Pohteen alkuvuoden laskut viivästyvät

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde on aloittanut toimintansa 1.1.2023. Pohde vastaa Pohjois-Pohjanmaan julkisista sosiaali-, terveys ja pelastuspalveluista. Aiemmin palveluja ovat järjestäneet alueen kunnat ja kuntayhtymät. Myös Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) palvelut ovat osa Pohdetta. Asiakaslaskutus siirtyy Pohteelle vaiheittain, yksi alue kerrallaan. Tämän vuoksi asiakkaiden laskut voivat viivästyä. Jos siis lasku ei saavu normaaliin tapaan alkuvuoden käynneistä tai palveluista, asiasta ei tarvitse huolestua.

Osa tammikuunkin laskuista pystytään toimittamaan vasta maaliskuun puolella. On siis hyvä varautua siihen, että laskuja voi tulla loppuvuoden ajan normaalia tiheämpään. Laskuja ei kuitenkaan tule maksuun yhdellä kertaa useamman kuukauden ajalta.

Helpointa on tilata e-lasku

Laskujen maksaminen on helpointa solmimalla e-laskusopimus omassa verkkopankissa tai valtuuttaa pankki maksamaan laskut puolestasi. Laskun voi edelleen saada myös paperilaskuna.

Ohje sähköisen laskun tilaamiseen

  1. Voit tilata Pohteen e-laskun omaan verkkopankkiisi. Tilaus tehdään omassa verkkopankissa omalla henkilötunnuksella. Aiempia laskuja tai muita tietoja ei tarvita. Pohteen nimellä löytyy kaksi laskutusaihetta siten, että OYS:n laskut tilataan omana e-laskunaan. Anna tarvittaessa tilauksen yhteydessä Pohteen y-tunnus, joka on 3221326-2.
  2. Uuden suoramaksuvaltuutuksen voit tehdä ottamalla yhteyttä oman pankkisi asiakaspalveluun. Tällöin pankki maksaa automaattisesti Pohteen laskun tililtäsi ja saat siitä erikseen ilmoituksen.
  3. Laskun voi tilata sähköisenä OmaPostiin tai digipostipalvelu Kivraan, joista käsin voi hoitaa myös laskun maksamisen.

Paperilaskun voit maksaa omassa verkkopankissasi tai maksupalvelun kautta

Pohteen laskut lähetetään edelleen paperisena kotiosoitteeseen, mikäli niitä ei ole tilattu sähköiseen palveluun. Paperilaskut maksetaan normaalisti oman pankin kautta. Pohteen paperilaskuja ei voi enää maksaa maksukorteilla tai käteisellä missään toimipisteessä. Poikkeuksen tekee OYS, missä on edelleen mahdollista maksaa OYSin paperilaskuja maksukorteilla. Käteismaksumahdollisuutta ei ole.