Lapset ja nuoret

Kirjaston hyllyt ovat täynnä tarinoita ja tietoa aivan kaikille. Kirjastoon saa tulla viettämään aikaa, lukemaan kirjoja ja lehtiä ja osallistumaan tapahtumiin. Nähdään kirjastossa!

Lastenosastolta löytyvät mm. kovalehtiset katselukirjat kaikista pienimmille lukijoille, kuvakirjat, helppolukuiset kirjat juuri lukemaan oppineille sekä lasten romaanit ja tietokirjat. Lisäksi lapsille on äänikirjoja, elokuvia ja pelejä.

Pääkirjastossa on nuorten oma 15+ -huone, jossa voi viettää aikaa kavereiden kanssa, soitella sähkökitaraa tai keskittyä rauhassa lukemiseen. Huoneesta löytyvät nuorten romaanit, tietokirjat, lehdet, elokuvat ja sarjakuvat.

Kirjasto järjestää lapsille ja nuorille myös tapahtumia, kuten esim. satutuokioita. Lisää tietoa tapahtumista löydät vaikkapa kirjaston Ajankohtaista -sivulta, Iin kunnan tapahtumakalenterista tai Facebookista.

Netissä on hurjasti hyviä lukemiseen liittyviä sivustoja, joista löytyy kirjavinkkejä ja muuta kirjoihin ja lukemiseen liittyvää tietoa. Lisäksi kirjaston henkilökunnalta voi aina kysyä lukuvinkkejä.

  • Lukemo - Lastenkirjainstituutin ylläpitämä portaali esittelee lasten- ja nuortenkirjauutuudet ja kokoaa tietoa lasten- ja nuortenkirjallisuudesta.
  • Sivupiiri - kirjastojen kirjavinkkejä, arvosteluja, blogeja ja uutuusesittelyjä