Iissä bongaillaan rumpuputkia ja kaivonkansia mobiilipelin avulla

Iin kunta toteuttaa kesän alussa joukkoistetun rumpuputkien ja hulevesikaivojen kartoituksen. Tehtävässä kuka tahansa voi tienata rahaa merkitsemällä kuvaamiaan kohteita Crowdsorsa-sovelluksen kartalle.

Perjantaina 17.5. klo 9 käynnistyvään kartoitukseen pääsee osallistumaan lataamalla ilmaisen Crowdsorsa-mobiilipelin älypuhelimeensa. 

Pelissä käyttäjät liikkuvat ympäri Iitä etsien ja valokuvaten rumpuputkia sekä ritilä- ja kitakantisia hulevesikaivoja. Jokaisesta uudesta havainnosta maksetaan palkkioksi 1,00 € rummusta ja 0,30 € kaivosta.

Iin rumpuputkien ja hulevesikaivojen kartoitukseen pääsee tutustumaan jo etukäteen Crowdsorsa-sovellukseen luodussa tehtävässä. Tehtävä päättyy, kun pelaajat lakkaavat löytämästä enää uusia kohteita.

Kuva: Crowdsorsa (c)

– Iistä on löydettävissä arviolta noin 2700 rumpuputkea ja hulevesikaivoa. Ne kartoitetaan valokuvaamalla ja merkitsemällä sijainti kartalle. Kartalle ilmestyvistä ikoneista voi jokainen nähdä, mitkä kohteet on jo löydetty ja missä päin Iitä riittää vielä kartoitettavaa, kertoo Crowdsorsan toimitusjohtaja Toni Paju.

Tempauksen tarkoituksena on tuottaa Iin kunnalle tarkka ja ajantasainen aineisto sen kaikista rumpuputkista ja hulevesikaivoista. Osallistamalla asukkaat mukaan voidaan inventaario toteuttaa muita menetelmiä huomattavasti nopeammin ja kustannustehokkaimmin.

– Iin kunnan Infra- ja ympäristöpalveluille on ensi arvoisen tärkeää, että kaikesta omaisuudesta on tieto. Hulevesien osalta on mahdotonta suorittaa esimerkiksi akuutteja kunnossapitotoimenpiteitä, jos tietoa ei ole saatavilla. Kuntalaisten osallistaminen kartoitukseen pelillistämisen avulla tuo myös kuntalaisille uusia vaikuttamisen mahdollisuuksia ja osaltaan myös tietoa kunnan toiminnasta Infra- ja ympäristöpalveluiden toimialalla sanoo Iin kunnan vt. kunnallistekniikkapäällikkö Taija Savilaakso.

Mikä on Crowdsorsa?
Crowdsorsa on tamperelainen startup-yritys, jonka konsepti on otettu käyttöön Suomessa, Ruotsissa, Virossa ja Briteissä. Crowdsorsa-mobiilipeli on kehitetty datankeruun ja mikrotöiden joukkoistamiseksi kuntalaisille. Pelillä on kartoitettu ennätysvauhtia muun muassa katuja, pyöräteitä, kaivonkansia ja puistonpenkkejä.

Lisätiedot:
Taija Savilaakso
Vt. Kunnallistekniikkapäällikkö
p. 040 674 0571, taija.savilaakso [at] ii.fi (taija[dot]savilaakso[at]ii[dot]fi)

Toni Paju
Toimitusjohtaja, Crowdsorsa
p. 050 322 6263, toni.paju [at] crowdsorsa.com