan puutyöosasto on suunnattu kaikenikäisille iiläisille työttömille työnhakijoille.

Nuorten luova osasto - Luovuutta ja oivalluksia

Taidepajalla voit tutustua monenlaisiin luovuuden tekniikoihin ja rakentavaan itseilmaisuun. Pääset hyödyntämään luovuuttasi, tekemään käsilläsi ja tutustumaan monenlaisiin ihmisiin. Aiempaa kokemusta luovuuden alalta et tarvitse, vaan iloinen mieli ja hyvä asenne riittävät. Tekniikoita opetellaan töitä tehdessä. Teemme myös tiivistä yhteistyötä muiden osastojen kanssa, joten työtehtävät ovat ajoittain hyvin vaihtelevia.

Työvälineinä käytetään laaja-alaisesti riippuen senhetkisestä projektista sekä pajalaisen mielenkiinnon kohteista: muun muassa näytelmä-, piirustus-, maalaus-, valokuvaus-, videointi-, musisointi-, editointi- sekä kirjoitustekniikat tulevat tutuiksi. Taidepajalla pääset myös harjoittelemaan omia vuorovaikutustaitojasi sekä ilmaisemaan itseäsi kehittävällä tavalla.

IiPajan luova osasto on suunnattu alle 29-vuotiaille iiläisille työttömille työnhakijoille

Kuntouttava työtoiminta

Kuntouttavan työtoiminnan tarkoituksena on parantaa pitkään työtä hakeneen henkilön arjenhallintaa ja toimintakykyä. Tarkoituksena on myös helpottaa paluuta avoimille työmarkkinoille tai osallistumista muihin työkykyä edistäviin toimenpiteisiin. Kuntouttava työtoiminta on oikeassa työympäristössä tapahtuvaa työtoimintaa tai ryhmämuotoista toimintaa. Ryhmätoiminnassa painottuu yksilö- ja ryhmävalmennus. Ryhmävalmennus toteutetaan 5-6 hengen pienryhmässä.

Kuntouttavaan työtoimintaan ohjaudutaan aktivointisuunnitelman kautta. Aktivointisuunnitelman saadaksesi, ota yhteyttä omaan sosiaalityöntekijääsi tai TE-toimiston työntekijään.

Työhönvalmennus

Työhönvalmennus tarjoaa tukea ja ohjausta kaikenikäisille iiläisille työnhakijoille. Työhönvalmentaja toimii linkkinä yrittäjän, työnhakijan ja TE-toimiston välillä. Työhönvalmennuksen tavoitteena on, että työnhakija saa kokemusta työelämästä, helpottaa siirtymistä avoimille työmarkkinoille ja edesauttaa pysyvien työsuhteiden syntymisessä.

Työhönvalmennus tarjoaa työnantajille mahdollisuuden saada heidän tarpeisiinsa sopivaa ja kehittyvää työvoimaa helposti. Työhönvalmennuksesta ei aiheudu kuluja työnantajille. Lisätiedot: Seija Kaisto,  p. 040 157 9889, seija.kaisto [at] ii.fi

Lisätiedot

Käyntiosoite: Piisilta 1 B-siipi, 91100 Ii (Micropolis)
Avoinna arkisin 08:00 - 14:30, viikonloppuisin suljettu.

YKSILÖVALMENTAJA
Satu Saarela
p. 050 338 3977, satu.saarela [at] ii.fi

TYÖVALMENTAJAT
Puutyöosasto
Janne Hyvönen
p. 050 388 1844, janne.hyvonen [at] ii.fi

Timo Käyrä
p. 040 485 0406, timo.kayra [at] ii.fi

Luova osasto
Jenni-Sisko Kurttila
p. 040 676 5117, jenni-sisko.kurttila [at] ii.fi

Keittiö ja puhtaanapito
Tarja Mattila
p. 040 687 9460, tarja.mattila [at] ii.fi

KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Jari Perälä
p. 050 593 0390, jari.perala [at] ii.fi

Riikka Räihä
p. 050 462 6886, riikka.raiha [at] ii.fi

TYÖHÖNVALMENNUS
Seija Kaisto
p. 040 157 9889,  seija.kaisto [at] ii.fi