Lähikalaa ravintoloihin
Alkaa
Päättyy
Millaisia lähikaloja ja kalatuotteita Perämeren alueella on saatavilla? Kuinka lisäämme kotimaisen kalan arvostusta ja käyttöä ravintoloissa ja matkailupalveluissa? Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kala-alan kehittämisestä. Lopuksi maistellaan ja tutustutaan kala”kebuslicen” käyttöön ravintolassa.
Palkittu keittiömestari Mikko Pakola kertoo kokemuksiaan kotimaisen kalan käytöstä ja opastaa kalankäsittelyyn!
Puheenvuorot on mahdollista kuunnella etäyhteydellä. Tilaisuus on maksuton ja suunnattu ravintola-, matkailu- ja kala-alan yrityksille ja toimijoille sekä kalastajille ja aiheesta kiinnostuneille.
Ohjelma
- Haukea pataan – Iijoen hauenkalastushanke, Virpi Keränen, Micropolis Oy
- Kalan käyttö Perämeren alueen ammattikeittiöissä ja yrityksissä: Lähikalaa lautaselle –hankkeen tulokset, Mervi Tiermas, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
- Lähikalatuotteiden tunnetuksi tekeminen, Esa Rastas, Ukkomaiva-hanke, Ammattiopisto Lappia
- Kokemuksia hauen ja kotimaisen kalan käytön lisäämisestä ravintoloissa, keittiömestarin puheenvuoro
- Kalankäsittelyopastusta ammattikeittiöille ja kiinnostuneille
- Maistellaan kala”kebuslicea”
Muutokset mahdollisia.
Lue lisää: https://www.maajakotitalousnaiset.fi/tapahtumat/lahikalaa-ravintoloihin
ja ilmoittaudu viimeistään 17.8.2025.
