Jätehuolto, kierrätys, ympäristövalvonta

Ii kuuluu Kiertokaari Oy:n toimialueeseen. Kaikki Kiertokaaren jätteiden vastaanottopaikat ja ekopisteet ovat iiläisten käytössä. Oulunkaaren ympäristöpalvelut tuottavat kunnallisen ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon palvelut.

Uudet jätehuoltomääräykset voimaan 1.1.2023

Uudet lajittelua ohjaavat jätehuoltomääräykset on asettanut seudullinen jätehuoltojaosto, joka on jäteviranomainen Iin, Hailuodon, Kempeleen, Lumijoen, Oulun ja Pudasjärven alueella.

Kotien lajitteluvelvollisuudet kiristyvät vaiheittain: taloyhtiöissä heinäkuusta 2023 alkaen ja omakotitaloissa heinäkuusta 2024 alkaen. Taloyhtiöissä edellytetään sekä bio- että pakkausjätteiden lajittelua, taajamissa sijaitsevissa omakotitaloissa vähintään biojätteen lajittelua. 

Iin jäteasema

Osoite: Yrittäjäntie 2 b, Ii. Avoinna arkitorstaisin klo 15 - 19. Jäteasemalla ei voi asioida aukioloaikojen ulkopuolella.

Vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, rautaromu: Kotitalouksien maksuttomat vaaralliset jätteet voi palauttaa Iin jäteasemalle. Lääkkeet ja elohopeakuumemittarit tulee palauttaa apteekkeihin. Paristot palautetaan niitä myyviin liikkeisiin. Jäteasemalla otetaan maksutta vastaan myös kotitalouslaitteisiin rinnastettavia koneita ja laitteita sekä metalliromua.

Jäteaseman maksullinen sekajäte: Iin jäteasemalla otetaan vastaan myös satunnaisia sekajätekuormia, jotka sisältävät esimerkiksi huonekaluja tai muita sellaisia jäte-esineitä, jotka eivät sovi omaan jäteastiaan. Asumisen jäte (polttokelpoinen jäte) laitetaan kuitenkin aina omaan jäteastiaan, sitä ei saa ottaa vastaan jäteasemalla. Jäteaseman hoitaja perii sekajätekuormista maksun, kuormamaksu on 30 €/kuorma/200 kg. Mikäli kuormat ovat suuria tai toistuvia, on ne kuljetettava suoraan Ruskon jätekeskukseen Ouluun.

Yritysten jätteet: Yritysten jäte ei kuulu Iin jäteasemalle, vaan se toimitetaan joko Ruskon jätekeskukseen (avoinna arkisin klo 7-20) tai käsittelyluvan saaneille muille vastaanottajille. Yritystoiminnan jäte on aina maksullista. Yritysten vaarallisia jätteitä otetaan vastaan Ruskon jätekeskuksessa Oulussa ma-to klo 7-15 ja pe klo 7-12. 

Lisätietoja
Kiertokaaren asiakaspalvelu palvelee ma-pe klo 8–16 p. 08 558 400 10, neuvonta [at] kiertokaari.fi, kiertokaari.fi
Iin jäteasemaa hoitaa urakoitsija Toivo Kerola, p. 0400 290 903.

Ruskon jätekeskus, Oulu

Ruskonniityntie 10, 90620 Oulu. Kiertokaaren asiakaspalvelu ma-pe klo 8-16 p. 08 558 400 10.

Ekopisteet Iissä

Pisteistä vastaa valtakunnallisesti Suomen Pakkauskierrätys / Rinki Oy, jonne voi antaa palautetta mm. tyhjennystarpeesta verkkosivuilla: rinkiin.fi/ekopistepalaute

 • Ii, Kärkkäinen, Sorosentie 1, 91100 Ii
 • Ii, Keskusurheilukenttä, Kisatie 2 B, 91100 Ii
 • Ii, Olhava, ST1, Sassintie 3, 91140 Olhava
 • Kuivaniemi, Kuivajoentie 15, 95100 Kuivaniemi
   

  Ympäristöterveydenhuolto, elintarvikevalvonta, eläinlääkintähuolto

  Oulunkaaren ympäristöpalvelut tuottavat kunnallisen ympäristöterveydenhuollon ja eläinlääkintähuollon palvelut Iin, Utajärven ja Vaalan kuntiin sekä Pudasjärven kaupun­kiin. Ympäristöpalvelut tuottavat myös ympäristönsuojelun viranomaispalvelut Iihin.

  Valvonta- ja lupa-asiat
  Ympäristötarkastaja Kaisa Pikkarainen
  p. 050 395 0366, kaisa.pikkarainen [at] pudasjarvi.fi

  Lisätiedot: https://www.pudasjarvi.fi/ymparistoterveys-ja-elaimet/

  Ympäristöterveydenhuolto vastaa alueen elintarvikevalvonnasta, terveydensuojelusta, (mm. koulut, päiväkodit, asumisterveysasiat, talousvesi, ja uimavesi) sekä tupakkalain mukaisesta valvonnasta.

  Lisätiedot: https://www.pudasjarvi.fi/ymparistoterveys-ja-elaimet/ymparistoterveydenhuolto/

  Ympäristötarkastaja Mäkelä Jyrki
  p. 050 395 0406, jyrki.makela [at] pudasjarvi.fi