IiHappens 2023 100% hiilineutraali painotuote

Iin kunta kuuluu Hinku-verkostoon, joka on vuonna 2008 perustettu ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto, joka kokoaa yhteen kunnianhimoisiin päästövähennyksiin sitoutuneet kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat.

Viikolla 18 jaettiin IiHappens 2023 Iin kunnan alueen postilaatikoihin julkisena tiedotteena ja postilaatikoita Iin kunnan alueella on 4830 kpl. Sähköinen IiHappens löytyy sivun https://iihappens.fi/ etusivulta.

IiHappensin ja Iin kansalaisopiston opinto-ohjelman painatukset kilpailutetaan vuosittain ja edellytyksenä ovat olleet painatus Suomessa, Avainlippu -merkki, Ympäristömerkki ja PEFC-sertifioitu merkki. Tavoitteena on ollut, että painopaikka säilyy Suomessa ja painatetaan Suomessa kasvaneesta puusta valmistetulle paperille. Vuoden 2023 IiHappens ja Iin kansalaisopiston opinto-ohjelman painatuksen tarjouskilpailun voitti Punamusta Oy, jonka painotuotteet ovat hiilineutraaleja.

Mitä tarkoittaa hiilineutraali painotuote?

Avainlippu on rekisteröity yhteisömerkki. Merkki kertoo, että tuote on valmistettu tai palvelu on tuotettu Suomessa ja työllistää Suomessa.

Pohjoismaisen ympäristömerkin (Joutsenmerkki) sekä PEFC-Chain of Custody-merkkien käyttö kertovat painotuotteen lukijalle ympäristöasioiden vastuullisesta hoidosta kannolta korjuun kautta paperiksi.

IiHappens on osa Iin kunnan hyvinvointipalveluiden panostusta kuntalaisten hyvinvoinnin, järjestöyhteistyön ja osallisuuden edistämiseen – IiHappensiin on koottu kesäistä tekemistä, joita järjestävät sekä kunta, että aktiiviset yhdistykset.

Mitä tämä IiHappensin hiilineutraalius maksaa?

IiHappens 68 sivuisen esitteen hinta on 0,82 €/kpl, kuin vertailun vuoksi Iin kunnan A4 värikopio kaksipuolinen 2,00 €.

Lisää tapahtumia ja tekemistä löydät osoitteesta: https://ii.fi/kalenteri  ja https://visitii.fi/ 

Hyvää kesää toivottavat!

Iin kunnan hyvinvointipalvelut