Lähiruokaviikkoa vietetään päiväkodeissa ja kouluilla

Tavoitteena on tuoda esille lähialueella tuotettuja elintarvikkeita ja alkutuotannosta saatavia raaka-aineita. 

Lähiruokaviikkoa vietetään kaikissa Iin päiväkodeissa ja kouluissa vk 35 ajan. Lähiruokaviikko päättyy perjantaina 3.9. vietettävään lähiruokapäivään. Lähiruokapäivän koordinoijana toimii Oulun maa- ja kotitalousnaiset

Iin ateria- ja puhtauspalvelujohtajan Anne Hautamäen mukaan lähiruokaviikon ruokalistat on suunniteltu sisältävän mahdollisimman paljon paikallisten yritysten tuottamia elintarvikkeita ja lähialueemme ruokatuotteita.

- Esimerkiksi kaikki perunat tulevat Tyrnävä-Muhos akselilta. Tuoretuotteet tulevat lähialueemme kunnista tai seutukunnasta (Himanka, Kalajoki, Kannus, Vaasan seutukunta), ja nauriit tulevat Sodankylästä, joten Lappikin on edustettuna. Leivät ja leipomotuotteet tulevat Oulun seudun leipomoista. Kalaliike Kuhan paistetut maivat on pyydystetty Perämereltä. Puuropäivänä Tyrnävän myllyn ohraryynit saavat seurakseen kotimaisesta mansikasta tehdyn kiisselin ja Meriläisen leipomon nokkossämpylät, Hautamäki listaa.

Osana lähiruokaviikkoa, kouluilla ja päivähoidossa keskustellaan myös ruoan matkasta lautaselle.