Ehdota ympäristöpalkinnon saajaa 9.8.2019 mennessä.

Palkinnon tavoitteena on tukea Iin kestävän kehityksen periaatteita sekä tarjota kannustava esimerkki kuntalaisille, alueen yhdistyksille ja yrityksille.

Ympäristöpalkinto jaetaan aina kuluvaa vuotta edeltävälle vuodelle.

Saajaa voi ehdottaa verkossa 27.6. - 9.8.2019 (linkki avautuu 27.6.2019): https://link.webropolsurveys.com/S/AF78521528C581BD

Saaja julkistetaan elokuussa IlmastoAreenan yhteydessä lauantaina 24.8.2019.

Palkinnon voi saada sellainen, joka on teoillaan edistänyt asuinympäristön turvallisuutta ja viihtyisyyttä, rakennusperinteen säilyttämistä, luonnon- ja maisemansuojelua, luonnonvarojen kestävää käyttöä, energian säästämistä, luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä tai muuta kestävän kehityksen kannalta tärkeää tavoitetta.

Palkinnosta päättää Iin kunnanhallitus Iin ympäristöyhdistyksen esityksestä. Tarvittaessa kunnanhallitus voi jakaa kunniamainintoja. Voittaja saa Vuoden ympäristöpalkinto –tunnuksen sekä 500 euron lahjashekin.
Vuoden ympäristöpalkinto 2017

Vuoden 2017 ympäristöpalkinto myönnettiin Iin ympäristöyhdistyksen ehdotuksesta Paula Suutarille, joka on Iin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti edistänyt paikallisuutta ja kulttuuriympäristön säilyttämistä vaikuttamalla Niittysaaressa sijainneen Iijoen uiton majoitusrakennuksen siirrättämiseen Huilingin museo- ja kahvilakäyttöön. Palkinto julkistettiin Iin kotiseutuviikon pääjuhlassa 1.7.2018.