Meijän Iin Avvoimet Kylät 12.6.2021

Valtakunnalliset Avoimet Kylät -päivää vietetään jälleen 12. kesäkuuta 2021 ja tapahtuma toteutetaan verkossa!

Avoimet Kylät -teemoina ovat tänä vuonna erityisesti maallemuutto ja lähimatkailu. Somessa käytetään hästägejä #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.  Kannustamme mukaan tapahtumaan kylien lisäksi kaikkia Suomen kuntia, jotka voivat markkinoida esimerkiksi kylien tontteja ja asuntoja. 
 
Avoimet Kylät verkossa -päivän pääkanavat ovat kylien ja kuntien omat verkkosivut ja Facebook-kanavat. Kylät ja kunnat julkaisevat tuotetun digimateriaalin omille kanavilleen tapahtumapäivänä. Kanavien linkit kerätään ilmoittautumisen yhteydessä tapahtumakartalle. Linkki voi olla myös esimerkiksi ohjaus kylän tai kunnan verkkosivustolle, podcast-alustalle tai kuvagalleriaan. Ilmoittautumislinkki löytyy avoimetkylat.fi-sivustolta. Maakunnallisesti kyliä pyydetään ilmoittautumaan 16.5.2021 mennessä Pohjois-Pohjanmaan kylien Avoimet kylät yhteyshenkilölle Anita Sieväselle.
 
Avoimet Kylät -päivän verkkototeutukseen voi osallistua poikkeuksellisen matalalla kynnyksellä. Tärkeintä on, että saadaan upeat kylät esille nyt turvallisesti myös korona-aikana. Sanonta sanoo, oppia ikä kaikki, joten nyt on hyvä aika ottaa digitaidot haltuun kylille! Osoitteesta avoimetkylat.fi löytyy valmista materiaalia päivän markkinointiin kylien ja kuntien omissa kanavissa. Samasta paikasta löytyy myös vuoden 2020 kartta ja sinne linkatut kohteet. Käy kurkkaamassa! Samana päivänä on jälleen myös PTY:n Kyläkauppapäivä, jonka kanssa tehdään yhteistyötä. 

Mukana 11 iiläistä kylää

Iin kylien neuvottelukunta päätti kokouksessaan 30.3.2021 lähteä mukaan päivään 11 kylän voimin teemalla Meijän Iin Avvoimet kylät. Video tuotetaan Ii-instituutin hyvinvoinnin ja työllistämisen yhteistyönä kylien valokuvista ja videoista YouTube videoksi, jolla osallistutaan upeaan Avoimet kylät 2021 päivään. 

Iin kylien neuvottelukunta pyytää kyliltä valokuvia

-    Avoimet kylät järjestetään verkossa 12.6.2021. Iin kunta/Ii-instituutti hyvinvointi, Iin kylien neuvottelukunta ja Työllistämisen palvelukeskus tuottavat videon 11 kylältä. Iin kylien neuvottelukunnan kylät ovat; Oijärvi, Luola-aapa, Jokikylä, Pohjoisranta, Myllykangas, Olhavan seutu, Pohjois-Ii, Yliranta, Jakkukylä, Alaranta ja Ojakylä.
-    Vaakaan kuvattuja valokuvia ja videoita kylän elämästä, tapahtumista, talkoista, paikoista, luonnosta, oman kylän arjesta ja ihmisistä, harrastuksista ym. Eli asioista, mitkä saa juuri sinut asumaan kylällä?
-    Iin kylien materiaalit ke 28.4.2021 mennessä sähköpostilla tapahtumat [at] ii.fi 
-    Valokuvien/videon kuvaaja antaa veloituksetta julkaisuoikeuden käyttää materiaalia Meijän Iin Avvoimet kylät videossa, joka julkaistaan la 12.6.2021 klo 6 IiVisio kanavalla Youtubessa ja jaetaan on näkyvillä jokaisen kylän omilla some/nettisivuilla sekä Avoimet kylät valtakunnallisessa verkkotapahtumassa maailmanlaajuisesti.

Lisätietoa
Anita Sievänen
Iin kylien neuvottelukunta, pj.
Pohjois-Pohjanman Kylät ry, alueyhteyshenkilö, vpj.
p. 0400 461 880, e-mail: anita.sievanen [at] gmail.com