Ajankohtaista

Pika-asiointi ajalla 1.12.2020 – 1.2.2021

Pika-asiointi tarkoittaa, että aineiston palautus, lainaus ja varausten nouto on sallittua. Aineistoa saa käydä valitsemassa hyllystä, mutta pidempiaikainen oleskelu ei ole mahdollista.

Kirjastoissa normaalit aukioloajat, mutta Kuivaniemessä omatoimikirjasto on suljettu. Välttämätön asiointi asiakastietokoneella on mahdollista.
Lehtilukusalit avataan pika-asioinnille 11.1.. Asiakkaiden määrää ja asiointiaikaa rajoitetaan.

Lauantaiaukiolo on suljettu 30.1. asti.

Iin kouluilla kirjastoautossa on käytössä vain palautusten jättö ja varauksien haku. Kouluille voidaan viedä aineistoa, vain opettaja hakee varatut aineistot. Opettaja voi tilata kirjastoautoon kirjakasseja verkkokirjastossa tai sähköpostilla: kirjasto [at] ii.fi.

Kirjastoauton iltapysäkeillä voi autossa asioida yksi asiakas tai perhe kerrallaan. Suosittelemme varausten tekoa etukäteen. Aineistoa voi varata myös soittamalla kirjastoautoon tai Iin kirjastoihin.

Myöhästymismaksut nousevat 4.1.2021 alkaen

OUTI-kirjastoista lainatun aineiston myöhästymismaksut nousevat 4.1.2021 0,15 eurosta 0,30 euroon päivältä. Yhtä lainaa koskeva maksujen maksimimäärä nousee 5 eurosta 6 euroon.

Myöhässä olevien lainojen maksut nousevat takautuvasti 4.1., eli päiväkohtainen maksu myös menneiltä päiviltä kaksinkertaistuu. Kannattaa siis palauttaa tai uusia lainat ajoissa. Uusimisen voi tehdä OUTI-verkkokirjastossa tai ottamalla yhteyttä kirjaston asiakaspalveluun.

OUTI-verkkokirjasto: https://outi.finna.fi

 

Iin kirjaston lukupiirit

Iin ilmastolukupiiri

Iin kirjastossa alkaa helmikuussa kaikille avoin ilmastolukupiiri, jossa luetaan ilmasto- ja luontoteemaista kirjallisuutta. Ilmastolukupiiri tarjoaa ihmisille tilan, jossa voi pohtia esimerkiksi sitä, miten erilaisten ympäristökriisien kanssa eletään, tai miten kirjallisuus voi auttaa näiden teemojen käsittelemistä esimerkiksi lasten ja nuorten kanssa. Lukupiirissä luetaan proosaa ja tietokirjallisuutta. Lukupiirin vetäjinä on jäseniä Iin ympäristöyhdistyksestä sekä Iin kunnanjohtaja Ari Alatossava.

Lukupiirin osallistutaan Microsoft Teamsin kautta. Osallistumiseen ei tarvitse erillistä sovellusta. Osallistu yhteen tai kaikkiin tapahtumiin kiinnostuksesi mukaan. Pyydä linkki tapahtumaan laittamalla s-postia osoitteeseen minna.halonen [at] ii.fi. Tapahtumien tiedot ja osallistumislinkit löytyvät myös Iin kirjaston Facebookista. Jokaiseen lukupiiriin löytyy oma tapahtuma, jossa osallistumislinkki.

Iin kirjaston ilmastolukupiiri on osa valtakunnallista, talven ja kevään 2021 aikana järjestettävää Ilmastolukupiiri.fi-kampanjaa, jonka tavoitteena on tarjota ihmisille helposti lähestyttäviä, ilmasto- ja luontoteemaisia lukuelämyksiä ja keskusteluja, sekä tuoda yhteen kirjallisuuden tekijöitä ja lukijoita.

Tervetuloa mukaan!

Aikataulu ja kirjat

Helmikuu
ke 3.2.2021 klo 18
Kirja: Mari Pantsar, Jouni Keronen: Tienhaarassa: johtajuus ilmastonmuutoksen aikakaudella (2019)
Vetäjä: Ari Alatossava, Iin kunta

Maaliskuu
ke 3.3.2021 klo 18
Kirja: Maja Lunde: Sininen (2019)
Vetäjä: Heli-Hannele Haapaniemi, Iin ympäristöyhdistys

Huhtikuu
ke 7.4.2021
Kirja: Marjo Heiskanen, Jussi Kaakinen: Yhteen hiileen:
Mistä ilmastonmuutoksessa on kysymys ja mitä me voimme sille tehdä? (2020)
Vetäjä: Johanna Konttila, Iin ympäristöyhdistys

Toukokuu
ke 5.5.2021 klo 18
Kirja: Jonathan Franzen: Maailman äärillä
Vetäjä: Teijo Liedes, Iin ympäristöyhdistys