Kunnanjohtajan joulutervehdys

Rauhallista joulua!

Taas on vuosi lopuillaan ja aika rauhoittua joulun viettoon. Olemme jo kolmatta vuotta eläneet ja toimineet enemmän tai vähemmän poikkeusolosuhteissa. Maailma ei ole entisensä koronavuosien jälkeen, eikä Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan sen aiheuttamine energiakriiseineen ole valitettavasti edelleenkään ohi. Yhteiskunnan ja sen toiminnasta sekä sen tarjoamista palveluista huolehtivina meillä kaikilla on ollut ja tulee jatkossakin olemaan merkittävä rooli ja vastuu, jonka olemme kantaneet esimerkillisesti vaikeinakin aikoina. 

Iin kunnan osalta olen saanut olla mukana mielenkiintoisessa muutosvaiheessa keväästä saakka. Koko kuntakenttä on historian suurimman muutoksen edessä hyvinvointialueiden aloittaessa toimintansa vuoden vaihteessa. Moni asia on varmasti vielä näiltä osin hiukan kesken ja monia asioita, toimintoja ja erityisesti yhteistyötä hiotaan vielä niin ensi vuonna kuin sitä seuraavinakin vuosina.

Täällä Iissä olemme osaltamme tehneet tulevaisuuden toimintakenttään ja sen muutoksiin erinomaisesti vastaavan strategiatyön ja käynnissä on hallinnon uudistus, jonka avulla haemme niin toimintakykyä, tehokkuutta kuin sujuvuuttakin. Niitä me tarvitsemme, jotta laiva pysyy kurssissa, palvelut kunnossa ja kunnan veto- ja pitovoima tasolla, jonka strategia määrittelee. Tässä työssä meidän kaikkien sujuva ja eteenpäinsuuntaava työ on jatkossakin ensiarvoisen tärkeä. Samoin hyvä yhteistyö ja toistemme arvostaminen ja kunnioittaminen.   

Kiitän kaikkia isosta ja tärkeästä työpanoksestanne sekä erittäin hyvästä ja sujuvasta yhteistyöstä! Kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme. Rauhoitutaan nyt kaikki joulun viettoon ja ladataan akkujamme ensi vuoden seikkailuja varten.

Rentouttavaa joulua ja entistä parempaa uutta vuotta 2023!

Marjukka Manninen, Iin kunnanjohtaja