Kimpassa jätteetön – biojätteen keräyspalvelu laajenee

Iin Vuokratalot ja Kiinteistö- ja jätehuolto Paakkola aloittivat vuoden alussa biojätteen erilliskeräyksen keskustan rivitalokohteissa, ja tämän myötä biojätteen keräyspalvelu laajenee myös keskustaajaman kodeille ja taloyhtiöille. Keräyspalvelua tarjoaa myös Lassila & Tikanoja.

Viime kesäkuussa Iin kunta selvitti verkkokyselyn avulla iiläisten kierrätysvalmiutta ja -halukkuutta. Kyselyyn osallistui 172 henkilöä. Vastaajat olivat kiinnostuneita erityisesti lisäämään biojätteen ja muovin kierrätystä. 

Erottelemalla sekajätteestä muovipakkaukset, kahvinporot sekä juuresten ja hedelmien kuoret, on mahdollista pidentää sekajätteen tyhjennysväliä ja säästää jätekustannuksissa.

Perusta naapurustosi kanssa keräyskimppa

Edullisinta on perustaa biokimppa naapureiden kanssa, kerätä jätettä yhteen biojätesastiaan ja jakaa näin tyhjennyskustannus. Biojätteen tyhjennys maksaa Iin keskustaajamassa kotitalouksille noin 15€ per tyhjennyskerta eli noin 30€ kuukaudessa (tyhjennysväliksi usein riittää kaksi viikkoa). Tarkista tarkka hinta omalta jäteyhtiöltäsi. 

  • Kokoa mukava porukka omasta naapurustostasi ja sopikaa kenen tontille keräysastia sijoitetaan. Asukas, jonka tontilla astia on, tekee sopimuksen jäteyhtiön kanssa. Sopikaa keskenään miten naapuriosuudet maksetaan jätelaskun maksajalle. 
  • Tässä mallisopimus naapurikimpalle.

30 ensimmäiselle ilmainen biojäteastia

Micropolis Oy lahjoittaa biojätteen keräysastian (140 litrainen) maksutta 30 ensimmäiselle, jotka aloittavat biojätteen keräyksen (naapurikimppa, yksittäinen kotitalous tai taloyhtiö). Mukaan saa lisäksi paperipusseja ja biojäteoppaan, jotta keräyksen aloittaminen on helppoa. 

Mikäli haluat ilmaisen biojäteastian, ilmoita osallistumisestanne sähköpostilla: johanna.jakku-hiivala [at] micropolis.fi ja sovitaan aika, jolloin jäteastian voi noutaa Micropolikselta. Astian saa biojätesopimusta näyttämällä.