Kotikujan päiväkoti aloittaa tammikuussa

Haminan koulun viereen Iin keskustaan on valmistunut kunnan uusi Kotikujan päiväkoti.

Tammikuussa 2023 päiväkodissa aloittaa noin 150 lasta ja 40 työntekijää, jotka siirtyvät toimintansa lopettavista Alarannan ja Iitulan päiväkodista, Micropoliksen yksiköstä sekä Haminan vuorohoito- ja esiopetusryhmästä. 

Jatkossa kunnalla on neljä varhaiskasvatusyksikköä (Kotikuja, Nikkari, Kuivaniemi, Tikkaset) sekä seita useita perhepäivähoitopaikkoja ja kaksi ryhmäperhepäiväkotia Olhavassa ja Jakkukylässä. Lisäksi Iissä on kaksi yksityistä päiväkotia.

Joustavat ja turvalliset tilat
Tilat on rakennettu muuntautumiskykyisiksi, jolloin voidaan perustaa joustavasti tarpeen mukaan eri-ikäisiä lapsiryhmiä. Tilojen suunnittelussa on huomioitu muun muassa siivousrobotin käyttömahdollisuus. Rakennuksen lämmitysmuotona on kaukolämpö / lattialämmitys. Pääurakoitsija oli Rakennusyhtiö Observo Oy. Rakennuttajakonsulttina toimi Otakon Oy. Pääsuunnittelija oli Virve Väisänen LUO-arkkitehdeilta. Sähkösuunnittelusta vastasi Sähkösuunnittelu Seppälä Oy. Sähköurakoitsija oli Sähkö-Polar Oy. LVIA-suunnittelija oli Haloplan Oy. A-insinöörit Oy oli akustiikkasuunnittelija. Insinööritoimisto Risto Linnakangas Oy toimi rakennesuunnittelijana. 

Lisätiedot kiinteistöstä: tekninen johtaja Ville Keränen p. 040 6771933, ville.keranen [at] ii.fi