Nuorten kesätyöt

 

Nuorten kesätyöhaku alkaa helmikuussa 2023

Hakuaika ja sisältö päivitetään myöhemmin.

Vuonna 2022 nuorille on tarjolla yhteensä 80 kesätyöpaikkaa kunnan yksiköissä. Lisäksi kunta tukee 100 nuoren työllistymistä kesätyösetelillä, yrityksiin, maatalousyrityksiin sekä rekisteröityihin yhdistyksiin. Tuki koskee myös ei-iiläisiä yrityksiä, kuntayhtymiä, yhdistyksiä ja toimivia maatiloja.

Kesätyöllistäminen koskee vuosina 2003-2006 syntyneitä iiläisiä koululaisia, opiskelijoita tai opiskelunsa aloittavia nuoria. Kesätyöllistäminen ei kuitenkaan koske ylioppilaita eikä ammattiin valmistuneita tai työttömyysturvaan oikeuttavia nuoria.

Nuori voi hakea vaihtoehtoisesti joko kunnan kesätyöpaikkaa tai kesäsetelillä tuettua yrityspaikkaa, ei molempia.

Kunnan kesätyöpaikat

Mikäli et onnistu saamaan kesätyötä yksityiseltä sektorilta, voit hakea kesätyöhön kunnan yksiköihin. Täytä hakemuslomake huolellisesti ja merkkaa kolme vaihtoehtoista työpaikkaa, joita haet. Hakutoiveesi pyritään ottamaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Tarvittaessa kunnan kesätyöpaikat arvotaan ja paikat täytetään arvontajärjestyksessä siten, että edellisvuonna kunnan kesätöissä olleet nuoret ovat toissijaisia. 

Kesätyön yhtäjaksoinen pituus on 2 viikkoa, työaika 60 tuntia / 2 vkoa. Palkka on 375 € (sis. lomakorvauksen).

  • Sähköinen kesätyöhakemus kuntaan
  • Tulostettava kesätyöhakemus kuntaan

Kesätyöseteli (Yritykset, yhdistykset, seurakunta)

Iin kunta tukee yrityksiä, maatalousyrittäjiä, rekisteröityjä yhdistyksiä, seurakuntaa ja kuntayhtymiä  nuoren työllistämisestä kesätyöhön vähintään 2 viikoksi, maksamalla tukea 200 € / nuori. Yrittäjä/yhdistys vastaa välillisistä kustannuksista (mm. vakuutuksista) sekä työn ohjauksesta ja valvonnasta. 

Kesäyrittäjätuki

Kesäyrittäjätuki tarjoaa vaihtoehdon palkkatyölle tukien nuoria itse itsensä työllistämiseen kevytyrittäjyyden tai yrittäjyyden muodossa kesän ajan. Kampanjan aikana nuorille tarjotaan tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista, työkaluja liiketoiminnan suunnitteluun ja rahallista tukea yritystoiminnan aloittamiseen.

Rahallinen tuki on kesällä 2022 yhteensä 270 € ja sitä pystyvät hakemaan vuosina 2004-2007 syntyneet iiläiset nuoret. Tuki maksetaan kahdessa yhtä suuressa erässä, joista ensimmäinen osa (135 €) maksetaan liiketoimintasuunnitelmaa vastaan. Toinen osa (135 €) maksetaan liiketoiminnan aloittamisesta syntyneiden kustannuksien kuitteja ja nuoren kirjoittamaa kesän yritystoimintaa kuvaavaa raporttia vastaan.

Kesäyrittäjätukeen osallistuvien on myös mahdollista hakea 100-500 € arvoista nuorisoleader-rahoitusta, jota voivat saada 13-25-vuotiaat nuoret.

Lisätietoja nuorisoleaderista löydät tästä.

  • Tulostettava kesäyrittäjätukilomake

Hakiessa Kesäyrittäjätukea tarvitset oman liikeidean. Jos tarvitset liikeidean miettimisessä apua, me autamme. Lisätietoja antavat Iin yritysneuvoja Johanna Jakku-Hiivala p. 040 02422 90 ja Työllistämisen palveluiden päällikkö Lea Aalto p. 050 395 0330

Tutustu Karhunluola- yritysideakilpailuun

Karhunluola-yritysideakilpailu

 

Iin Paras Kesätyöpaikka -kampanja

Kampanja on avoin kaikille iiläisille nuorille, jotka työskentelevät kesätöissä yrityksessä, yhdistyksessä, kunnan yksikössä tai muussa organisaatiossa. Tärkeitä näkökulmia kampanjassa ovat työpaikkojen reilut kesätyökäytännöt, kirjallinen työsopimus nuoren kanssa, nuorta kannustava palkkaus, nuorelle sopivat työtehtävät, työhön perehdytys ja esimiestaidot.

Aiemmin palkitut:

  • 2019 S-Market Ii
  • 2018 Iin kunnan puhdistuspalvelut
  • 2017 Merihelmi Camping
  • 2016 Nikkarin päiväkoti
  • 2015 S-Market Ii

Liitetiedostot