Yksinyrittäjän koronatuki - hae yrityksesi kotikunnasta 30.9. mennessä

Kuntien kautta haettava 2000 euron avustus myönnetään yksinyrittäjän toiminnan harjoittamisesta johtuvien menojen kattamiseen.

HUOM! Tukea haetaan siitä kunnasta, jossa yritys on kirjoilla.

Tuen saamisen edellytykset:

  • Yritystoiminta päätoimista eikä yrityksellä ole palkattua työvoimaa
  • Liiketoiminta on kannattavaa (liikevaihto 2019 min. 20 000 euroa tai aloittavilla yrityksillä osoitus, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 euron laskutukseen 12 kk ajanjaksolla)
  • Liiketoiminta on ollut kannattavaa ja korona on heikentänyt kannattavuutta 

Kertakorvausta myönnettäessä yritystoiminnasta aiheutuneena kustannuksena ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa.

Avustushakemukseen tarvitaan liitteeksi (1) Tilinpäätös 2019 / viimeisin tilinpäätös TAI veroilmoitus 2019 / viimeisin veroilmoitus sekä (2) Jäljennös kirjanpidosta tai tiliotteista osoittaen taloudellisen tilanteen heikentyneen 16.3. alkaen vähintään 30% sekä (3) Verovelkatoditus, ja mikäli yrityksellä on verovelkaa, lisäksi Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi.

HUOM! Täytä hakemus vasta kun sinulla on koneellasi tarvittavat liitteet (pdf). Hakemus ei etene käsittelyyn ennenkuin tarvittavat liitteet on toimitettuna.

Hae tukea verkkolomakkeella, haku päättyy 30.9.2020

Iin kunnan myöntämää tukea haetaan täyttämällä verkkolomake: ii.fi/yksinyrittäjän-avustus

Mikäli verkkolomakkeen täyttäminen ei onnistu, paperinen hakemuslomake on noudettavissa kunnanviraston asiointipisteestä. Paperinen lomake ja liitteet voi jättää Iin kunnanviraston ulko-oven edessä olevaan postilaatikkoon, kuoreen merkintä "Yksinyrittäjien tuki / kirjaamo" tai postittamalla osoitteeseen: Iin Kirjaamo, Jokisuuntie 2, 91100 Ii

Lisätiedot

Iin yrityskehittäjä Noora Huotari, p. 040 683 0541, noora.huotari [at] micropolis.fi sekä verkosta työ- ja elinkeinoministeriö: https://tem.fi/kysymyksia-ja-vastauksia-koronasta-ja-yksinyrittajista