Exilion Tuuli rakentaa Iihin kaksi uutta tuulipuistoa - investoinnin arvo 130 miljoonaa euroa

Elon, Valtion Eläkerahaston ja Veritaksen omistama uusiutuvaan energiaan sijoittava Exilion Tuuli Ky rakentaa Isokankaan ja Palokankaan tuulipuistot. Yhteenlaskettu teho on 100 MW.

Isokankaan tuulipuistoon nousee 5 voimalaa ja Palokankaan tuulipuistoon 12 voimalaa. Voimaloiden tornin korkeus on 159 metriä ja roottorien halkaisija on 163 metriä.

Voimaloiden arvioitu vuosituotanto on 320 000 MWh, joka vastaa noin 130 000 kerrostalokaksion vuotuista sähköntarvetta. Hanke työllistää rakennusaikana noin 60 henkilöä kokopäivätoimisiksi työntekijöiksi muutettuna. Investoinnin kokonaisarvo on noin 130 miljoonaa euroa.

Tuulipuistojen rakentaminen käynnistyy teiden rakentamisella loppuvuoden aikana. Voimaloita päästään pystyttämään kesällä 2024. Tuulivoimaloiden tuotanto alkaa vuoden 2025 alussa.

”Nykyisessä energiatilanteessa koimme erittäin tärkeäksi lisätä uusiutuvan energian investointeja Suomeen. Isokankaan ja Palokankaan tuulipuistot huolehtivat osaltaan kotimaisen sähkön riittävyydestä ja tuotannon omavaraisuudesta”, investointipäällikkö Pasi Valasjärvi Exilionilta sanoo.

"Investointi on meille merkittävä. Ii on yksi tuulivoimavaltaisimmista kunnista ja erityisesti tässä maailman tilanteessa tarvitsemme kotimaista, uusiutuvaa tuulivoimaa. Tälläkin projektilla on myös työllistävä vaikutus eikä verotulojakaan sovi yhtään aliarvioida", toteaa Iin kunnanjohtaja Marjukka Manninen.

Kahden uuden rakennettavan puiston valmistuttua Exilion Tuulen omistuksessa on jo 15 tuulipuistoa, joka vastaa lähes 4 prosenttia uusiutuvan energian tuotannosta Suomessa vuonna 2021. Exilion aikoo investoida myös jatkossa uusiutuvan energian lisäämiseen Suomessa. Yhtiön toiminnan tuotot ohjataan suomalaisten eläkkeisiin.

Lisätietoja:
Exilion Management Oy
Investointipäällikkö Pasi Valasjärvi
p. 050 469 7643, pasi.valasjarvi [at] exilion.fi

(kuva: Exilion)

kuva exilion.