IiPaja - Työpajatoiminta

Iin kunnan työpaja eli kotoisemmin IiPaja on paikka kaikenikäisille iiläisille työttömille työnhakijoille, jotka kaipaavat arkeensa rytmiä, apua ja mielekästä toimintaa.

IiPajalla saat mahdollisuuden työntekoon, uusien taitojen oppimiseen, vinkkejä työnhakuun ja apua koulutus- sekä työelämäpolun suunnitteluun. Jokaiselle työpajatoimintaan osallistuvalle laaditaan henkilökohtainen suunnitelma, jossa huomioidaan yksilölliset tarpeet, kiinnostuksen kohteet ja tavoitteet. Työvalmentajat ohjaavat työnteossa, tukevat asiakkaan työkykyä sekä vastaavat oman osastonsa tuotannollisesta toiminnasta, kuten tilaustöistä. Asiakkuuden aikana yksilövalmentaja tukee ja auttaa henkilökohtaisen suunnitelman tekemistä ja toteutumista.

Toimintaamme kuuluu myös koulutuspaketteja, joissa käsitellään elämänhallintaa, terveyttä ja muita ajankohtaisia aiheita. Arjen lomassa laitamme yhdessä ruokaa, teemme retkiä ja liikumme sekä tutustumme Iin ja Oulun seudun palveluihin.

Alla voit tutustua IiPajan työpajoihin sekä toimintaan. Työpajoille voi hakeutua ottamalla yhteyttä yksilövalmentajaan.

Tilausasioissa ota yhteys työvalmentajiin. Tarjouksista sovitaan tapauskohtaisesti.

Yksilövalmennus

Kaikille asiakkaille tarjotaan kokonaisvaltaista henkilökohtaista ohjausta ja elämäntilanteen kartoitusta. Valmennus vahvistaa asiakkaan toimintakykyä, arjen hallintaa ja tulevaisuuden suunnittelua.

Yksilövalmennus on kuuntelua, asiakkaan asioiden selvittelyä ja hoitamista sekä tarvittaessa tukipalvelujen piiriin ohjaamista. Yhteisten keskustelujen ja elämäntilanteen kartoituksen jälkeen laaditaan yhdessä valmennukselle tavoitteet. Asiakkasta autetaan elämänhallinnassa, itsetuntemuksessa ja omien vahvuuksien löytämisessä sekä työllistymiseen ja ammatinvalintaa liittyvissä asioissa. Yksilövalmennuksen tavoitteena on asiakkaan kokonaisvaltainen auttaminen, tukea asiakasta toteuttamaan yksilölliset suunnitelmansa sekä edistää työhön ja koulutukseen pääsyä. Yksilövalmennus ja työvalmennus ovat toisiaan tukevia menetelmiä. Yksilövalmentaja tukee, seuraa ja arvioi valmennussuunnitelman toteutumista yhdessä asiakkaan kanssa.

Yksilövalmennusta tarjotaan kaikille IiPajan asiakkaille.

Puutyöosasto

Pääset tekemään monenlaisia korjaus- ja kunnostustöitä sekä tilaustöitä. Työt tehdään yleensä pajan työsalissa, mutta toimimme myös pajan ulkopuolella.

Puutyöosastolla tehdään yksilöllisiä puusepäntöitä sekä kunnostetaan vanhoja huonekaluja. Valmistamme tilauksesta mm. aitaelementtejä, hyllyjä, sänkyjä ja penkkejä. Yleisimpiä kunnostuksen kohteita ovat sängyt, tuolit, piirongit, pöydät, pirttikalusteet sekä väliovet. Työvaiheet ja -välineet tulevat tutuksi töitä tehdessä, sillä työvalmentajat ohjaavat ja seuraavat työn etenemistä ja valmentautujat pääsevät itse kokeilemaan eri työvälineitä ja tekniikoita turvallisesti.

IiPajan puutyöosasto on suunnattu kaikenikäisille iiläisille työttömille työnhakijoille.

Kööki & Kihveli -paja

Saat monipuolista työkokemusta ateria- ja puhdistuspalveluiden töistä. Kaikki asiakkaat pääsevät osallistumaan töihin omalla keittiövuollaan.

Köökin & Kihvelin päivittäisiin työtehtäviin kuuluu vaatehuolto sekä puhtaanapito. Kaikki asiakkaat saavat tarvittaessa työvaatteet, jotka pestään ja huolletaan paikan päällä. Työvalmentaja opastaa asiakasta ammatilliseen vaatehuoltoon, johon IiPajalta löytyy asianmukaiset koneet ja laitteet. Siivoustyötä tehdään päivittäin pitämällä kaikki osastot ja tilat puhtaana. Opettelemme ottamaan huomioon erityisesti ympäristövastuulliset työtavat, joten kiinnitämme huomiota kemikaaleihin, menetelmiin sekä energian ja veden kulutukseen.

Keittiövuorossa toimintaan kuuluu ruoanvalmistusta, leipomista, erilaisten tilausten ja kokoustarjoilujen suunnittelua sekä toteutusta. Juhlapäivinä suunnittelemme ja toteutamme yhdessä ruokailun, viehättävästä kattauksesta lähtien.

IiPajan Kööki&Kihveli -paja on suunnattu kaikenikäisille iiläisille työttömille työnhakijoille.

Tieto & Taito -paja - Nuorten työpaja

Pääset tutustumaan omiin vahvuuksiisi ja suunnittelemaan työ- ja kouluelämän polkuasi mukavan ja monipuolisen tekemisen ohella. 

