Kysely lapsiperheiden avun tarpeesta poikkeusoloissa - vastaukset 1.4. klo 18 mennessä

Lähiopetuksen keskeytyessä oppilailla ei ole mahdollisuutta kouluruokailuun. Kunnilla ei ole tässä tilanteessa tähän lakisääteistä velvollisuutta. Haluamme kuitenkin mahdollisuuksien mukaan auttaa ja tukea perheitä poikkeuksellisessa tilanteessa sekä ruokahuollon että muun avun osalta. Olemme kartoittamassa tuen tarpeiden laajuutta, jotta voimme järjestää sitä tarkoituksenmukaisilla tavoilla.

Koronaepidemian vaikutukset Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston asiakaspalveluun

Noudatamme asiakaspalvelussamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL:n ja AVI:n ohjeita. Suosithan asioinnissa ensisijaisesti verkko- tai puhelinpalveluja. TE-toimiston asiointipaikoista Pohjois-Pohjanmaalla on avoinna vain Oulun Torikadun asiointipaikka.
Kun toimit TE-toimiston ja terveydenhuoltoviranomaisten ohjeiden mukaisesti, työttömyysturvaoikeutesi säilyy ennallaan.

Tiedote huoltajille COVID-19 –virukseen varautumisesta Iin varhaiskasvatuspalveluissa

Varhaiskasvatuksen toimintayksiköt ja niiden yhteydessä järjestettävä esiopetus pidetään Iin kunnassa toiminnassa. Tällä turvataan yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstön lasten pääsy varhaiskasvatukseen ja mahdollistetaan vanhempien työssäkäynti. Valtioneuvosto kuitenkin suosittaa, että lasta hoidetaan kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Tiedote huoltajille opetuksen lähiopetuksen keskeyttämisestä 18.3.2020 lähtien

Suomen hallitus totesi maanantaina 16.3.2020 Suomen olevan poikkeusoloissa koronavirusepidemian vuoksi. Tämän johdosta tiistaina 17.3.2020 säädetään ja otetaan käyttöön valmiuslait. Tästä johtuvat järjestelyt ovat voimassa 13.4.2020 asti. Hallituksen antamien linjausten johdosta myös opetus kokee suuria muutoksia.

Taidekoulun vapaaoppilaspaikkojen myöntäminen vähävaraisten perheiden lapsille

Ii-instituutti –liikelaitoksen johtokunta on hyväksynyt esityksen (24.09.2019), jonka mukaan taidekoulun oppilailla on mahdollisuus hakea taidekoulun vapaaoppilaspaikkaa (musiikki- tai kuvataideopinnot). Vapaaoppilaspaikkaa haetaan keväisin, mutta poikkeuksellisesti lukuvuoden 2019-2020 vapaaoppilaspaikkahaku on 8.10.-31.10.2019.

IlmastoAreena kuukauden päästövähentäjä

Iin IlmastoAreena on valittu elokuun Hinku-palkinnon saajaksi. Kunta on kutsunut kaikki suomalaiset Iihin, yhteen maamme aktiivisimmista ilmastokunnista, keskustelemaan avoimesti ilmastonmuutoksesta sekä levittämään parhaita käytäntöjä sen hillitsemiseksi. Ulkoilmafestivaali on tuotettu mahdollisimman vähäpäästöisesti, hyödyntäen uusiutuvaa energiaa, kestäviä liikkumismuotoja sekä uudelleenkäytettyjä ja -käytettäviä rakenteita.

Ympäristöministeriön kysely asiakaskokemuksista kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun liittyvissä muutoshankkeissa

Tervetuloa vastaamaan ympäristöministeriön kyselyyn asiakaskokemuksista kaavoitukseen ja maankäytön suunnitteluun liittyvissä muutoshankkeissa. Kyselyn tarkoituksena on kerätä tietoa kansalaisten näkökulmasta maankäyttö- ja rakennuslain uudistamisen tueksi.