Maksutavat ja alennukset

Iin kansalaisopistossa ja taidekoulussa on käytössä erilaisia alennuksia ja maksutapoja.

Koko lukuvuoden kestävien kurssien maksut laskutetaan loka-marraskuun aikana. Opiskelijan on itse ilmoitettava keskeytyksestä toimistoon. Poikkeavista maksujärjestelyistä on aina sovittava opistosihteerin kanssa. Jos kurssimaksua ei ole maksettu huomautuksesta huolimatta, lasku siirtyy perintätoimiston hoidettavaksi. Opiskelija ostaa oppimateriaalit itse, jos kurssikuvauksessa ei mainita niiden sisältyvän hintaan.

Osallistumisen peruminen ja peruutusmaksut 

Asiakkaan tulee ilmoittaa kansalaisopiston toimistoon, jos haluaa perua osallistumisensa.  Jos perumisesta ilmoitetaan vähintään viikko ennen kurssin alkua, peruutusmaksua ei peritä. Jos osallistuminen perutaan myöhemmin, kurssimaksusta laskutetaan 50 %, kuitenkin vähintään 10 euroa ja enintään 25 euroa. Jos asiakas ei peru kurssia, mutta jättää tulematta kurssille, laskutetaan täysi kurssimaksu 50 euroon asti. 

Myös kesken lukuvuoden tapahtuva peruuntuminen tulee ilmoittaa välittömästi opiston toimistoon. Mikäli joudut keskeyttämään kurssin kesken lukuvuoden, palautamme kurssimaksun ainoastaan mikäli palautettava summa ylittää 50 eur. Koko lukuvuoden kestävä kurssi tulee perua viimeistään syksyn ensimmäisen kokoontumiskerran jälkeen.

Huom! Peruutusta ei voi tehdä kurssin opettajalle, olemalla osallistumatta opetukseen tai jättämällä laskun maksamatta.

Kurssipassi 65 vuotta täyttäneille 

Passi maksaa 140 euroa ja kattaa maksimissaan 300 euron arvosta kursseja. Peruutusmaksu koskee myös kurssipassilla opiskelevia. Passin voi varata joko puhelimitse tai käymällä henkilökohtaisesti ilmoittautumassa kansalaisopiston toimistossa. 

Opintoseteli työttömille ja eläkeläisille

Iin kansalaisopisto on saanut Opetushallitukselta rahoitusta työttömien ja eläkeläisten opintoihin lukuvuodeksi 2020–2021. Opintosetelialennusta myönnetään 11.10.2020 mennessä hakeneille. Alennus on tarkoitettu kansalaisopiston kurssimaksuihin eikä sitä voi käyttää yli 65-vuotiaille suunnatun kurssipassin maksamiseen. Opintosetelivaraukset tehdään puhelimitse tai netissä kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä. Varauksia otetaan vastaan, kun opinto-ohjelma on jaettu talouksiin ja ilmoittautuminen avattu nettiin 10.8.2020 alkaen. 

ePassi  

ePassi käy opiston kurssimaksuihin. Kurssista lähetetään lasku normaalisti kurssilaiselle. Laskun voi maksaa epassi-tililtä kirjautumalla omilla tunnuksillaan osoitteessa epassi.fi. Muista kirjoittaa palvelukuvaukseen saamasi laskun viite. 

Smartum 

Smartum käy opiston kurssimaksuihin. Laskun voi maksaa Smartum-tililtä kirjautumalla omilla tunnuksilla osoitteessa smartum.fi tai tuomalla setelit kansalaisopiston toimistoon, mahdollisimman pian kurssi-ilmoittautumisen jälkeen. 

Taidekoulun sisarusalennukset 

Kun ilmoitat taidekouluun sisaruksia, muistathan anoa taidekoulun sisarusalennusta ilmoittautumisvaiheessa. Sisarusten nimet tulee ilmoittaa kansalaisopiston toimistoon. Perheen ensimmäisestä taidekoulussa opiskelevasta lapsesta maksetaan täysi kurssimaksu, seuraavat lapset opiskelevat 30% edullisemmalla hinnalla.