Ajankohtaista

AARREJAHTI - KESÄN LUKUKAMPANJA ALAKOULULAISILLE JA PERHEILLE 1.6. - 31.8.2020

Osallistu sinäkin Aarrejahtiin! Kesän lukukampanja innostaa lapset ja perheet lukemaan ja puuhailemaan yhdessä.

Osallistumisohjeet:
Nouda Aarrejahti-passi kirjastosta ja suorita kaikki passissa olevat 6 tehtävää.
Palauta nimellä ja yhteystiedoilla varustettu passi kirjastoon. Saat väritettävän hahmon, jonka voit kiinnittää kirjaston seinällä olevaan laivaan. Voit myös keksiä ja piirtää hahmon itse.
Jokainen palautettu Aarrejahti-passi osallistuu kivojen palkintojen arvontaan.

Hiio-hoi! Kaikki mukaan Aarrejahtiin!

   

 

SUURI LUKUKISA LAPSET VS. AIKUISET

Käynnissä 1.2. - 31.3.2020 LUKUKISA ON TAUOLLA JA JATKUU KUN KIRJASTOT JÄLLEEN AVAUTUVAT.

Iin kirjasto haastaa kuntalaiset lukemaan kilpaa ja enemmän! 

Leikkimielisessä Lukukisassa on vastakkain kaksi joukkuetta, lasten ja aikuisten. Kisaan voi osallistua Iin ja Kuivaniemen kirjastoissa sekä kirjastoauto Akselissa. Osallistuminen on hauskaa ja helppoa: 

1) lue kirja/kirjoja
2) mene kirjastoon/kirjastoautoon ja pudota helmi/helmiä joko lasten tai aikuisten purkkiin. Saat pudottaa purkkiin yhtä monta helmeä kuin luit kirjoja.
3) toista niin monta kertaa kuin ehdit helmi-maaliskuun aikana
4) se joukkue, jonka purkissa on 31.3. enemmän helmiä, voittaa kisan ja lunastaa itselleen huikean hienon palkinnon kesän kynnyksellä

Kirjaksi lasketaan kaunokirjat eli romaanit, tietokirjat, sarjakuvat ja myös äänikirjat. Helmiä ei tarvitse hankkia itse, vaan niitä löytyy kirjastojen ja kirjastoauton tiskiltä. Yhtä luettua kirjaa kohden voi pudottaa vain yhden helmen toiseen purkkiin - lukija saa itse päättää, kuuluuko aikuisten vai lasten joukkueeseen. Jos aikuinen lukee kirjan lapselle, saa siitäkin vain yhden helmen jommallekummalle joukkueelle! 

Lukukisan Virallisena Suojelijana ja lukijoiden kannustajana toimii Kuivaniemeltä lähtöisin oleva toimittaja ja tietokirjailija Jenni Räinä. Kisan etenemistä voi seurata kirjastoissa, Facebookissa ja Instagarmissa.

Nyt jos koskaan kannattaa lukea, sillä voittajia odottaa upea palkinto! Lukuintoa ja -iloa molemmille joukkueille!