Iin koronarajoitukset helmikuussa: Aikuisten harrastustoimintaa avataan rajoitetusti

Iin rajoitukset / suositukset perustuvat Pohjois-Suomen aluehallintoviraston sekä Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeistuksiin. Seuraavat muutokset tulevat voimaan maanantaina 1.2.2021 alkaen:

  • Aikuisten harrastustoimintaa avataan Iissä niin, että kansalaisopisto, liikuntapalvelut sekä liikuntayhdistykset voivat järjestää aikuisten harrastustoimintaa Nätteporissa, Iin ja Kuivaniemen liikuntahalleissa, Taidekeskus Kulttuurikauppilassa sekä Kuivaniemen kuntosalissa. Toimintaa järjestetään valvotusti koronarajoitukset huomioiden, maksimissaan 10 hengen ryhmissä (opettaja ja ohjaaja mukaan lukien).

Huom! Yksityisten peli- ja käyttövuorojen varaaminen esimerkiksi Iisi-areenalle ei ole toistaiseksi ole mahdollista.

  • Lukio jatkaa pääosin etäopetuksessa 1.2.-2021 - 28.2.2021. Välttämätön lähiopetus ja oppilashuolto turvataan kaikille lukion opiskelijoille. Kevään 2021 abiturienteille järjestetään myös lähiopetusta rajoitukset ja suositukset huomioiden. 
  • Iin ja Kuivaniemen kirjastoissa on käytössä pika-asiointi. Lehtisalit ovat avoinna rajoitetusti, tarkoittaen että henkilömäärää sekä lehtisalissa oloaikaa rajoitetaan. Kuivaniemen omatoimikirjasto pysyy suljettuna helmikuun  ajan.

Maskisuositus koskee yli 12-vuotiaita (valtakunnallinen suositus) 

  • Julkiset ja yksityisten palveluntarjoajien tilat (kaupat, pankit, jne.)
  • Työpaikkojen sisätilat, joissa maskin käyttö on mahdollista.
  • Aina julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa mukaan lukien koulut ja oppilaitokset yläkoulusta alkaen.
  • Joukkoliikenne, myös esimerkiksi taksissa.
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 
  • Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • Terveydenhuolto, suositus koskee myös potilaita, omaisia, opiskelijoita ja vierailijoita.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Oulunkaari tiedottaa sosiaali- ja terveyspalveluita koskevista asioista verkossa: oulunkaari.com/kaikki-artikkelit

Yleisö- ja yksityistilaisuudet, etätyösuositus

Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön. Suositus on, että yksityistilaisuuksia ei järjestetä. Poikkeuksena ovat pienimuotoiset (10 henkeä) muistotilaisuudet, joita voidaan järjestää.

Kunnan työntekijät työskentelevät etätyössä mahdollisimman laajasti. Etäkokouskäytäntöjä hyödynnetään työpaikkojen, luottamushenkilötoiminnan ja vapaa-ajan kokouksissa.