Tieto & Taito -pajalla työskennellään monenlaisten materiaalien ja projektien parissa, asiakkaan kiinnostuksen kohteet huomioihden. Pajalla harjoitellaan ompelua, kankaankuviointimenetelmiä, kierrätysmateriaalien uusiokäyttöä, kuvataiteita, valokuvausta, median tuotantoa, tietoteknisiä valmiuksia sekä monipuolisia kädentöitä pehmeistä ja kovista materiaaleista. Lisäksi pajalla tutustutaan ajankohtaisiin asioihin, kulttuuriin sekä eri aloihin, yrityksiin ja oppilaitoksiin. Taitoja opetellaan töitä tehdessä, eikä aikaisempaa työkokemusta tarvita

STARTTIJAKSO

Starttijakso on matalan kynnyksen jakso, jossa pääsee mukavan tekemisen kautta tutustumaan pajalla tapahtuvaan toimintaan. Toiminnan aikana selvitetään asiakkaan elämäntilannetta ja parannetaan arjenhallintataitoja jokaisen yksilölliset tarpeet huomioiden. Starttijakso sopii erityisesti, mikäli asiakas ei ole varma mitä tulevaisuudessa haluaa tehdä tai epäilee voimavarojen riittävyyttä työelämässä. Starttijaksolla asiakas saa apua ja tukea arjen asioiden hoitamiseen.

IiPajan Tieto&Taito -paja on suunnattu alle 29-vuotiaille iiläisille työttömille työnhakijoille.

Viher- ja Varastopaja

Pajalla pääset vaikuttamaan suoraan kunnan viihtyvyyteen. Opit yleisiä viheralueen hoitoon sekä varastointiin liittyviä tehtäviä. Toimintaa järjestetään myös Kuivaniemessä.

Vihertöitä tehdään päässäännöllisesti ulkona sään sallimissa rajoissa. Töissä suoritetaan monipuolisesti viheralan ylläpito- ja rakennustehtäviä eri puolilla kuntaa. Työt sisältävät istutusalueiden hoitoa ja kunnostusta, pieniä nikkarointitehtäviä, puistotöitä, nurmialueiden hoitoa sekä muita mukavia ympäristötöitä. Varastotöitä tehdään pääsäännöllisesti Iin kunnan toimipisteissä. Varastotöissä pääset tutustumaan kalusteiden kierrättämiseen, puhdistamiseen sekä pienimuotoiseen korjaamiseen. 

Et tarvitse aikaisempaa työkokemusta, sillä työhön opitaan sitä tehdessä.

IiPajan Viher- ja Varastopaja on suunnattu kaikenikäisille iiläisille työttömille työnhakijoille.

Seinätön Työhönvalmennus

Tarvitsetko yksilöllistä tukea työllistymiseen? Työhönvalmentaja tukee työelämätaitojen ja -valmiuksien lisäämisessä, työnhaussa, suunnittelussa sekä erilaisten tukien hakemisessa. Työhönvalmentaja auttaa myös tutustumaan ja kiinnittymään uuteen työympäristöön ja -yhteisöön.

Seinätön Työhönvalmennus tarjoaa tukea ja ohjausta kaikenikäisille iiläisille työnhakijoille. Työhönvalmentaja toimii linkkinä yrittäjän, työnhakijan ja TE-toimiston välillä. Työhönvalmennuksen tavoitteena on, että työnhakija saa kokemusta työelämästä, helpottaa siirtymistä avoimille työmarkkinoille ja edesauttaa pysyvien työsuhteiden syntymisessä.

Työhönvalmennus tarjoaa työnantajille mahdollisuuden saada heidän tarpeisiinsa sopivaa ja kehittyvää työvoimaa helposti. Työhönvalmennuksesta ei aiheudu kuluja työnantajille.

PAJApuoti Minttu

Tervetuloa IiPajan pieneen lahjatavarapuotiin PAJApuoti Minttuun! 

Puodista voit löytää monipuolisesti tuotteita, jotka kaikki valmistetaan käsityönä IiPajalla. Asiakkaat pääsevät itse suunnittelemaan ja valmistamaan puodin tuotteita, mutta myös työvalmentajien apua käytetään. Pyrimme hyödyntämään mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleja, joista olemmekin keksineet mitä mahtavimpia tuotteita. Teemme vain pieniä eriä tuotteita sesongit huomioiden, joten puodista voi löytää hyvinkin uniikkeja ja persoonallisia lahja- ja sisustustarvikkeita.

Tervetuloa tutustumaan! Valmistamme tuotteita myös tilauksesta.

PAJApuoti Minttu on IiPajan tiloissa. Avoinna arkisin klo 08-14.30

Lisätiedot

Käyntiosoite: Piisilta 1, B-siipi, 91100 Ii (Micropolis)
Avoinna arkisin klo 8 - 14.30, viikonloppuisin suljettu.

YKSILÖVALMENTAJA
Satu Saarela, p. 050 338 3977, satu.saarela [at] ii.fi

PUUTYÖOSASTO
Janne Hyvönen, p. 050 388 1844, janne.hyvonen [at] ii.fi

TIETO & TAITO -PAJA
p. 040 676 5117

KÖÖKI & KIHVELI -PAJA
Tarja Mattila, p. 040 687 9460, tarja.mattila [at] ii.fi

VIHER- JA VARASTOPAJA
Jari Perälä, p. 050 593 0390, jari.perala [at] ii.fi

Riikka Räihä, p. 050 462 6886, riikka.raiha [at] ii.fi

SEINÄTÖN TYÖHÖNVALMENNUS
Seija Kaisto, p. 040 157 9889,  seija.kaisto [at] ii.fi