Ajankohtaista

 

Kirjastokortin hankkiminen

Ennen koulujen alkamista on hyvä hankkia lapsille oma kirjastokortti! Kirjastokortin hakulomakkeen voi tulostaa itse alla olevasta linkistä ja tuoda täytetyn lomakkeen kirjastoon, tai käydä täyttämässä lomakkeen kirjastossa. Huomaathan täyttää lomakkeesta henkilötunnuksen kokonaan.

Kirjastokortin hakulomake

 

Muusajuhlat Iin kirjastoissa

ke 17.8. Anni Kytömäki
klo 17.30 Kuivaniemen kirjasto
klo 19.00 Iin kirjasto, auditorio

Kirjailija Anni Kytömäki saapuu kertomaan tuotannostaan ja elämästään kirjailijana. Kytömäen tuorein teos on kirjallisuuden Finlandia-palkinnon voittanut romaani Margarita (Gummerus 2020), suuri tarina metsistä ja pienistä ihmisistä jälleenrakennusajan myllerryksissä. Myös aiemmissa Kytömäen teoksissa Kultarinta (Gummerus 2014) ja Kivitasku (Gummerus 2017) luonto on vahvasti läsnä: teosten keskiössä on metsän ja ihmisen suhde, välillä harmoninen, välillä problemaattinen.

Metsä tarjoaa ihmiselle monenlaista: puuta, rahaa, turvaa, harmoniaa ja elämyksiä. Silloin metsä on väline. Mutta metsä myös on olemassa itsenäisenä ja muutenkin kuin ihmisen hyödykkeenä. Kytömäkeä jututtaa Jyri-Jussi Rekinen.

to 18.8. Hannu Mäkelä 
klo 17.30 Iin kirjasto, auditorio

Kirjailija, akateemikko Hannu Mäkelän pitkä kirjailijaura alkoi vuonna 1965, mistä lähtien hän on julkaissut kaikkiaan lähes kaksisataa teosta, joihin kuuluu niin romaaneja, muistelmia, runokirjoja, lastenkirjoja, näytelmiä ja kuunnelmia kuin toimitettuja kirjallisuuskokoelmiakin. Hänen tuotantoaan on käännetty viidelletoista kielelle. Mäkelä tunnetaan myös lastenkirjailijana, ja hänen luomansa Herra Huu on suomalaisen lastenkirjallisuuden suosituimpia hahmoja. Mäkelän varhaisissa teksteissä korostuvat lähinnä arkiset
kokemukset ja vaikutelmat, mutta myöhemmin tilaa saa tietoisuus idyllin rinnalla elävistä hävityksen voimista. Eino Leino ja L. Onerva ovat Mäkelälle erityisen läheisiä kirjailijoita, ja hän on kirjoittanut heistä paljon – Leinosta kertovasta romaanista Mestari (1995) hän sai Finlandia-palkinnon. Mäkelän kerronnasta on sanottu muun muassa, että se on maanläheistä tasaista veden kulkua, jonka läpi kuultaa kirkas pohja ja pohjan laajuus.

Viimeisimmässä teoksessaan Viiden minuutin juttuja (Aviador 2022) Mäkelä tarkastelee maailmanmenoa milloin hymyillen tai jopa satiirisen naurun lävitse, milloin taas vakavammin sävyin. Mäkelä kertoo teoksistaan ja elämästään kirjailijana Vesa Tompurin jututtamana.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Tervetuloa!

 

Iin kirjaston satutuokiot

Satutuokiot jatkuvat jälleen pääkirjastolla ja Kuivaniemen kirjastossa 24.8. alkaen. Tervetuloa mukaan! Lisätietoa satutuokioista löydät täältä.

 

Iin kirjaston lukupiirit

Lukupiirit kokoontuvat Iin ja Kuivaniemen kirjastoissa kerran kuukaudessa. Tervetuloa mukaan!

Syyskuu

Iin kirjasto to 8.9. klo 18
Kuivaniemen kirjasto ma 12.9. klo 18
Teema: Runo vieköön
Kirja: Jukka Itkonen; Viisi vuodenaikaa TAI Aurinkolahja
Vetäjänä Marita

  

Lokakuu
Iin kirjasto to 6.10. klo 18
Kuivaniemen kirjasto ma 10.10. klo 18
Teema: Rikoksen poluilla
Kirja: Kate Atkinson; Ihan tavallisena päivänä
Vetäjänä Heidi

Marraskuu
Iin kirjasto to 3.11. klo 18
Kuivaniemen kirjasto ma 14.11. klo 18
Teema: Klassikon lumoissa
Kirja: Teuvo Pakkala; Pikku ihmisiä
Vetäjänä Jussi

Joulukuu
Iin kirjasto to 1.12. klo 18
Kuivaniemen kirjasto ma 12.12. klo 18
Teema: Menetyksiä ja uusia mahdollisuuksia
Kirja: Benedict Wells; Yksinäisyyden jälkeen
Vetäjänä Jussi