Iin IlmastoAreena menee ihan metsään – roihuavia ja kipinöiviä keskusteluja iltanuotioilla 25.8.2023

IlmastoAreena iltanuotiolla perjantaina 25.8. klo 16.00—00.00, luonnossa Iijokisuistossa, Iin Karhussa.

Päivänpolttavissa luonto- ja ympäristökeskusteluissa on mukana lukuisia asiantuntijoita toimittaja-kirjailijoiden Kimmo Ohtosen ja Jenni Räinän johdolla.

Nuotiokeskusteluiden pääteemoiksi on valittu metsät ja maatalous. Illan aikana Ylen Radio Suomen Luontoillan asiantuntijat Ari Saura, Jaakko Kullberg ja Henry Väre vastaavat yleisön kysymyksiin ja viihdettä luovat stand-up-koomikko Iikka Kivi ja muusiikista vastaava Iin Mieslaulajat, Tapio Wiik ja Jukka Takalo. Tilaisuuden avaa klo 17.45 Kimmo Ohtonen.”Iltanuotiot syttyvät kulttuurihistoriallisesti ja ympäristöltään arvokkaassa Iin Karhun saaressa. Tapahtumapaikka ja tämän vuoden ohjelmisto ovat kunnianosoitus Iijoen suiston luonnolle”, pohtii tapahtuman järjestäjä ja Iin kunnan elinvoimajohtaja Helena Illikainen. ”Kunnalla ihmisten yhteisönä on suuri vastuu luonnon monimuotoisuuden vaalimisessa sekä ympäristön ja vesistöjen kestävässä käytössä.”

Kimmo Ohtonen mukaan IlmastoAreenan kaltaiset tapahtumat, jossa ihmiset eri lähtökohdista kohtaavat ja pohtivat muutoksen avaimia, ovat erityisen tärkeitä. ”Nykymaailman myllerrysten keskellä on entistä tärkeämpää, että ihmiset kohtaavat toisiaan ja asioista keskustellaan kasvokkain rakentavassa hengessä. Ilmaston lämpenemisen kaltaiseen globaaliin kriisi aiheuttaa syystä huolta, etenkin kun sen vaikutukset jo näkyvät eri puolilla Suomea – etenkin pohjoisessa. Ratkaisuja on kuitenkin monia, ja kaikki lähtee yhdessä tekemisestä. Siksi olen todella innoissani siitä, että pääsen vetämään ajankohtaisia keskusteluita meille kaikille tärkeistä aiheista, ja kuulemaan eri näkökulmia niistä. Juuri tällaisista keskusteluista monet hyvät ideat ja muutoksen kipinä voivat saada alkunsa."

IlmastoAreena iltanuotiolla linkittyy myös Suomen ladun järjestämään Nuku yö ulkona -tapahtumaan ja Suomen luonnon päivään. Nuku yö ulkona -kampanja haastaa kaikki suomalaiset nukkumaan yö ulkona ja madaltaa sitä kautta kynnystä yön yli retkeilyyn. Järjestäjät toivovat, että tapahtuman myötä yhä useampi huomaa oman toiminnan merkityksen luonnon ja ympäristön vaalimisessa.

”Ii on toteuttanut pitkäjänteisesti monipuolista ja palkittua ilmastotyötä. Olemme Iissä sitoutuneet käyttämään maapallon yhteisiä resursseja sen kantokyvyn rajoissa. Energia- ja ilmastotyöllä edistämme aluetaloutta sekä asukkaiden ja vierailijoiden hyvinvointia”, sanoo Iin kunnanjohtaja Marjukka Manninen. ”Ii ja IlmastoAreena haluavat olla rohkeasti ajassa. Tavoitteenamme on monipuolinen ja suora keskustelu, joka näkyy kaikessa tekemisessämme.”Lisätiedot:

Helena Illikainen, elinvoimajohtaja

p. 040 620 5881, helena.illikainen [at] ii.fi

Marjukka Manninen, kunnanjohtaja

p. 050 390 0066, marjukka.manninen [at] ii.fi

---

Saapuminen Iin Karhuun: 

Osoite: Leirikeskuksentie 28, Ii. Etäisyys Iin keskustasta noin 6 km. IlmastoArenaan voi saapua maksuttomalla bussikuljetuksella Iisi-areenan parkkialueelta (lähdöt menopaluu 20min välein klo 16-01). Paikalle pääsee myös kävellen tai pyöräillen. Karhussa ei ole autoille pysäköintiä!