IiPaja - Työpaja työttömille

Oletko työtön työnhakija, joka kaipaa arkeen rytmiä ja tekemistä? Haaveiletko uudesta työurasta tai opiskelupaikasta? Haluatko oppia uusia taitoja tai vahvistaa voimavarojasi henkilökohtaiset tarpeesi huomioiden? Jos kaipaat muutosta, uusia oivalluksia tai vertaistukea, olet löytänyt oikeaan paikkaan!

TYÖPAJALTA PUHTIA TYÖ- JA OPISKELUELÄMÄÄN

KOHTI TAVOITTEITA, UNELMIA JA OMAA POLKUA

Tuntuuko sinusta, kuin ajelehtisit ja suunta on hukassa? Haluat elämääsi ja työurallesi jotain uutta, mutta et tiedä, mitä se voisi olla. Älä hätäile. Me IiPajalla autamme sinua työ- tai opiskelupaikan haussa sekä erilaisten tukien hakemisessa. Lisäksi pääset hiomaan elämänhallintataitojasi ja edistämään hyvinvointiasi. Jokaiselle työpajatoimintaan osallistuvalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan yksilölliset tarpeet, kiinnostuksen kohteet ja tavoitteet.

Sinun ei tarvitse osata mitään pajalle tultuasi, vaan pääset tutustumaan ohjatusti monenlaisiin työtehtäviin. Arjen lomassa pajalla valmistetaan yhdessä ruokaa, tehdään retkiä, liikutaan yhdessä ja tutustutaan Iin ja Oulun seudun palveluihin sekä tapahtumiin.

Kiinnostuitko? IiPajan työpajalle voi hakeutua ottamalla yhteyttä omavalmentajaan.


Puutyöosasto

Oletko kiinnostunut puutöistä? Syyhyävätkö sormesi päästä kunnostamaan vanhasta uutta? Haluatko valmistaa puukäsitöitä myyntiin?

Puutyöosastolla pääset tekemään monenlaisia korjaus- ja kunnostustöitä sekä tilaustöitä nykyaikasessa työsalissa. Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa työkokemusta tai osaamista, sillä työ opitaan sitä tehdessä. Pajalle tultuasi saat kattavan perehdytyksen kaikkiin työsalin laitteisiin ja koneisiin.

Puutyöosastolla pääset tekemään yksilöllisiä puusepäntöitä sekä kunnostamaan vanhoja huonekaluja. Tilauksesta valmistetaan muun muassa aitaelementtejä, postilaatikkokatoksia, roskakatoksia sekä penkkejä. Yleisimpiä kunnostuksen kohteita ovat tuolit, pöydät ja pirttikalusteet. Työvaiheet ja -välineet tulevat sinulle tutuiksi töitä tehdessäsi, sillä työvalmentajat ohjaavat ja seuraavat työsi etenemistä. Opit uusia tekniikoita ja käyttämään erilaisia työvälineitä monipuolisesti ja turvallisesti.

Työvalmennuksessa käytetään "mestari-kisälli -valmennusta", eli työhön tutustutaan vaihe vaiheelta mallioppimisen kautta. Työvalmennus sisältää erilaisten puutöiden valmistuksen lisäksi myös työelämän pelisääntöihin tutustumista ja työnhaun dokumenttien tekemisen opettelua. Toimintaan kuuluu myös oppilaitos- ja yritysvierailuja sekä työelämään tutustumista.

Työt tehdään pääosin pajan työsalissa, mutta monenlaisia projekteja tehdään myös pajan ulkopuolella. Tehtävät vaihtelevat osaamisesi, kiinnostuksen kohteidesi ja asiakastilausten mukaan. Osaamisesi ja kehityksesi tehdään näkyväksi ohjattujen itsenäisten tai parityötehtävien kautta.

Tilausasioissa ota yhteyttä puutyöosaston työvalmentajaan.

Tieto- & Taitopaja

Oletko 17-28-vuotias työtön iiläinen? Jäitkö ilman työ- tai opiskelupaikkaa? Kiinnostaako työkokeilu? Tule mukaan rentoon, hauskaan ja kannustavaan työympäristöön!

Tieto- & Taitopajan työkokeilussa pääset kokeilemaan monenlaisia työtehtäviä ja saat apua tulevaisuuden suunnitelmiin sekä niiden toteuttamiseen. Pajajakso alkaa yleensä perehdytysjaksolla, joka antaa sinulle mahdollisuuden tutustua pajaan ja sen eri tehtäviin. Perehdytysjakson aikana voimme myös selvittää, onko sinulla esimerkiksi terveydellisiä haasteita, oppimisvaikeuksia tai muita tuen tarpeita. Näiden tarpeiden tunnistaminen ja tukeminen lisää itseluottamusta ja hyvinvointia.

Pajalla tehdään kaikenlaisia harjoitus- sekä tilaustöitä. Sinun ei tarvitse osata mitään, vaan saat kaikkiin töihin ohjausta työvalmentajilta. Saat tehdä oman taitotasosi mukaisia töitä. Työtehtäviä löytyy laajasti, käsitöistä multimediaan ja tietotekniikkaan. Voit kokeilla työskentelyä halutessasi myös muilla pajoillamme. Otamme mielellämme vastaan myös uusia ideoita ja ehdotuksia!

