Nuorten kesätyöt

  Nuorten kesätyöt 2023

  Nuorten kesätyöhaku vuodelle 2023 alkaa 20.2.2023 ja viimeinen hakupäivä on 14.4.2023

  Vuonna 2023 nuorille on tarjolla yhteensä 80 kesätyöpaikkaa kunnan yksiköissä. Lisäksi kunta tukee 100 nuoren työllistymistä kesätyösetelillä, yrityksiin, maatalousyrityksiin sekä rekisteröityihin yhdistyksiin. Tuki koskee myös ei-iiläisiä yrityksiä, yhdistyksiä ja toimivia maatiloja.

  Kesätyöllistäminen koskee vuosina 2004-2007 syntyneitä iiläisiä koululaisia, opiskelijoita tai opiskelunsa aloittavia nuoria. Kesätyöllistäminen ei kuitenkaan koske ylioppilaita eikä ammattiin valmistuneita tai työttömyysturvaan oikeuttavia nuoria.

  Nuori voi hakea vaihtoehtoisesti joko kunnan kesätyöpaikkaa tai kesäsetelillä tuettua yrityspaikkaa, ei molempia.

  Kunnan kesätyöpaikat

  Mikäli et onnistu saamaan kesätyötä yksityiseltä sektorilta, voit hakea kesätyöhön kunnan yksiköihin. Täytä hakemuslomake huolellisesti ja merkkaa kolme vaihtoehtoista työpaikkaa, joita haet. Hakutoiveesi pyritään ottamaan huomioon mahdollisuuksien mukaan. Tarvittaessa kunnan kesätyöpaikat arvotaan ja paikat täytetään arvontajärjestyksessä siten, että edellisvuonna kunnan kesätöissä olleet nuoret ovat toissijaisia. 

  Kesätyön yhtäjaksoinen pituus on 2 viikkoa, työaika 60 tuntia / 2 vkoa. Palkka on 390 € (sis. lomakorvauksen).

  • Sähköinen kesätyöhakemus kuntaan
  • Tulostettava kesätyöhakemus kuntaan

   

  Kesätyöseteli (Yritykset, yhdistykset, seurakunta)

  Iin kunta tukee yrityksiä, maatalousyrittäjiä, rekisteröityjä yhdistyksiä ja seurakuntaa nuoren työllistämisestä kesätyöhön vähintään 2 viikoksi, maksamalla tukea 200 € / nuori.  Tuki maksetaan työnantajalle jälkikäteen työnantajan täyttämän tilityslomakkeen ja palkanmaksutositteiden perusteella. Kesätyöpaikkatuen tilityslomakkeet toimitetaan työnantajille elokuussa 2023. Yrittäjä/yhdistys vastaa välillisistä kustannuksista (mm. vakuutuksista) sekä työn ohjauksesta ja valvonnasta. 

  Kesätyöharjoittelu 18 vuotta täyttäneille

  Iiläiset 18 vuotta täyttäneet opiskelijat voivat hakea Iin kuntaan kesätyöharjoitteluun.
  Iin kunta järjestää kesätyöharjoittelupakan iiläisille opiskelijoille, jotka ovat täyttäneet 31.5.2023 mennessä 18 vuotta. Paikkoja on tarjolla 7 kpl. Kesätyöharjoittelu ei koske ylioppilaita eikä ammattiin valmistuneita tai työttömyysturvaan oikeuttavia nuoria.

  Kesätyöharjoittelu kestää kuukauden, työaika on 30 tuntia viikossa ja palkka työjaksolta on 800€ + lomaraha. Kesätyöharjoittelu sijoittuu ajalle 1.6.-31.8.2023.
  Kesätyöharjoittelupaikat ilmoitetaan Kuntarekry.fi sivustolla. Hakuaika on päättynyt.

  Kesätyöharjoitteluun hakeminen

  Voit hakea Iin kunnan kesätyöharjoittelupaikkaa, kun:

  • olet opiskelija, mutta et valmistu kevään aikana
  • kotikuntasi on Ii
  • olet syntynyt 1.1.2004-31.5.2005 välisenä aikana

  Sähköinen kesätyöharjoitteluhakemus

  Kesäyrittäjätuki

  Hakuaika 20.2.-14.4.2023

  Kesäyrittäjätuki tarjoaa vaihtoehdon palkkatyölle tukien nuoria itse itsensä työllistämiseen kevytyrittäjyyden tai yrittäjyyden muodossa kesän ajan. Kampanjan aikana nuorille tarjotaan tietoa yritystoiminnan eri osa-alueista, työkaluja liiketoiminnan suunnitteluun ja rahallista tukea yritystoiminnan aloittamiseen.

  Rahallinen tuki on kesällä 2023 yhteensä 280 € ja sitä pystyvät hakemaan vuosina 2004-2007 syntyneet iiläiset nuoret. Tuki maksetaan kahdessa yhtä suuressa erässä, joista ensimmäinen osa (140 €) maksetaan liiketoimintasuunnitelmaa vastaan. Toinen osa (140 €) maksetaan liiketoiminnan aloittamisesta syntyneiden kustannuksien kuitteja ja nuoren kirjoittamaa kesän yritystoimintaa kuvaavaa raporttia vastaan.

  Kesäyrittäjätukeen osallistuvien on myös mahdollista hakea 100-500 € arvoista nuorisoleader-rahoitusta, jota voivat saada 13-25-vuotiaat nuoret.

  Lisätietoja nuorisoleaderista löydät tästä.

  • Tulostettava kesäyrittäjätukilomake 

  Hakiessa Kesäyrittäjätukea tarvitset oman liikeidean. Jos tarvitset liikeidean miettimisessä apua, me autamme. Lisätietoja antavat Iin yritysneuvoja Johanna Jakku-Hiivala p. 040 02422 90 ja Työllistämisen palveluiden päällikkö Lea Aalto p. 050 395 0330

  Tutustu Karhunluola- yritysideakilpailuun

  Karhunluola-yritysideakilpailu

   

  Iin Paras Kesätyöpaikka -kampanja

  Kampanja on avoin kaikille iiläisille nuorille, jotka työskentelevät kesätöissä yrityksessä, yhdistyksessä, kunnan yksikössä tai muussa organisaatiossa. Tärkeitä näkökulmia kampanjassa ovat työpaikkojen reilut kesätyökäytännöt, kirjallinen työsopimus nuoren kanssa, nuorta kannustava palkkaus, nuorelle sopivat työtehtävät, työhön perehdytys ja esimiestaidot.

  Aiemmin palkitut:

  • 2019 S-Market Ii
  • 2018 Iin kunnan puhdistuspalvelut
  • 2017 Merihelmi Camping
  • 2016 Nikkarin päiväkoti
  • 2015 S-Market Ii

  Liitetiedostot