Iin ja Kuivaniemen kirjastot palvelevat rajoitetusti 8.5. alkaen

Hallitus tiedotti 3.5. koronakriisin aiheuttamien rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Kirjastopalveluiden osalta tämä tarkoittaa sitä, että kirjoja ja muuta aineistoa saa taas lainata toukokuun ajan ns. noutopalveluna

Kirjastojen yleisiä tiloja ei kuitenkaan oteta käyttöön ennen 1.6. Kesäkuun osalta kirjastot saavat uudet ohjeet palvelujen avaamisen suhteen. 

Iin kirjastot palvelevat toukokuun ajan ohjeistusten mukaan rajoitetusti ja supistetuin aukioloajoin. Rajoitetut palvelut tarkoittavat vain varausten noutamista ja palautusten jättämistä itsepalveluna. Iin ja Kuivaniemen kirjastoissa on lainaus- ja palautusautomaatit. Kirjaston henkilökunta voi tarvittaessa opastaa automaattien käytössä. Varausten noutoajat voi tarkistaa kirjaston kotisivuilta ja kirjaston Facebookista. 

Toukokuun ajan kirjastojen asiakastiloja rajataan eikä kirjastoihin voi jäädä oleskelemaan ja esimerkiksi etsimään kirjoja ja muuta aineistoa, lukemaan lehtiä tai käyttämään lukusalia.

Varauksia voi tehdä ja omien lainojen ja varausten tiedot voi tarkistaa OUTI-verkkokirjastossa osoitteessa outi.finna.fi. Kirjaston asiakaspalveluun voi myös soittaa tai laittaa sähköpostia ja pyytää keräämään valmiiksi kirjapaketin. Voimme kerätä pakettiin kirjoja ja muuta aineistoa asiakkaan mielenkiinnon mukaan. Voit myös pyytää kirjapaketin esimerkiksi tietyn ikäisille lapsille. Kirjaston asiakaspalvelu palvelee joka arkipäivä Iissä p. 050 3950 385, kirjasto [at] ii.fi  ja Kuivaniemessä p. 050 3106 811, kuivaniemi.kirjasto [at] ii.fi.

Jos kuulut riskiryhmään ja haluat asioida kirjastossa varsinaisten varausten noutoaikojen ulkopuolella, ota yhteys kirjastoon ja voimme sopia ajan. Suunnittelemme myös kirjojen kotiinkuljetuspalvelua riskiryhmille. 

Lainojen eräpäivät ja varausten viimeiset noutopäivät on siirretty ja ne ovat aikaisintaan 1.6.  Myöhästymis- ja palautuskehotusmaksuja ei synny kiinniolon aikana.

Lisätietoa kirjaston nettisivulta.