Työpajan arkeen kuuluvat olennaisena osana luonto, liikunta, yhdessä tekeminen ja luovuus. Tavoitteenamme on tukea sinun hyvinvointiasi mahdollisimman monipuolisesti. Saat myös yksilövalmentajalta henkilökohtaista apua arjen haasteiden selvittämisessä, oman suunnan löytämisessä sekä kiinnostuksen kohteiden selkeyttämisessä.

Työkokeilusi kesto voi olla maksimissaan 6 kuukautta. Saat tältä ajalta työmarkkinatukea.


Ympäristötyöt ja
Liikuntavälinelainaamo Komero

Viihdytkö luonnossa? Löytyykö kynsiesi alta multaa? Nautitko liikkuvasta työstä?

Ympäristötöitä tehdessä vaikutat suoraan oman kuntasi viihtyvyyteen ja kunnossapitoon. Pääset oppimaan yleisiä ympäristön hoitoon, säilyttämiseen ja kehittämiseen liittyviä tehtäviä. Ympäristötöitä tehdään yhteistyössä kunnan yhdyskuntapalveluiden kanssa ja ne sijoittuvat eri puolelle kuntaa.

Työtehtäviä ovat muun muassa puistojen, metsien ja muiden yleisten alueiden ylläpitö ja viihtyvyyden lisääminen. Teemme myös monipuolisesti ympäristöalan ylläpito- ja rakennustehtäviä. Työt sisältävät esimerkiksi istutusalueiden hoitoa, puistotöitä, nurmialueiden hoitoa sekä muita ympäristötöitä. Talvisin huolehdimme muun muassa liikuntapaikkojen hoidon avustavista tehtävistä.

IiPajan ympäristötyöt on suunnattu kaikenikäisille iiläisile työttömille työhakijoille. Ympäristötöissä sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa työkokemusta, sillä työhön opitaan sitä tehdessä.

Ylläpidämme myös kunnan liikuntavälinelainaamo Komeroa.

Valmennusmenetelmät

Yksilövalmennus

Yksilövalmennus tarkoittaa tulevaisuuden sunnittelua ja arkisen elämän järjestämistä yhdessä omavalmentajan kanssa. Yksilövalmennuksessa selvitetään yhdessä valmentautujan kanssa hänen kiinnostuksen kohteet, tavoitteet, vahvuudet ja mahdollisuudet sekä sovitaan keinoista, miten tavoitteisiin päästään. Yksilövalmennuksessa valmentautuja saa myös tukea elämänsä haasteiden ratkomiseen. Omavalmentaja on tukena myös, kun suunnitellaan työpajan jälkeistä aikaa.

Työvalmennus      

Työvalmennus perustuu tekemällä oppimiseen ja sen tavoitteena on kehittää valmentautujan työtaitoja ja valmiuksia siirtyä työelämään. Pajajakson aikana valmentautujalla on mahdollisuus saada henkilökoohtaisen suunnitelman mukaisesti yksilöllistä tukea, ohjausta ja neuvontaa mm. terveyteen, arjen hallintaan sekä työnhakuun ja opintoihin liittyvissä kysymyksissä.

Opinnollistaminen

Työn opinnollistamisessa on mahdollista oppia työssä tarvittavia tietoja ja taitoja. Opinnollistamisen kautta valmentautuja voi saada omaa osaamistaan tunnistetuksi ja liittää niitä osaksi tulevia opintoja. IiPajalla on mahdollista osoittaa osaamisensa tekemällä työtehtäviä pajaympäristössä ja saada niistä todistus. Opinnollistaminen tapahtuu yhteistyössä alueen ammatillisten oppilaitosten kanssa.

Työhönvalmennus

Työhönvalmennuksessa valmentautuja saa tukea työelämään tai opiskeluun siirtymisessä. Omavalmentaja tukee valmentautujaa työnhaussa, työpaikkojen etismisessä sekä suunnittelee yhdessä valmentautujan kanssa reittiä työelämään. Työhönvalmennus räätälöidään valmentautujan tarpeiden mukaan.

 

 

YHTEYSTIEDOT

PUUTYÖOSASTO

Janne Hyvönen, p. 050 388 1844

TIETO- & TAITOPAJA

Tiina Lapinkangas, p. 040 676 5117
Jenni-Sisko Kurttila, p. 040 485 0406

YMPÄRISTÖTYÖT
LIIKUNTAVÄLINELAINAAMO KOMERO

Riikka Räihä, p. 050 462 6886

OMAVALMENTAJAT

Jenna Heinikoski, p. 040 161 3210
Milla Lakso, p. 040 157 9889
Satu Saarela, p. 050 338 3977

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi [at] ii.fi

Työllisyyspalveluiden omavalmentajat tavoitettavissa arkisin klo 9–15

IiPaja

Käyntiosoite: Piisilta 1, B-siipi, 91100 Ii (Micropolis)
Yhteydenotot arkisin klo 8:00–14.30

 

Ympäristötyöt
Liikuntavälinelainaamo Komero

Käyntiosoite: Laitakuja 4, 91100 Ii
Yhteydenotot arkisin klo 8:00–14:30

Ajankohtaista