IiPaja - Työpaja työttömille

Oletko työtön ja kaipaat arkeen rytmiä ja tekemistä? Haaveiletko uudesta työurasta tai opiskelupaikasta? Haluatko oppia uusia taitoja tai vahvistaa voimavarojasi henkilökohtaiset tarpeesi huomioiden? Jos kaipaat muutosta, uusia oivalluksia tai vertaistukea, olet löytänyt oikeaan paikkaan!

TYÖPAJALTA PUHTIA TYÖ- JA OPISKELUELÄMÄÄN

KOHTI TAVOITTEITA, UNELMIA JA OMAA POLKUA

Etsitkö suuntaa elämällesi? IiPajalla autamme sinua löytämään suunnan työ- tai opiskeluelämään. Tarjoamme tukea hakuprosesseissa, samalla kehittäen elämänhallintataitojasi. Jokainen osallistuja saa henkilökohtaisen suunnitelman, joka huomioi yksilölliset tarpeet ja tavoitteet. Pajalle tultaessa sinun ei tarvitse osata mitään – tutustut ohjatusti erilaisiin työtehtäviin ja nautit samalla yhteisestä arjesta, ruoanlaitosta, liikunnasta ja alueen tapahtumista. Löydä uusi suunta kanssamme!

Kiinnostuitko? IiPajan työpajalle voi hakeutua ottamalla yhteyttä omavalmentajaan.


Puutyöosasto

Oletko kiinnostunut puutöistä? Syyhyävätkö sormesi päästä kunnostamaan vanhasta uutta? Haluatko valmistaa puukäsitöitä myyntiin?

Puutyöosasto tarjoaa monipuolisia töitä nykyaikaisessa työsalissa. Perehdytys laitteisiin ja koneisiin annetaan heti pajalle saapuessasi.

Täällä voit tehdä yksilöllisiä puutöitä ja kunnostaa vanhoja huonekaluja. Valmistamme tilauksesta erilaisia tuotteita, kuten aitaelementtejä, postilaatikko- ja roskakatoksia sekä muita tuotteita. Työvalmentajat ohjaavat ja seuraavat työsi etenemistä, opettaen samalla uusia tekniikoita ja turvallista työskentelyä.

Työhön tutustuminen tapahtuu "mestari-kisälli" -valmennuksen avulla, joka opettaa tekniikoita vaihe vaiheelta. Toimintaan kuuluu myös työelämän sääntöihin tutustumista ja työnhaun opettelua. Tehtävät vaihtelevat osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan. Osaamisesi ja kehityksesi tulevat näkyviksi ohjattujen itsenäisten tai parityötehtävien kautta. Liity mukaan ja löydä uudet haasteet puun parissa!

Tilausasioissa ota yhteyttä puutyöosaston työvalmentajaan.

Tieto & Taito-paja

Oletko 17-28-vuotias työtön iiläinen? Jäitkö ilman työ- tai opiskelupaikkaa? Kiinnostaako työkokeilu? Tule mukaan rentoon, hauskaan ja kannustavaan työympäristöön!

Tule Tieto & Taito-pajan työkokeiluun! Kokeile erilaisia työtehtäviä, saa apua tulevaisuuden suunnitelmiin ja nauti monipuolisesta arjesta. Perehdytysjakso tarjoaa mahdollisuuden tutustua pajaan ja tunnistaa mahdolliset tuen tarpeet, kuten terveydelliset haasteet tai oppimisvaikeudet.

Työvalmentajat opastavat ja tukevat sinua kaikenlaisissa harjoitus- ja tilaustöissä. Työskentele omalla taitotasollasi, kokeile eri aloja käsityöstä multimediaan ja tietotekniikkaan. Arki pajalla sisältää luontoa, liikuntaa, yhdessä tekemistä ja luovuutta, tukien samalla hyvinvointiasi monipuolisesti.

