Ehdota vuoden 2023 ympäristöpalkinnon saajaa 1.8.-13.8.2023

Kunnanhallitus pyytää ehdotuksia kuntastrategian teemalla "luonnonläheinen Ii". 

Ehdota verkkolomakkeella 1.8.2023 alkaen: ii.fi/ehdota

Palkinnon saaja voi ehdottaa myös paperilomakkeella Iin ja Kuivaniemen kirjastoilla. 

Ehdota toimijaa, joka on esimerkiksi teoillaan edistänyt luonnonvarojen kestävää käyttöä, ympäristön turvallisuutta ja siisteyttä, luontokohteiden, vapaa-ajan ja virkistyspaikkojen tai vesistöjen monimuotoisuuden kehittämistä. Ympäristöpalkinnon saaja julkistetaan IlmastoAreena iltanuotiolla perjantaina 25.8.2023 Karhussa.

Aikaisemmin palkitut:

2021: Juhani Malo, iiläinen maalämpöyrittäjä, joka on edistänyt lähienergian käyttöä.
2020: Anita Sievänen, joka on luotsannut Pohjois-Iin kyläyhdistyksen kanssa Hiastinhaaran yhdeksi Iin suosituimmaksi lähiluontokohteeksi sekä aktivoinut kuntalaisia luontoon, hyvinvoinnin lähteelle.Kunnanhallitus myönsi lisäksi Iin seurakunnalle kunniamaininnan pitkäaikaisesta ympäristötyöstä. Seurakunta on muun muassa muuttanut kiinteistöjensä energiakäytön uusiutuvalle sekä pitää huolta arvokkaista kulttuurimaisemistaan ja kouluttaa henkilöstöä aktiivisesti ympäristöasioissa.
2019: Antti J. Leinonen, Iin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti tuonut esille paikallisesti, valtakunnallisesti ja globaalisti ihmisen ja luonnon välistä suhdetta ja ilmastomuutoksenvastaista työtä. Hänen töitään on julkaistu monissa kotimaisissa viestimissä – töitä näkyy niin televisiossa ja sanomalehdissä kuin aikakauslehdissäkin. Leinonen toimii KulttuuriKauppilan hallituksen jäsenä sekä Valto Pernu Photo Maratonin taiteellisena johtajana.
2018: Paula Suutari, edistänyt paikallisuutta ja kulttuuriympäristön säilyttämistä vaikuttamalla Niittysaaressa sijainneen Iijoen uiton majoitusrakennuksen siirrättämiseen Huilingin museo- ja kahvilakäyttöön.
2017: Sanna Koivisto, edistää teoksillaan ja opetustoiminnallaan luonnonvarojen ja kulttuuriympäristön säilyttämistä sekä ihmisoikeuksia ja -arvoja.
2016: Juho Tauriainen, yhteisöllisen siivousprojektin järjestäminen kuntataajaman ilmeen ja viihtyisyyden parantamiseksi.