Jätehuolto ja kierrätys

Ii kuuluu Kiertokaari Oy:n (ent. Oulun Jätehuolto) toimialueeseen. Kaikki jätteiden vastaanottopaikat ja ekopisteet ovat iiläisten käytössä.

Iin jäteasema palvelee arkitorstaisin klo 15 - 19.
Lisätietoja jätehuoltoneuvoja Mari Juntunen, p. 044 703 3977

Yrittäjäntie 2 b, Ii
Jäteasemaa hoitaa urakoitsija Toivo Kerola, p. 0400 290 903

Jäteasemalla ei missään tapauksessa saa asioida aukioloaikojen ulkopuolella.

Iin ekopisteet
Ii, Kärkkäinen, Sorosentie 1, 91100 Ii
Ii, Keskusurheilukenttä, Kisatie 2 B, 91100 Ii
Ii, Olhava, ST1, Sassintie 3, 91140 Olhava
Kuivaniemi, Kuivajoentie 15, 95100 Kuivaniemi

Vaaralliset jätteet, sähkölaitteet, rautaromu
Kotitalouksien maksuttomat vaaralliset jätteet voi palauttaa jäteasemalle. Lääkkeet ja elohopeakuumemittarit tulee palauttaa apteekkeihin. Paristot palautetaan niitä myyviin liikkeisiin.
Jäteasemalla otetaan maksutta vastaan myös kotitalouslaitteisiin rinnastettavia koneita ja laitteita sekä metalliromua.

Jäteaseman maksullinen sekajäte
Jäteasemalla otetaan vastaan myös satunnaisia sekajätekuormia, jotka sisältävät esimerkiksi huonekaluja tai muita sellaisia jäte-esineitä, jotka eivät sovi omaan jäteastiaan. Asumisen jäte (polttokelpoinen jäte) laitetaan kuitenkin aina omaan jäteastiaan, sitä ei saa ottaa vastaan jäteasemalla. Jäteaseman hoitaja perii sekajätekuormista maksun, kuormamaksu on 30 €/kuorma/200 kg. Mikäli kuormat ovat suuria tai toistuvia, on ne kuljetettava suoraan Ruskon jätekeskukseen Ouluun.

Yritysten jätteet
Yritysten jäte ei kuulu jäteasemalle, vaan se toimitetaan joko Ruskon jätekeskukseen (avoinna arkisin klo 7-20) tai käsittelyluvan saaneille muille vastaanottajille. Yritystoiminnan jäte on aina maksullista. Yritysten vaarallisia jätteitä otetaan vastaan Ruskon jätekeskuksessa Oulussa ma-to klo 7-15 ja pe klo 7-12.