Työkokeilu kestää enintään 6 kuukautta ja saat tältä ajalta työmarkkinatukea. Tule mukaan rakentamaan tulevaisuuttasi!


Ympäristötyöt ja
Liikuntavälinelainaamo Komero

Viihdytkö luonnossa? Löytyykö kynsiesi alta multaa? Nautitko liikkuvasta työstä?

Vaikuta kotikuntasi viihtyvyyteen ja kunnossapitoon osallistumalla IiPajan ympäristötöihin! Opit ympäristön hoitoon, säilyttämiseen ja kehittämiseen liittyviä tehtäviä yhteistyössä kunnan infra- ja ympäristöpalveluiden kanssa. Hoidamme puistoja, metsiä ja muita yleisiä alueita, lisäten niiden viihtyvyyttä. Talvisin osallistumme liikuntapaikkojen ylläpitoon ja avustamme erilaisissa ympäristötehtävissä.

Työkokemusta ei tarvita, sillä työvalmentajamme opastaa sinut tehtäviin työn edetessä. Tule mukaan vaikuttamaan positiivisesti ympäristöömme!

Ylläpidämme myös kunnan liikuntavälinelainaamo Komeroa.

Valmennusmenetelmät

Yksilövalmennus

Yksilövalmennus on yhteinen matka tulevaisuuden suunnitteluun ja arjen järjestämiseen omavalmentajan ohjauksessa. Yhdessä kartoitamme kiinnostuksen kohteesi, tavoitteesi, vahvuutesi ja mahdollisuutesi, sopien konkreettisista keinoista niiden saavuttamiseksi. Valmennuksen aikana saat tukea myös elämän haasteisiin, ja omavalmentaja avustaa myös työpajan jälkeisen ajan suunnittelussa. Tule mukaan rakentamaan suunnitelmaa tavoitteidesi saavuttamiseksi!

Työvalmennus      

Työvalmennus keskittyy käytännön oppimiseen, tavoitteenaan vahvistaa valmennettavan työtaitoja ja valmiuksia siirtyä työelämään. Pajajakson aikana tarjotaan yksilöllistä tukea ja ohjausta valmennettavan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, kattavasti aiheina muun muassa terveys, arjen hallinta, työnhaku ja opintoihin liittyvät kysymykset.

Opinnollistaminen

Työn opinnollistamisen avulla valmentautuja voi oppia tarvittavia tietoja ja taitoja työssä. IiPajalla voit tunnistaa osaamisesi ja liittää sen tuleviin opintoihin, suorittamalla työtehtäviä pajaympäristössä ja saamalla niistä todistuksen. Opinnollistaminen toteutetaan yhteistyössä alueen ammatillisten oppilaitosten kanssa.

Työhönvalmennus

Työhönvalmennuksessa tuetaan valmentautujaa siirtymisessä työelämään tai opiskeluun. Omavalmentaja avustaa työnhaussa, työpaikkojen etsinnässä ja suunnittelee yhdessä valmentautujan kanssa yksilöllisen polun työelämään. Valmennus räätälöidään valmentautujan tarpeiden mukaisesti.

 

 

YHTEYSTIEDOT

PUUTYÖOSASTO
Työvalmentaja
Janne Hyvönen, p. 050 388 1844

TIETO & TAITO-PAJA
Työvalmentajat

Minna Siurua, p. 040 485 0406
Tiina Lapinkangas, p. 040 676 5117

 

OMAVALMENTAJAT
Jenna Heinikoski, p. 040 161 3210
Milla Lakso, p. 040 157 9889
Satu Saarela, p. 050 338 3977

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi [at] ii.fi

Työllisyyspalveluiden omavalmentajat tavoitettavissa arkisin klo 9–15

IiPaja

Käyntiosoite: Piisilta 1, B-siipi, 91100 Ii (Micropolis)
Yhteydenotot arkisin klo 8:00–14.30

 

Ajankohtaista