Jätehuolto, kierrätys, ympäristövalvonta

Ii kuuluu Kiertokaari Oy:n (ent. Oulun Jätehuolto) toimialueeseen. Kaikki jätteiden vastaanottopaikat ja ekopisteet ovat iiläisten käytössä. Oulunkaaren ympäristöpalvelut tuottavat kunnallisen ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon palvelut.

Iin jäteasema

Osoite Yrittäjäntie 2 b, Ii. Avoinna arkitorstaisin klo 15 - 19. Lisätietoja kiertotalousasiantuntija Elina Hirvelä, p. 044 703 3976.
Jäteasemalla ei voi asioida aukioloaikojen ulkopuolella. Jäteasemaa hoitaa urakoitsija Toivo Kerola, p. 0400 290 903.

Vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, rautaromu
Kotitalouksien maksuttomat vaaralliset jätteet voi palauttaa Iin jäteasemalle. Lääkkeet ja elohopeakuumemittarit tulee palauttaa apteekkeihin. Paristot palautetaan niitä myyviin liikkeisiin. Jäteasemalla otetaan maksutta vastaan myös kotitalouslaitteisiin rinnastettavia koneita ja laitteita sekä metalliromua.

Jäteaseman maksullinen sekajäte
Iin jäteasemalla otetaan vastaan myös satunnaisia sekajätekuormia, jotka sisältävät esimerkiksi huonekaluja tai muita sellaisia jäte-esineitä, jotka eivät sovi omaan jäteastiaan. Asumisen jäte (polttokelpoinen jäte) laitetaan kuitenkin aina omaan jäteastiaan, sitä ei saa ottaa vastaan jäteasemalla. Jäteaseman hoitaja perii sekajätekuormista maksun, kuormamaksu on 30 €/kuorma/200 kg. Mikäli kuormat ovat suuria tai toistuvia, on ne kuljetettava suoraan Ruskon jätekeskukseen Ouluun.

Yritysten jätteet
Yritysten jäte ei kuulu Iin jäteasemalle, vaan se toimitetaan joko Ruskon jätekeskukseen (avoinna arkisin klo 7-20) tai käsittelyluvan saaneille muille vastaanottajille. Yritystoiminnan jäte on aina maksullista. Yritysten vaarallisia jätteitä otetaan vastaan Ruskon jätekeskuksessa Oulussa ma-to klo 7-15 ja pe klo 7-12. 

Kiertokaari Oy /Ruskon jätekeskus, Ruskonniityntie 10, 90620 Oulu. Asiakaspalvelu ma-pe klo 8-16 p. 08 558 400 10.

Ekopisteet Iissä

Pisteistä vastaa valtakunnallisesti Suomen Pakkauskierrätys / Rinki Oy, jonne voi antaa palautetta mm. tyhjennystarpeesta verkkosivuilla: rinkiin.fi/ekopistepalaute

  • Ii, Kärkkäinen, Sorosentie 1, 91100 Ii
  • Ii, Keskusurheilukenttä, Kisatie 2 B, 91100 Ii
  • Ii, Olhava, ST1, Sassintie 3, 91140 Olhava
  • Kuivaniemi, Kuivajoentie 15, 95100 Kuivaniemi
     

Ympäristöterveydenhuolto, elintarvikevalvonta, eläinlääkintähuolto

Oulunkaaren ympäristöpalvelut tuottavat kunnallisen ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon palvelut Iin, Utajärven ja Vaalan kuntiin sekä Pudasjärven kaupun­kiin. Ympäristöpalvelut tuottavat myös ympäristönsuojelun viranomaispalvelut Iihin.

Valvonta- ja lupa-asiat
Ympäristötarkastaja Kaisa Pikkarainen
p. 050 395 0366, kaisa.pikkarainen [at] pudasjarvi.fi

Lisätiedot: https://www.pudasjarvi.fi/ymparistoterveys-ja-elaimet/

Ympäristöterveydenhuolto vastaa alueen elintarvikevalvonnasta, terveydensuojelusta, (mm. koulut, päiväkodit, asumisterveysasiat, talousvesi, ja uimavesi) sekä tupakkalain mukaisesta valvonnasta.

Lisätiedot: https://www.pudasjarvi.fi/ymparistoterveys-ja-elaimet/ymparistoterveydenhuolto/

Ympäristötarkastaja Mäkelä Jyrki
p. 050 395 0406, jyrki.makela [at] pudasjarvi.fi