Vastaamalla puhelunsoittoon 14.12.2020 klo 16 saat mielipiteesi kuuluviin

Iin kunta kokeilee robottipuhelutekniikkaa kuntalaisten tavoittamisessa ja heidän mielipiteidensä kartoittamisessa.

Kokeilu on osa Suomen itsenäisyyden juhlarahaston (SITRA) rahoittamaa hanketta, jonka tavoitteena on kehittää uudenlaisia osallisuuden tapoja sekä parantaa suomalaisen päätöksentekojärjestelmän uudistumiskykyä.

Sinulle soitetaan

Kaikille täysi-ikäisille iiläisille, joiden puhelinnumero on julkisesti numeropalvelussa saatavilla, soitetaan maanantaina 14.12.2020 klo 16–17 välillä. Puhelu tulee numerosta 09 8171 1941. Puheluun vastaaminen on vapaaehtoista, eikä vastaamisesta synny kuluja.

Robotti esittää Iin kunnanjohtajan Ari Alatossavan äänellä kysymyksiä, joihin voi vapaasti vastata. Kerro, miten kuntaa tulee johtaa!

Iin kunta kysyy kuntalaisten mielipiteitä kunnan palveluista esimerkiksi joka toinen vuosi tehdyssä kuntalaisbarometri –kyselyssä. Robottipuhelukokeilussa erilaista on se, että kuntalainen voi avoimesti kertoa mielipiteitään ja vastata häntä askarruttaviin ja kiinnostaviin asioihin. 

"Odotamme, että puhelun kautta tavoitamme yli puolet kunnan asukkaista, jolloin tulosten luotettavuus on huomattavasti perinteisiä kyselyjä parempi. Haluamme kuulla kuntalaisten mielipiteitä asioista, esimerkiksi mitä iiläisyys nykykuntalaiselle merkitsee, miten kunnan varoja tulisi käyttää ja miten Iitä kannattaisi kehittää. Lisäksi ajankohta on kiinnostava, koska keväällä on kuntavaalit ja vastauksista tehtävää yhteenvetoa voivat puolueet käyttää sekä omissa että yhteisissä tilaisuuksissa. Toivotaan, että tämä synnyttää monenlaista keskustelua", Ari Alatossava kertoo.

Puheluiden sisältö käsitellään täysin nimettömästi, eikä vastauksia yhdistetä vastaajan yhteystietoihin. Robottinumeroon voi itse soittaa myös jälkikäteen, jos esimerkiksi saapuva puhelu osuu kiireiseen hetkeen tai haluat myöhemmin täydentää omaa vastausta. Puhelinnumeroon voi soittaa ajalla 14.-20.12.2020.

Puhelukierroksen tuloksista tiedotetaan tammikuussa.

Lue lisää: sitra.fi/hankkeet/robottipuhelut