Jätehuolto ja kierrätys

Ii kuuluu Kiertokaari Oy:n toimialueeseen. Kaikki Kiertokaaren jätteiden vastaanottopaikat ja ekopisteet ovat iiläisten käytössä.

Iin taajamassa sijaitsevien pien- ja omakotitalon lajiteltava biojäte 19.7.2024 alkaen

Biojätteen lajitteluun on kaksi vaihtoehtoa. Biojätteelle voi tilata erilliskeräyksen tai biojätteen voi kompostoida. Iissä taajamaksi määritellään kuntakeskusta ja Kuivaniemen asema- ja kirkonkylä.

Metalli sekä kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset tulee omakotitaloissa lajitella, mutta niille ei tarvitse järjestää erilliskeräystä kiinteistöiltä. Pakkausjätteet toimitetaan itse lähimmälle Rinki-ekopisteelle, joita Iin alueella on 4: Ii Kärkkäinen (Sorosentie 1), Ii Keskusurheilukenttä (Kisatie 2B), Olhava ST1 (Sassintie 3), Kuivaniemi (Kuivajoentie 15). 

Polttokelpoisen jätteen kuljetusjärjestelmä ei muutu. Kiinteistön haltija tekee itse polttokelpoisen jätteen kuljetuksesta sopimuksen haluamansa jätehuoltotoimijan kanssa.

Lisätiedot: Kiertokaaren asiakaspalvelu ma-pe 8-15, p. 08 5584 00202, toimisto [at] kiertokaari.fi

Taloyhtiöiden bio- ja pakkausjätteiden kuljetukset siirtyivät 4.9.2023 Kiertokaaren vastuulle

Biojäte, metalli, kartonki-, lasi- ja muovipakkaukset on lajiteltava (1.7.2023 alkaen) Iin ja Kuivaniemen taajaman TALOYHTIÖISSÄ, joissa on neljä huoneistoa tai enemmän. Taajamaksi lasketaan vähintään 200 asukkaan keskittymä, joita Iissä on Iin kuntakeskusta ja Kuivaniemen asema- ja kirkonkylä.

Kuljetus taloyhtiön kiinteistöiltä on kuntien omistaman jäteyhtiö Kiertokaari Oy:n vastuulla. Muutos on astunut voiman syyskuusta lähtien Hailuodossa, Iissä, Kempeleessä ja Lumijoella. Iin postinumeroalueilla kuljetuksen hoitaa Jätehuolto Paakkola Oy. 

Polttokelpoisen jätteen kuljetusjärjestelmä ei muutu. Kiinteistön haltija tekee itse polttokelpoisen jätteen kuljetuksesta sopimuksen haluamansa jätehuoltotoimijan kanssa.

Lisätiedot: Kiertokaaren asiakaspalvelu ma-pe klo 8-15, p. 08 5584 00202, toimisto [at] kiertokaari.fi

Uudet jätehuoltomääräykset voimaan 1.1.2023

Uudet lajittelua ohjaavat jätehuoltomääräykset on asettanut seudullinen jätehuoltojaosto, joka on jäteviranomainen Iin, Hailuodon, Kempeleen, Lumijoen, Oulun ja Pudasjärven alueella.

Ladattava materiaali:

Iin jäteasema Ekorysä

Osoite: Yrittäjäntie 2 b, Ii.
Avoinna maanantaisin ja torstaisin klo 15-19.
Jäteasemalla ei voi asioida aukioloaikojen ulkopuolella.

Vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, rautaromu: Kotitalouksien maksuttomat vaaralliset jätteet voi palauttaa Iin jäteasemalle. Lääkkeet ja elohopeakuumemittarit tulee palauttaa apteekkeihin. Paristot palautetaan niitä myyviin liikkeisiin. Jäteasemalla otetaan maksutta vastaan myös kotitalouslaitteisiin rinnastettavia koneita ja laitteita sekä metalliromua.

Jäteaseman maksullinen sekajäte: Iin jäteasemalla otetaan vastaan myös satunnaisia sekajätekuormia, jotka sisältävät esimerkiksi huonekaluja tai muita sellaisia jäte-esineitä, jotka eivät sovi omaan jäteastiaan. Asumisen jäte (polttokelpoinen jäte) laitetaan kuitenkin aina omaan jäteastiaan, sitä ei saa ottaa vastaan jäteasemalla. Jäteaseman hoitaja perii sekajätekuormista maksun, kuormamaksu on 30 €/kuorma/200 kg. Mikäli kuormat ovat suuria tai toistuvia, on ne kuljetettava suoraan Ruskon jätekeskukseen Ouluun.

Yritysten jätteet: Yritysten jäte ei kuulu Iin jäteasemalle, vaan se toimitetaan joko Ruskon jätekeskukseen (avoinna arkisin klo 7-20) tai käsittelyluvan saaneille muille vastaanottajille. Yritystoiminnan jäte on aina maksullista. Yritysten vaarallisia jätteitä otetaan vastaan Ruskon jätekeskuksessa Oulussa ma-to klo 7-15 ja pe klo 7-12. 

Lisätietoja
Kiertokaaren asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8-15, p. 08 5584 00202, toimisto [at] kiertokaari.fi

Ruskon jätekeskus, Oulu

Ruskonniityntie 10, 90620 Oulu. Kiertokaaren asiakaspalvelu ma-pe klo 8-15, p. 08 5584 00202, toimisto [at] kiertokaari.fi

Ekopisteet Iissä

Pisteistä vastaa valtakunnallisesti Suomen Pakkauskierrätys / Rinki Oy, jonne voi antaa palautetta mm. keräyspisteiden siisteydestä/tyhjennystarpeesta verkkosivuilla: rinkiin.fi/ekopistepalaute

  • Ii, Kärkkäinen, Sorosentie 1, 91100 Ii
  • Ii, Keskusurheilukenttä, Kisatie 2 B, 91100 Ii
  • Ii, Olhava, ST1, Sassintie 3, 91140 Olhava
  • Kuivaniemi, Kuivajoentie 15, 95100 Kuivaniemi