Iiläisiä juttuja, sattumuksia ja tarinoita – Osallistu juhlavuoden kirjoituskilpailuun

Iin kirjasto- ja kulttuuripalvelut järjestävät kaikille avoimen kirjoituskilpailun ajalla 1.2.-30.4.2024.

Kilpailussa on 3 sarjaa: lapset (alakoulun 4.–6.luokkalaiset), nuoret (yläkoulun 7.–9.luokkalaiset ja toisen asteen opiskelijat) sekä aikuiset.

Kirjoituskilpailun aiheena on Ii. Kirjoituksessa voi hyödyntää juhlavuoden teemaa kylät, virrat, sillat. Kirjoitus voi olla tositarina tai fiktiivinen, se voi liittyä menneisyyteen, nykyisyyteen tai tulevaan, oikeastaan vain mielikuvitus on rajana! Tyylilaji on vapaa.

Kirjasto kokoaa jokaista sarjaa varten arviointiraadin, joka valitsee jokaisesta kilpailusarjasta 3 parasta kirjoitusta. Raadit arvioivat kirjoitukset anonyymisti.

Kirjoituskilpailun palkinnot: 1. sija: 300 €, 2. sija: 200 €, 3. sija: 150 €. Voittajat julkistetaan kotiseutuviikon / Ii 650 pääjuhlassa sunnuntaina 30.6.2024.

Lähetysohjeet: Kilpailuun osallistuvat kirjoitukset tulee kirjoittaa koneella käyttäen riviväliä 1,5 ja fonttia 12. Kirjoituksen pituus maksimissaan 6 sivua. Kilpailuun osallistuminen antaa automaattisesti luvan kirjoituksen julkaisuun esim. paikallislehdessä tai verkossa. Työt palautetaan sähköpostin liitteenä rtf, docs, docx -muodossa osoitteeseen: kunta [at] ii.fi

Tiedoston tulee sisältää tekstin lisäksi kirjoituksen otsikko. Jätä tiedostosta nimesi pois, koska kirjoitukset arvioidaan anonyymisti. Sähköpostin viestikenttään lisätään: 
1) kirjoittajan yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite)
2) kirjoituksen otsikko
3) kilpailusarja