Maksutavat ja alennukset

Iin kansalaisopistossa ja taidekoulussa on käytössä erilaisia alennuksia ja maksutapoja.

Ilmoittautumisen yhteydessä, vain jos olet saamassa kurssipaikan, voit valita maksutavaksi joko verkkomaksun tai laskun. Lasku lähetetään kotiosoitteeseen.  Koko lukuvuoden kestävien kurssien maksut laskutetaan syys-lokakuun aikana. Taidekoulun yksilöopetus laskutetaan kaksi kertaa vuodessa (syyskausi ja kevätkausi). Opiskelijan on itse ilmoitettava keskeytyksestä toimistoon. Poikkeavista maksujärjestelyistä on aina sovittava opistosihteerin kanssa. Jos kurssimaksua ei ole maksettu huomautuksesta huolimatta, lasku siirtyy perintätoimiston hoidettavaksi. Opiskelija ostaa oppimateriaalit itse, jos kurssikuvauksessa ei mainita niiden sisältyvän hintaan.

Osallistumisen peruminen ja peruutusmaksut 

Opiskelijan tulee ilmoittaa itse kurssin peruuttamisesta kansalaisopiston toimistoon

p.050 3950 387, kansalaisopisto [at] ii.fi  

- Kun kurssi peruutetaan vähintään viikkoa ennen kurssin alkua, peruutusmaksua ei mene. Peruutus pitää tehdä 7 päivää ennen kurssin alkamista ilmoittamalla siitä opiston toimistoon tai ilmoittautumisnumerolla netissä omien tietojen kautta. Mikäli peruutus tehdään ilmoittautumisajan päätyttyä ennen kurssin alkamista, peruutus tehdään kurssin jo käynnistyttyä tai peruutusta ei ole tehty lainkaan, laskutetaan koko kurssimaksu. 

- Lääkärintodistusta vastaan on mahdollista saada kurssimaksuhyvitystä, jos oppilas keskeyttää kurssin. 

- Jos oppilas peruu taidekoulun oppilaspaikan kesken lukukauden, ei puuttuvia opetuskertoja per lukukausi hyvitetä. 

- Jos oppilas peruu musiikin yksilöopetuksen kurssipaikan kesken lukukauden, ei puuttuvia opetuskertoja per lukukausi hyvitetä.

- Kansalaisopiston ja taidekoulun maksut ovat perintäkelpoisia. Viivästyneistä kurssi- tai muista maksuista peritään korkoa ja maksut ovat ulosottokelpoisia.

- Laskun maksamatta jättäminen tai opettajalle ilmoittaminen ei ole peruutus.

- Maksut palautetaan vain, mikäli kurssi ei toteudu. 

Kurssipassi 65 vuotta täyttäneille 

Passi maksaa 150 euroa ja kattaa maksimissaan 300 euron arvosta kursseja. Peruutusmaksu koskee myös kurssipassilla opiskelevia.

Passin voi ostaa 31.7. lähtien ilmoittautumalla kurssille internetissä. 1.9.2023 alkaen passin voi varata vain joko puhelimitse tai käymällä henkilökohtaisesti ilmoittautumassa kansalaisopiston toimistossa. 

Kurssipassin voit maksaa halutessasi verkkomaksuna verkkoilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuessasi kansalaisopiston kursseille verkossa, valitse maksutavaksi LASKU. Kurssipassilla ei voi maksaa musiikin yksilopetuksen kursseja. Ne laskutetaan erikseen. 

Opintoseteli työttömille ja eläkeläisille

Opinto-oppaasta löytyvät opintosetelikurssit, joissa kurssimaksu on alennettu. 

ePassi  

ePassi käy opiston kurssimaksuihin. Kurssista lähetetään lasku normaalisti kurssilaiselle. Älä maksa verkkomaksua ePassilla, odota laskun saapumista. Laskun voi maksaa epassi-tililtä kirjautumalla omilla tunnuksillaan osoitteessa epassi.fi. Muista kirjoittaa palvelukuvaukseen saamasi laskun viite. Kansalaisopistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä maksuohjeiden vastaisesti tehtyjä maksuja. Jos kurssi peruuntuu tai perut kurssipaikan maksuttomana perumisaikana, työsuhde-edulla maksettua maksua ei palauteta. Maksun voit siirtää toisen kurssin maksuun samalle lukukaudelle. 

Smartum 

Smartum käy opiston kurssimaksuihin. Kurssista lähetetään lasku normaalisti kurssilaiselle. Älä maksa verkkomaksua Smartumilla, odota laskun saapumista. Laskun voi maksaa Smartum-verkkomaksuna tai SmartumPaylla. Muista kirjoittaa viesti kohtaan saamasi laskun viite. Kansalaisopistolla ei ole velvollisuutta hyväksyä maksuohjeiden vastaisesti tehtyjä maksuja. Jos kurssi peruuntuu tai perut kurssipaikan maksuttomana perumisaikana, työsuhde-edulla maksettua maksua ei palauteta. Maksun voit siirtää toisen kurssin maksuun samalle lukukaudelle. 

Taidekoulun sisarusalennukset 

Kun ilmoitat taidekouluun sisaruksia, muistathan anoa taidekoulun sisarusalennusta ilmoittautumisvaiheessa. Sisarusten nimet tulee ilmoittaa kansalaisopiston toimistoon. Perheen ensimmäisestä taidekoulussa opiskelevasta lapsesta maksetaan täysi kurssimaksu, seuraavat lapset opiskelevat 30% edullisemmalla hinnalla. 

Tuntien korvaaminen

Kurssin yksi kokoontumiskerta per lukukausi voidaan jättää korvaamatta opettajan sairauspoissaolon vuoksi. Muutoin pyritään järjestämään sijainen tai korvaava opetuskerta. Opisto ei ole velvollinen korvaamaan oppilaan poissaoloja.